Numirile judecătorilor de la Curtea Constituţională Română, o bătaie de joc

Mihai Gâdea, directorul Antenei 3, a prezentat, miercuri seară, la emisiunea „Sinteza Zilei”, dezvăluiri despre modul în care au fost făcute numirile judecătorilor de la Curtea Constituţională Română.

În data de 1 iulie 2010, Camera Deputaţilor a votat numirea preşedintelui CCR. Deputaţii s-au exprimat prin vot asupra candidaţilor din partea PSD – Valer Dorneanu şi din partea PDL – Ştefan Minea, Dorneanu obţinând 163 de voturi, iar Minea 123 de voturi.

Reprezentanţii PSD şi cei al PDL au avut dispute privind rezultatului votului, PSD considerând că Valer Dorneanu trebuia numit judecător al Curţii Constituţionale deoarece a obţinut majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi, în timp ce PDL considera că Dorneanu trebuia să obţină 168 de voturi, adică majoritatea voturilor din totalul deputaţilor.

Roberta Anastase a ignorat votul deputaţilor, iar disputele pe această temă au continuat şi în declaraţiile critice ale lui Victor Ponta şi ale Robertei.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a catalogat declaraţiile lui Victor Ponta, potrivit căreia dânsa a avut încălcări repetate ale Regulamentului, o reacţie din categoria „copiii spun lucruri trăsnite”.

Augustin Zegrean este în prezent conducătorul Curţii Constituţionale Române.

Domnul Zegrean nu a fost judecător nici măcar o zi în viaţa sa. Acesta are o apartenenţă politică clară, fiind membru democrat liberalilor de la debutul său.

Augustin Zegrean a fost numit de preşedintele Traian Băsescu în anul 2010.

Preşedintele CCR este membru al Partidul Democrat din anul 1990.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.