O vreme mai rece și cu precipitații

Valorile de temperatură nu vor consemna variaţii importante pe parcursul următoarelor două săptămâni, dar creşte probabilitatea de precipitaţii, în special din 4 ianuarie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie publicată luni.

În Banat, valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4 – 6 grade şi ale minimelor de 2 – 5 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămână, temperatura aerului va oscila uşor şi va atinge medii regionale ale maximelor de 4 – 7 grade şi ale minimelor de -2 şi 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte treptat începând cu data de 4 şi se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

În Crişana, valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3 – 5 grade şi ale minimelor de -3 şi -2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 2 – 5 grade şi ale minimelor de -4 şi -1 grad. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale minimelor de -4 şi -3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1 – 4 grade şi ale minimelor de -6 şi -3 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

În Maramureş, valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai semnificativ spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 2 – 4 grade şi ale minimelor de -5 şi -3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1 – 3 grade şi ale minimelor de -5 şi -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată începând cu data de 4 a lunii ianuarie.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1 şi 1 grad şi ale minimelor de -6 şi -4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1 – 4 grade şi ale minimelor de -6 şi -3 grade. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

În Dobrogea, valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3 – 4 grade şi ale minimelor de -1 şi 0 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4 – 7 grade şi ale minimelor de -1 şi 2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de 4 – 5 grade şi ale minimelor de -2 şi -1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4 – 7 grade şi ale minimelor de -3 şi -1 grad. Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5 – 6 grade şi ale minimelor de -2 şi -1 grad. În a doua săptămână, variaţiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative şi se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4 – 7 grade şi ale minimelor de -2 şi 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte treptat începând cu data de 5 şi se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte, vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârşitul acesteia, când tendinţa procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3 şi -2 grade şi ale celor nocturne de -8 şi -7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici oscilaţii de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5 şi -2 grade şi minime de -9 şi -6 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Nu v-ati trezit? Rog recititi textele : „Estimările meteorologice pentru intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2022” ? Alooo…suntem in ianuarie ’23 !

  2. Intitulat “6-month consequences of COVID-19 in patients discharged from hospital: a cohort study,” studiul a fost citat de aproape 1.600 de ori, potrivit Clarivate’s Web of Science. Long Covid Este sub investigatii pentru ,,data errors”.
    Va mai curg mucii?

  3. …se spune ceva în prognozele ăstea ? Din cauza ceții,călătorii stau blocați în aeroporturi și citesc cu interes prognoza pentru următoarele săptămâni !
    Mda, modul românesc de a face lucrurile !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.