ONU: 2.900 de morţi de la începerea demonstraţiilor de protest în Siria

Reprimarea mişcării de protest împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad s-a soldat, potrivit ONU, cu moartea a peste 2.900 de persoane, începând cu 15 martie în Siria, unde alte 12 persoane au fost ucise joi în confruntările dintre soldaţi şi protestatari, informează AFP.

‘Potrivit listei detaliate pe care o deţinem cu numele persoanelor ucise, numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa de la începerea manifestaţiilor de protest în Siria depăşeşte 2.900’, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Rupert Colville.

Acesta a avertizat că această cifră riscă să crească, dat fiind că numărul persoanelor date dispărute ‘este mult mai mare’.

Observatorul sirian pentru drepturile omului /OSDH/ a făcut cunoscut la rândul său că 12 persoane au fost ucise joi în nord-vestul ţării, în timpul unor ciocniri violente între soldaţi şi manifestanţi.

‘Şapte soldaţi şi cinci civili au fost ucişi în confruntări din sate situate la vest de Jabal al-Zaouiya’, în guvernoratul Idleb, în apropiere de graniţa cu Turcia, a informat OSDH, adăugând că zeci de alte persoane au fost rănite.

Militari şi forţe de securitate, însoţite de tancuri, au luat cu asalt sate din această regiune, potrivit sursei citate. Forţele siriene au efectuat de asemenea percheziţii în regiunile Deir Ezzor şi Abu Kamal, în estul ţării, arestând 29 de persoane. AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.