Avertizările meteorologilor. Întreaga ţară, afectată treptat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii, care vor afecta, începând de luni seara, treptat, întreaga ţară.

Astfel, pentru intervalul 1 aprilie, ora 20:00 – 2 aprilie, ora 8:00, a fost publicată o atenţionare Cod galben potrivit căreia vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei şi în Maramureş, cu viteze de 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopţii va avea aspect de vijelie.

În Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100…110 km/h.

Atenţionarea este valabilă în jumătatea vestică a ţării.

Pentru ziua de marţi, 2 aprilie, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului valabilă în 19 judeţe şi în Capitală. În intervalul orar 8:00 – 18:00, această avertizare va afecta judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, iar mai ales după-amiaza şi judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila şi zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Vor fi viteze, în general, de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 120 km/h.

Restul teritoriului este vizat, marţi, de o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii, valabilă în intervalul 8:00 – 22:00. Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90…110 km/h.

La altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10…20 l/mp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Iată ! Vin si Ploile si nu pot sa port Pantofii ! Ca Pantoful Stâng este gaurit in Talpa ! Ai am pantofii de doi Ani ! Si pe timp de Ploaie trebuie sa port Galoshii din Plastic !

  2. Doar noi, credeam ca traim intr-o lume globala cu o rotatie pe zi de 24 de ore. Dar vorba directorului etern oltean: „ziua are 24 de ore, dar mai exista si noaptea” !

  3. Când vorbim de anotimpul de primăvară, obligatoriu trebuie sa menționeze:
    1. Soarele nu are putere mare sa încălzească scoarța terestră și nici să înfierbânte aerul care circula!
    2. Val de căldură care copleșește tara! In niciun caz in primăverile Europei de Est unde gerul iernii doboară căldură primăverii și primăvara e anotimpul schimbărilor climatice.
    3. Temperatura de pe termometre, cea inscripționată legal dar cam falsa, nu coincide cu temperatura resimțită! Așadar, că de obicei, trăim în minciunile trasate scriptic pentru acțiuni în forță având la bază schimbări împotriva ritualului vieții cetățeanului. Nu trebuie sa deranjeze adevărul crunt, sunt constatări reale urmărite de cel puțin 2-3 ani privind manipularea cu schimbările climatice și energia verde. Verzi și vii suntem toți oamenii, verde și vie e toată masa agricola și pomicula, de ce schimbări climatice daca masă pomicola protejează mare parte din suprafața unei țări privind calamitățile naturale și schimbările climatice?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.