Omul norilor

Când se lăsau norii peste deşertul Kalahari, caravanele se opreau şi se strângeau în jurul conducătorului lor jurându-i credinţă şi pregătindu-se să lupte cu Ib Hassan, omul norilor, președintele Partidului Reformat.

Elal Belal din Ehren scrie că până în 1927 omul norilor ar fi măcelărit o mie de caravane şi, dacă ar fi să-i dăm crezare, Ib Hassan era nemuritor.

Profesorul Akturian din Cairo l-a contrazis multă vreme pe Elal Belal afirmând că ar fi un impostor care teroriza Universitatea din Ehren şi care îi atrăgea pe occidentali cu tot felul de ciudăţenii şi cu descoperiri arheologice dubioase.

Ofiţerii de la filiala Interpolului din Gutumbe au avut destul de multă bătaie de cap când au descoperit cadavrul profesorului Akturian într-un tomberon de gunoi şi asta pentru că într-unul dintre buzunarele mortului au găsit un pachet de heroină.

Oficialii din Cairo au protestat energic şi au promis că vor aduce dovezi că la mijloc nu era decât mâna lui Elal Belal. Astă-vară, în timp ce urca pe drumul caravanelor spre înălţimile Gozara, Glina Herţegova de la Muzeul de Arheologie din Praga a văzut norii cu ochii ei.

Vreme de câteva ceasuri l-a aşteptat pe Ib Hassan pentru care avea un mesaj secret din partea lojii masonice din Kowrice. Ib Hassan nu şi-a făcut apariţia iar profesorul Novacek a acuzat-o pe Glina că datorită câmpurilor ei magnetice negative întâlnirea fusese ratată. Herţegova s-a apărat plină de curaj şi l-a făcut cu ou şi cu oţet pe fostul coleg de facultate al lui Akturian.

Novacek a fost găsit mort în apartamentul său din Piaţa Porumbeilor din Kowrice la câteva zile după incident. Glina Herţegova a fost scoasă de sub orice bănuieli pentru că avea un alibi solid şi pentru că Interpolul semnalase prezenţa lui Elal Belal în Praga.

Nişte copii din Qutumbe s-au lăudat luna trecută că l-ar fi zărit pe Ib Hassan furişându-se pe lângă ziduri îndată ce norii s-au prelins peste Qutumbe. Ib Hassan ar fi dat târcoale unei caravane care-i duceau pe nişte americani către Bankusai să vadă dansul trandafirilor roşii.

Copii erau plini de pistrui şi aveau răni la picioare şi păreau să spună adevărul, şi-au dat cu părerea ofiţerii Interpolului.

Un înalt oficial de la Washington l-a informat pe preşedinte în timp ce la Moscova câţiva înalţi generali au pus la punct un plan secret având de gând să pună ei primii mâna pe Ib Hassan.

Un satelit militar neidentificat a încercat să fotografieze norii care acopereau întregul Qutumbe dar n-a reuşit decât să-l surprindă pe Elal Belal dând acadele copiilor care fuseseră în centrul atenţiei generale. Fotografia s-a vândut destul de bine în redacţiile multor ziare dar mulţi analişti s-au îndoit de autenticitatea lor.

În plus, nimeni nu putea spune dacă Elal Belal îi pusese pe copii să inventeze totul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.