Temerara Nuland și sperioșii de la București

Dacă este să-i ascultăm pe președintele Volodimir Zelenski și pe Victoria Nuland, șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, este un fricos pentru că vorbește despre descurajarea Rusiei. La fel este si președintele Iohannis, care exclude trimiterea de trupe în Ucraina și strâmbă din nas când vine vorba despre trimiterea unei baterii Patriot, la fel sunt toți comandanții militari și liderii politici din Europa democrată care vorbesc despre ”escaladare” ca despre ceva nedorit și care mizează pe descurajare, în loc să atace sau măcar să permită Ucrainei să atace Rusia pe teritoriul ei.

Președintele Zelenski a spus că face presiuni pentru ca  partenerii din Vest să se implice în mod mai direct în război, ajutând la interceptarea rachetelor ruse și permițând Ucrainei să folosească arme din Vest pentru a lovi ținte militare din Rusia. ”Este o chestiune de voință, însă toată lumea rostește un cuvânt care pare să sune la fel în toate limbile – tuturor le este frică de escaladare. Însă toată lumea s-a obișnuit ca ucrainenii să moară – asta nu este escaladare pentru ei”, a spus Zelenski, luni, pentru Reuters.

Zelenski propune ca forțele armate ale țărilor vecine (România are cea mai lungă graniță cu Ucraina) să intercepteze rachetele ruse lansate spre ținte din Ucraina, ajutând astfel la apărarea tarii. Președintele de la Kiev nu mai este mulțumit de avioanele pe care Ucraina urmează să le  primească de la partenerii din Vest, pentru că procesul acesta durează prea mult. El propune ca țările vecine să ridice avioanele de la sol și să doboare cu ele rachetele care sunt lansate din Rusia. Zelenski este nemulțumit pentru că aliații nu-i permit nici măcar să folosească, de pe teritoriul Ucrainei, arme occidentale pentru a ataca ținte militare din Rusia. ”Până acum, nu este nimic pozitiv”, a spus Zelenski.

Apeluri pentru implicarea directă a satelor NATO din vecinătate în războiul cu Rusia au fost făcute și de fostul secretar general NATO Anders Fogh Rasmussen. Fostul premier danez a fost consilier al fostului președinte Petro Poroșenko, iar acum este consilier al lui Volomir Zelenski.

Însă actualul discurs al președintelui Ucrainei este foarte apropiat, dacă nu identic, cu cel al Victoriei Nuland. Într-o apariție la ABC News, la o zi după declarațiile lui Zelenski, Nuland a spus: ”Aceste atacuri care vin de la bazele militare din Rusia trebuie să înceteze. SUA și aliații trebuie să-i ajute mai mult să lovească aceste baze din Rusia, un lucru pe care nu am vrut să-l facem până acum”, a spus Nuland. ”Trebuie să fie un joc corect și aceste baze trebuie lovite, pentru că de aici sunt lansate rachete sau de aici sunt aprovizionate trupele ruse”. Nuland a vorbit despre atacurile ruse asupra Harkovului, spunând că obiectivul este ”decimarea orașului fără a pune bocancul acolo”, iar forțele ruse ”au distrus o treime din Harkov”. De cealaltă parte, oficialii ruși susțin că scopul ofensivei spre Harkov este împingerea în spate a liniilor ucrainene, pentru a împiedica bombardarea de care armata ucraineană a orașului rus Belgprod, afla în apropierea graniței, așa cum se întâmpla cu bombardamentele lansate asupra Donețkului, vreme de ani de zile, din Avdiivka învecinată, controlată de forțele ucrainene.

Nuland a fost întrebată de ce crede că este o idee buna susținerea unor atacuri ucrainene în interiorul Rusiei, în vreme ce administrația Biden se opune, considerând că astfel s-ar ajunge la o escaladare a conflictului. Este ca și cum Victoria Nuland ar fi fost întrebată de ce a fost îndepărtată sau de ce a ales să părăsească Departamentul de Stat, acolo unde ajunsese să dețină a treia poziție. Răspunsul lui Nuland: nu Ucraina și aliații sunt cei care escaladează conflictul, ci Rusia. Explicația lui Nuland este că Rusia a escaladat retrăgându-și bazele de lansare în spatele liniei dincolo de care NATO (adică SUA) au interzis Ucrainei să lovească. De aceea Ucraina trebuie să primească arme cu care să poată lovi și mai în pofunzimea Rusiei.

O viziune asemănătoare are și ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care cere ca țările vecine Ucrainei să doboare rachetele ruse și ca Ucraina să primească arme pentru a lovi țintele militare din Rusia.

Tot din țarile baltice vie un alt apel la lupta impotriva Rusiei. Premierul Estoniei, Kaja Kallas, sugereaza ca Federatia Rusa trebuie slabita pana la punctul in care se va sparge intr-o multie de state etnice. Tot ea a mai creat o sperietoare cand a spus ca infranerea Ucrainei ar crea n val de 30 de milioane de imigranti care va veni peste Europa. Tot din tarile baltice, statele NATO cele mai vulnerabile in fata Rusiei, vin avertismentele ca o victorie a Rusiei in Ucraina ar duce la un atac asupra statelor NATO din vecinatate.

Așadar, chiar dacă discursul privind războiul a trecut de la victorie și recuperarea tuturor teritoriilor, la evitarea unei înfrângeri a Ucrainei, acum avem un nou ”element decisiv” pentru Ucraina. La început, în primele luni de conflict, am avut elementul decisiv Stinger. Apoi a venit HIMARS, apoi elementul decisiv Patriot. Apoi a urmat tancul Leopard 2. Au urmat apoi avioanele F-16, despre care s-a spus că vor schimba soarta războiului. Apoi a urmat aproape scandalul rachetelor de croazieră Taurus din Germania, alte potențiale arme minune. Niciuna nu a avut un efect decisiv – fie pentru că au fost trimise prea puține, fie prea târziu, fie pentru că (și despre acest lucru se vorbește prea puțin) contextul logistic și tactic face ineficiente aceste arme, iar Rusia a găsit mereu contramăsuri.

Este de observat că modul în care Vestul a contrat Rusia este bazat pe principiul ”felierii salamului”, până când liderii reticenți și cetățenii din statele NATO vor ajunge să-l ”înghită” pe tot (de altfel, o tactică aplicată și de regimul Putin, care a prezentat războiul ca pe o ”operațiune militară specială”, care nu a vorbit despre mobilizare generală și a acționat mai mult sub radar). Astfel, ”Linia roșie” a tancurilor occidentale este depășită si apare linia roșie a avioanelor F-16, apoi ea se muta la linia roșie a lovirii bazelor militare din Rusia cu arme vestice, apoi se trece la ”linia roșie” a apărării Ucrainei de pe teritoriul vecinilor din NATO, apoi la linia roșie a implicării aviației militare a aliaților. Același principiu se observă și în privința prezentei militarilor din statele NATO în Ucraina. Presa vestică face ”dezvăluiri” despre prezența limitata a unor militari, pentru a le arăta cetățenilor că riscul a fost deja asumat, că Rusia știe de prezența militară NATO și că nimic grav nu s-a întâmplat – ba chiar aceasta poate fi calea spre înfrângerea Rusiei în Ucraina. Cine este împotriva este un fricos care preferă pacea în locul democrației și a lumii bazate pe reguli și va sfârși prin a le pierde pe toate, par să spună Zelenski și Nuland.

Unde va fi cu adevărat linia roșie a implicării NATO? Demisia recentă a Victoriei Nuland poate semnala că se pregătește o definire mai limpede a acestei linii roșii. Poziția clară a Germaniei împotriva prezenței trupelor NATO în Ucraina indică în aceeași direcție. În plus, înmulțirea discursurilor despre implicarea directă a statelor NATO în război, despre încercarea spargerii Federației Ruse în mai multe stat etnice (cum sugerează premierul Estoniei, Kaja Kallas) vor avea efect de bumerang, părând să confirme ceea ce Rusia spune despre Alianță – că este o conspirație vestică pentru cucerirea întregii lumi.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25

58 de Comentarii

 1. bombardamentele în adîncul Rusiei va duce la distrugerea totala a Ukrainei….rusi nu vor mai avea nici o retinere sa aplice bombardamente totale asupra oraselor ukrainiene….pîna acum au ferit cît s-a putut populatia civila ,dar se va schimba strategia daca ukrainieni lovesc în interiorul rusiei….si nu se stie unde se va ajunge…

 2. ZELENSKY, Nuland ,Blinken si toți DGIZDANII din spatele lor dornici de genociduri și sânge de nevinovati și impunerea de ideologii bolnave și criminale,pot sa prindă cu gura rachetele din Rusia ,ei vor război cu mâinile altora uite că românii nu.s ukrainieni,o să aveți surprize urate .Noi intelegem sa ajutăm civilii și refugiații neajutorați cum putem,nu profitați de bunătatea,toleranta și bunele noastre intenții,in rest nu ne interesează nimic.Nu băgați Romania in război va vom vana generații intregi până va eliminam pe toti cu tot cu familii.Dumnezeu e martor!

 3. NASOL … daca articolul are dreptate cu LINILE ROSI
  inseamna inevitabil ca
  mergand pe logica NULANDIER proasta (adica care … prin MAIDAN ne.a bagat in rahatul dezindustrializarii Germaniei lasata obiectiv fara resurse industriei ca „motor al UE” dupa BREXIT si dincauza lui … 😉 )

  vom ajunge sa depsim si LINIA ROSIE
  a
  folosiri in RAZBOI a … ARMELOR NUCLEARE peste capul Europei prinzioniera dupa NORDSTREAM yankeilor !

  PS: De ce se mai baga PERFIDUL ALBION 😛 😀 😀 😀 😛 in trebile EUROPEI UNITE dupa ce-a iesit de buna voie din UE ?
  Cumva dupa ce-au migrat MEGA-BANCILE din CITY la FRANKFURT de teama expuzarii anglo-saxonismului de pe continent ?

  multi vad …putini priceP ! „NINGE PE FED!” = USA pierde DOLLARUL ca mijloc de corectie a nea-junsurilor CAPITALISMULUI ca IDEOLOGIE cu CICLICE-PROPBELEME … yankeu evitate pana acum prin
  exportul de inevitabila ciclica inflatie specifica capitalismului … prin DOLLAR ca valuta TREZORIERA !

  Dece e DOLLAR-ul OUT ?
  Pentru ca desfiintara PLAFONULUI de indatorire din CONSTITUTIA USA dupa ce USA a deja ajuns la o colossal si in catastrofala crestere accelerata … prodcie teama tarilor cu „TEZAURE” in DOLLAR „tiparibil” FED-ic !
  😀
  IQ=? 😛

  Vazi zic un secret kabbalist … dinaintea lui Marx:

  ❤️❤️”TOTUL IN LUME, fara exceptii, SE TRAGE EFECTIV DE LA BANI !”❤️❤️

 4. „Dana Lecse spune:
  22 MAI 2024 LA 16:07
  Oare de ce mai stau podurile de pe Nipru? Vor mai fi cruțate, la o adică?”
  _________

  Pe ele vor venii rusii PESTE NOI ! 🙁 😛 Rusii si le crutza LOR, pentru cele care vor venii ! 🙂
  😀

 5. Cucuoana acesta nu-i intreaga la minte.
  Sa-si trimita pe frontul din Ucraina copii si nepotii ei .
  Din pacate lumea-i condusa de tampite si tampiti.

 6. ❤️❤️”TOTUL IN LUME, fara exceptii, SE TRAGE EFECTIV DE LA BANI !”❤️❤️

  e intr-o familie altfel ca intr-o tara … continent … planeta … ?

  [„NINGE PE FED!” …chinezii vand „valuta” pentru ca se devalorizeaza vizibil ! Yellen nu i-a putut pacali sa n-o faca ! Vin vremi mishteaux-pre-anuntate 🙁 !]

 7. Zelenski, nici in al doispelea ceas nu realizeaza, ca Occidentul l-a vandut. Da, te ajutam, din gura e usor, dar cand ai o tara distrusa pentru decenii, cand floarea barbatilor ucrainieni sunt morti sau in pioneze, tu inca mai crezi ca Occidentul te va ajuta? Cand au amenintat Rusia cu exercitii cu rachete nucleare tactice, exercitii care sunt in curs, Macron si pechinezul de la Londra si-au schimbat total declaratiile. De ce, pentru ca sunt in stare sa se apere pe ei, darmite Ucraina si restul cateillor din estul Europei. Politicienii mananca ce stiu mai bine, dar expertii militari, nu cei facuti la apelul bocancilor, pot avea o parere pertinenta.

 8. Nuland dezvoltă șmecheria mai departe: să implice state NATO în război fără o declarație oficiala a NATO!

 9. …a spus Nuland. ”Trebuie să fie un joc corect și aceste baze trebuie lovite, pentru că de aici sunt lansate rachete sau de aici sunt aprovizionate trupele ruse”.

  Atunci sa vezi si sa te tii bine cind si rusi vor aplica aceiasi logica si vor lovi fara mila locurile de unde sunt aprovizionati ukracii ! Bine fata ! Macar ai zis-o pe fata si-ai facut-o prin spate ca sa nu te doara pe tine ci pe altii.

 10. Nu e clar in ce mod poate face presiuni un individ aflat in dificultate.Zelek inca vinde gogosi numai ca pentru gogosi primeste maruntis.Ceilalti viteji din NATO propun razboi cu sacrificiul altora,nu al tarii lor.Cel putin declarativ,pana acum ,pozitia lui Johanis este corecta cu conditia sa nu acopere o tranzactie deja facuta.De la acest moment orice miscare nesabuita a NATO complica toata scena atat timp cat Rusia nu ataca o tara NATO.Traducatorii de bune intentii ,care ,vrajind piata cu ideea ca aparand teritoriul Ucrainei „”ne aparam pe noi””,sustin idei copilaresti pe care nici sprijinitorii Ucrainei nu le cred.Gargara politruca.Dupa ce se va consuma si mitul sprijinului Patriot, pe care Zelek il flutura doar ca justificare in fata poporului a neputintei proprii,actorul trebuie sa plece.Nu au facut minuni pana acum sistemele Patriot ,nu vor face nici de acum incolo,dar Zelek vrea ,cu banii altora ,sa mai prosteasca odata lumea cu formula „servitorul poporului”.A cere de urgenta sisteme Patriot ca si cum ar fi niste cartuse dovedeste smecheria actorului.Zelek nu mai lupta pentru Ucraina ci doar pentru el.

 11. Daca ar fi si rusii la fel de prosti ca iranienii, fi sigur ca toate avioanele te-ar apara de marele razboi slav. Nu e vina occidentului ca Rusia mai are reminiscentele unei superputeri militare care de 3 ani de zile mor cu miile si nu reusesc sa cucereasca un catun ucrainian cunoscut. Probabil ca daca nu reusesti sa cuceresti un catun te gandesti cum ar fi sa folosesc arma totala nucleara fara sa cutezi ca te condamni la suicidere. Caci cum ai mai putea salva estul Rusiei de un nou nor radioactiv ca la Cernobal adus de crivăț?

 12. Razboiul Ucrainei cu Rusia nu este treaba Romaniei. Ucraina a declansat razboiul datorita masacrarii de catre ucraineni a etnicilor rusi si a vorbitorilor de limba rusa si interzicerea folosirii limbii ruse de catre minoritati. La acasta s-a adaugat o inarmare si o instruire masiva a armatei ucrainene sub conducerea NATO si SUA in vederea atacarii Rusiei. Picatura care a umplut paharul a fost admiterea de catre NATO a cererii de aderare a Ucrainei, ceea ce ar fi creat un mare pericol strategic pentru Rusia care se vedea brusc incercuita de NATO. Ucraina a respins in bloc si toate acordurile de la Minsk precum si cererea Rusiei ca Ucraina se isi declare neutralitatea. Dupa declansarea conflictului militar, a fost incheiat in Turcia un nou acord de pace intre Rusia si Ucraina, respuins si el in ultimul moment de catre Ucraina.
  Ce treaba are Romania cu toata aceasta porcarie politico-militara pe care Ucraina a provocat-o determinandu-i pe rusi sa rezolve militar problema? De ce sa plateasca Romania pentru oalele sparte de alogenii instalati la putere in Ucraina dupa lovitura de stat coordonata de Victoria Nuland si de CIA. E razboiul lor, ei l-au provocat si l-au dorit, sa nu amestece Romania in toata porcaria generata de conducerea alogena a Ucrainei, de SUA si de NATO. Ucraina este dusman iar nu aliat al Romaniei, am simtit asta de-a lungul istoriei.

 13. Cre-tina estona nu-i prima care debiteaza ineptii: au mai fost Mc Cain si Nuland, la Kiev, pe Maidan, cu „sandvish”-urile lor, si ei, precedati de o asa-zisa „analiza” a lui Rand Corporation (pe care o am si pot s-o pun la dispozitia curiosilor cititori de americana), Rand Corporation însasi plagiind rapoarte interbelice, aparute dupa Revolutia din Octombrie, în SUA – cf. The Great Conspiracy Against Russia, nu numai best-seller, dar si carte de capatâi în multe cancelarii -, si-ai caror autori sunt de tip Hodorhovsky-Navalnâi, dusmani ai Rusiei (unite înca dinaintea Revolutiei din Octombrie), si nicidecum ai „lui Putin”. Vorbim discutii, loc de-a stârpi raul de la radacina: toti Wolfowitz, Brzezinski, Nuland si restul prometeistilor (intermarium), afara si definitiv din viata publica si restabilirea climatului diplomatic, al relatiilor politice sanatoase între tari (mai ales europene, care se subjuga pentru a salva SUA, deja falimentare si $, care, orice-ar face tipii, tot nu mai are scapare: sunt prea mici – SUA + UE n-au cum sa-i tina piept valului euro-asiatico-latino-american deja dezlantuit. Moby Dick în fata capitanului … Nemo (adica nimic. Fiindca Balticele, Polonia, si alti doi-trei pigmei nominalizati, nimicuri strategico-tactice si sunt? Folosite de SUA ca baza de negocieri -la care tipii tot nu participa – cu Rusia. cf. Criza rachetelor din Cuba -în care SUA deja au cedat la mare -, varianta 2024).

 14. @Mosu
  Bre, un sfert din Ucraina e acum Rusia. Deci nu un catun, cum zice poezeaua washingtoneana. Armata Ucrainei e pa. Industria si ce mai aveau aia pe acolo e pa. Salariile si pensiile se platesc de catre SUA si prostii din UE. NATO e un tigru de carton. Britzii au umplut pantalonii cand ambsadorului la Moscova i s-a aratat harta cu obiectivele din insula care sunt luate in catare. Bre, treziti-va, bateti un cal mort. O zic americanii aia care mai sunt lucizi si au experienta reala, nu hartogarii gen Nuland. Ii gasesti pe net, daca iesi din grota.

 15. @ Mosu : habar n-ai de nimic, dar te vâri în treaba. Ucraina nu conteaza, @Vancea de la @Prostovancea ce te afli! nici UE, care sa le faca umbra SUA ca putere mondiala: raporturile de forta s-au stablilit la finele WW2, si actualmente RUSIA a distrus NATO, a lasat-o fara arme, echipamente si bani. Restul e subteran. Daca n-ai priceput ca-n Ucraina e vorba de-o linie Maginot subterana pe care ucrainienii nu-s în stare sa si-o apare, vai de capul tau de „Mos” natafletz! Plus de faptul ca Ucraina (si UE) NU CONTEAZA, amice, ba dimpotriva, distrug Marele Joc amero-ruso-chinezesc, în care SUA deja sunt condamnate la a se provincializa, lucru pentru care si UrSSula lupta si dai cu disperare! Ori n-ai observat ca tipa-i cel mai valoros agent rus din Europa?!!!

 16. Nu Rusia ci U-Kraina trebue desfiintzata shi impartzita intre vecini. Romania va lua Bucovina, Maramureshul de Nord, Bugeacul shi Insula Sherpilor. Traiasca Romania Mare reintregita !

 17. Pe forum are loc un proces dublu, schimb de generatii de SCLAVETI SOVIETICI si MULTIPLICARI SCELERATE ale BONZILOR de la colonei in sus
  in structurile Securitatii ceausiste ETERNE…Batracianu AlCibiade isi zice in afara de Batranul si Broscaru carcotas Dimitrie… O CLONA ceva mai dezghetzata pare a fi „lucan” care pune PARSIV problema cu Occidentul pentru a masca REALITATEA DEMASCATA DE MINE ca LIDERII OCCIDENTALI sunt ILEGALI COMINTERN si am dat detalii in acest sens in mod repetat incepand cu RASPUTINOIDA ENGIE si terminand cu UrSULLA von der Lae Balae, dupa ce am trecut pe la Paris, Berlin, Roma, Bucuresti, Austria, Budapesta, Varsovia, Slovacia…
  E ora 17:52…

 18. Alde Nuland și Zelenski să se descurce fără noi. De ajuns că au pus Europa pe butuci, economic vorbind , acu vor mai multă carne de tun. Vira la răzbel Nuland , ia-ți și copiii cu tine și nu uita de Zelenski cu ai lui … Să vă aștepte Putin cu ai lui în partea cealaltă. Până când mai trimit ăștia oamenii să moară în ”numele lor”? Dacă au nevoie de glorie să se care cu toții pe front și să lupte, nu să dea din gură. Se visează Napoleoni , dar stau bine în jilțurile lor , cu toții , din orice parte ar fi. Poate ne-am săturat de ”măririle voastre” , omenirea nu vă mai suportă, omenirea aia mică care ”vă îmbracă” și ”vă hrănește” pe voi ”titanii planetari”.

 19. Acest razboi se va termina cu apasarea Butonului Rosu. Vai de capul Poloniei s-a multor tari din centrul si Nordul Europei, efectiv multe dintre ele nu vor mai putea fi numite tari la inchiderea ostilitatilor.

 20. Daca rusii vor incepe folosirea armelor nucleare tactice,cum ii imping de zor americanii sa faca, toata admosfera in Europa se va imputii cu radiatii…mancarea va fi iradiata, apa la fel…ingrijirile medicale vor fi fara nici o sansa de vindecare,marea majoritate a populatiei va avea cancere si ii va invidia pe cei care au murit deja fara asa suferinta…a fost un film vizionar despre asta in 1963 ”The day after”… da’ spalatilor la creier nu le pasa, au alte preocupari importante

 21. Neamul lui Nuland si Jidelenski trebuie rarit din nou. Nu s-au invatat minte si vor sa ne bage in razboi. Ne scot ochii cu holocaustul, dar in Gaza ce este, festival de dansuri?!

 22. Sa nu uitam ca Zelenski si Ucraina si-au batut joc de romanii din Ucraina timp de ani de zile si ca, tot Zelenski, a ordonat inlaturarea tuturor simbolurilor romanesti din teritoriile romanesti aflate sub ocupatie ucraineana.
  Asa ca implicarea Romaniei in apararea Kievului asupritor ar trebui sa fie 0%.

 23. Hai nu sari capra ca nu e la chibutz la voi. E cum am zis. Ce vezi tu e controlat din 2014.E doar controlat dar nu detinut. E ca insula Serpilor. A fost controlata apoi pierduta. La ce folos ? Fără invective ca te descoperi.

 24. Desigur, Jelensky și ucrainenii pot ieși la picnic să admire rachetele trimise de alte țări ca să-i apere pe ei. Bravo!

  Toți din vest sunt tari în gură ca doar la ei în țară e liniște. Război să fie dar nu pe teritoriul lor.

 25. The day after se apropie cu pasi siguri si precizie matematica. Frumos este ca va afecta direct doar Coana Ieuropa. Unchiul Sam va avea apoi timp sa se indrepte catre alte zari luminoase. Necazul lor este ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. Galbejiti sunt pregatiti sa-i manance cu fulgi cu tot… asta conteaza mai putin pentru noi, intrucat inca salasuim doar in arcul carpatic. Peste 200 de ani se vor organiza excursii pentru vizitarea acelui continent care se numea Ieuropa…perfid sfarsit si inconstienta generala.

 26. Femeile trebuie sa se ocupe cu nasterea de copii, nu cu omorarea lor in masa. Dar cand hormonii au incetat activitatea, mintea si ambitiile o iau razna. Hilara Clintona si Vika Nulandovici sunt autoarele razboiului inceput in 2014, culmea prostiei, in timpul Olimpiadei de la Sochi. O astept presedinte pe Michelle Obama sa distruga „jandarmul mondial”, conform zicalei: „cea mai proasta meserie este la jandarmerie” !

 27. Care președinte măi cârcotașilor, Zelensky nu este președinte legitim, este un uzurpator expirat. Proiectul cucoanei Nuland a eșuat, statul nazist are zile numărate, „ghinion” cum ar fi spus prostănacul de Cotroceni

 28. pe nula nda asta a votat-o cineva ? in numele cui vorbeste si atzita la razboi…
  totzi nebunii scaptai pe posturi imping pe altii sa moara….
  s-a timpit lumea ? ne-am prostit cu totzii ???
  obirsii prin odesaa madama…ura multa la adresa rusilor

 29. Nu o mai dati pe aceasta doamna, parerile ei nu mai conteaza, faptele insa au distrus o generatie in Ucraina.Pur si simplu nu ar trebui sa mai fie citata indiferent de ce mai spune. Istoria ii va consemna contributia ei la acest razboi (si nu in bine).

 30. Acesti criminali din occident, care au contribuit la conflictul intre Ukraina si Rusia ,ar trebuii arestati si condamnati pe viata. Ei sint vinovatii care au dezvoltat acest razboi si au nenorocit intreaga Europa.Zelenski este vinovat pt. ca a executat ordinele occidentalilor, bazindu-se pe promisiunile facute de ei.

 31. In 2023 era auntata marea ofensiva ucrainana ca va infrange Rusia, data ca fiind de indeplinit fara dubii ca le-a dat occidentul arme avansate si fac pe rusi. Nici un an nu a trecut Nuland ii confisca Patrioatele lui Werner, rusii fac praf orasele din Ucraina fara sa puna bocancul nici macar in zona.

  Ce mai este adevarat din ce sustin americanii si vesticii nu se mau stie cand linia frontului din Ucraina se cam clatina in general.
  Cand in 2024 aceasta Nuland a ajuns simbolul esecului in Ucraina.

 32. Războiul va ține mult până când Rusia va fi învinsă. Ucrainenii vor primi treptat armele de care au nevoie, inclusiv nucleare dacă rușii îi mănâncă, inclusiv Moscova va fi bombardată.
  Oricum chinezii i-au avertizat pe ruși să nu folosească bombele nucleare căci toate statele vor fi împotriva lor. Cam între 10 și 15 va dura și ce spun balticii și celelalte popoare asuprite se va întâmpla.

 33. FACEȚI LISTE! Primul nume, CU-SAU-FĂRĂ VOIA DUMNEAVOASTRĂ: Nuland. Al doilea: Kagan (că vă dați seama că astea două javre tikiate plănuiesc acasă, în pat, ce să spună a doua zi în public!).
  Vremea expectativei a trecut, acum trebuie să trecem la fapte……[Rumburak]

 34. Îndopata asta cu bani…e curajoasă pe pielea altora, ar trebui să o apuce curaju’ pe pielea ei.

 35. Tacticile lui Zelensky de a atrage NATO în conflict direct cu Rusia sunt vechi de 3 ani și nu cred că au șanse de reușită nici acum. Sigur că este tragic faptul că mor ucraineni ( dar și ruși !) ,dar decizia de a expune Ucraina la un război cu Rusia ii aparține în întregime lui Zelensky. În loc să spele putina în februarie 2022 imediat după intrarea trupelor ruse în țară,acesta a decis să refuze oferta americană a formării unui guvern în exil și a optat pentru război cu rușii. Nuland&comp l-au susținut, până la un punct. Niciun stat NATO nu vrea un conflict direct cu Rusia, punct.

  Opiniile Kajei Kalas sunt cel puțin fanteziste, că să nu spun aberante de-a dreptul. Eroarea de a include statele baltice în NATO aparține însă tot unei femei, Madeleine Albright, ale cărei idei geopolitice și geostrategie erau la fel de aberante. Constat cu amărăciune faptul că prezența femeilor la cârma unor guverne sau în fruntea unor ministere implicate în politica externă a SUA ( Nuland,Albright, Clinton ) a fost de rău augur pentru pacea lumii.

 36. Nuland e demisa fres de blinken si apusa ireversibil iar kallas e mama corupției estoniene cu acte dovedite. De ce le citează cotidianul ca pe sfinte? Are interes sau e la ordin?

 37. Volodimir Zelenski nu mai e PREȘEDINTE, că i-a expirat mandatul.
  E doar un 🥳 care cântă la pian !
  Fără mâini, măR😜g …
  ●●● RumburKK- StatMajoriZd Tulcean & Cititor de Clasici Ruși -RumburKK■■■

 38. Lui Zelensky i-a venit ideea să ceară statelor NATO limitrofe să doboare dronele și rachetele rusești de pe teritoriul lor după ce a văzut cum a sărit SUA, Franța și Marea Britanie în apărarea Israelului când a fost atacat de Iran cu sute de rachete. Ceea ce nu înțelege nici acum Zelensky este faptul că ucrainnenii nu pot beneficia de același statut cu statul evreu, chiar dacă el și primul ministru din Ucraina sunt evrei la rândul lor.

 39. Dar de ce nu merg toți agitatorii ăștia direct pe front? Cine-i oprește? Au șansa unică în viață să învingă personal Rusia, cu arma-n mană, ei împreună cu familiile lor. Sau sunt tari în gură doar pe viețile, sanatațile și pe banii altora???

 40. Aceasta Nuland, provocatoarea reala a razboiului de Ukrania, va pieri arsa pe rug precum vrajitoarele din Evul Mediu. Ce muiere spurcata, pe spinarea altora. Sa-si trimita ea rudele sa lupte in Ukrania, intrucit sunt din acelasi sange precum actorasul porno, Zelnski!

 41. Imaginea atasata articolului este graitoare. Nulandita arata omenirii tot ce isi doreste ea si tot ce poate gandi.

 42. Haplogrupul genetic I2a (23%), prezent in zona Cernauti (Bucovina), Herta, zona nord pontica si de la gurile Dunarii, le vine ucrainienilor din istoria lor cea straveche, aflata in permanenta conexiune cu neamul nostru cel Balcanic (carpato-dunareano-pontic):
  1. Din epoca lor Paleolitica … zona sitului arheologic Molodova/(zona Cernauti) (45,000–43,000 BC);
  2. In epoca Neolitica … zona siturilor arheologice ale civilizatiei PPIE (pre-PIE) Cucuteni-Tripolia/(4,500–3,000 BC). Civilizatie care a aparut mai intai in zona noastra dintre Siret-Prut,faza I/(6000-5000 BC)), urmata de faza II/(5000-3500 BC) cand civilizatia noastra s-a extins mai apoi si dincolo de Nistru si Nipru, in zona Tipolia/Trypillia (zona centrala a Ucrainei de astazi).
  3. In epoca de tranzitie dintre Neolitic-Ep. Brozului (PPIE-PIE), cea dintre faza finala a civilizatiei noastre agrariene PPIE de tip Cucuteni-Tipolia III (3500 to 2700 BC) si contactul cu civilizatia PIE de tip Yamna (tipica Ep. Bronzului, de dincolo de Don). Dand nastere culturilor mixte de pe taramul nostru (de la vest de Nipru, Nistru, Prut, Dunare) de tip Baden/(3520–2690 BC), Coțofeni/(3500-2500 BC), Usatovo/(3400-2900 BC), a Stepelor Pontice/(3000-2700 BC), Catacombelor/(2,500–1,950 BC), Otomani/(2100–1400 BC). Civilizatie de tip PIE care a avansat apoi, via Valea Dunarii, si in restul Europei (pornind de la est la vest), dand nastere tuturor culturilor Europene de tip PIE/post 2700 BC.
  4. In Ep. Fierului, cand zona Cernauti a fost locuita tot de populatia noastra de tip traco-getica/(pre-62 AD).
  5. Urmata de perioada influentei ROMANICE (aceeasi ca si la noi) a Imperiului Roman (68-300 AD), urmata de cea a Imperiului Roman de Rasarit (300-610 AD), precum si cea a Imperiului Bizantin (chiar pana in sec. XII AD, in asa numita zona a Bosforului Cimmerian). Si luptei permanente a acestora impotriva neamurile barbare invadatoare.

 43. Mie mi-a placut ce-a patit Nula in Niger, cand a primit un sut in tuhas de nu s-a oprit pana acasa. Asta probabil ca a fost unul din motivele pentru care a fost mazilita.

 44. „Vazi zic un secret kabbalist … dinaintea lui Marx:

  ❤️❤️”TOTUL IN LUME, fara exceptii , SE TRAGE EFECTIV DE LA BANI !”❤️❤️
  ” jonglează cu ei ! 😎 ”
  Și când o spune unul ca Mishteaux trebuie crezut , deși acest adevăr îl știau înaintea bărbosului și l-au simțit pe pielea lor mai toate popoarele care au avut nenorocul să aibă de-a face cu ei, că e vrei, nu vrei, un adevăr care oricât de bine ascuns tot iese
  până la urmă la iveală ! 😉 😎

 45. @ „Doru Popescu [~vitănescu], 23 mai 2024 la 11:24
  „Haplogrupul genetic I2a (23%), prezent in zona Cernauti (Bucovina), Herta, zona nord pontica si de la gurile Dunarii, le vine ucrainienilor din istoria lor cea straveche, aflata in permanenta conexiune cu neamul nostru cel Balcanic (carpato-dunareano-pontic)”…
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  (pauză ! …DI RÎS, di uoltenii patrihuoț’ jănietici viteji emperialijdi care anexară FĂRĂ A TRAGE UN FOC DE ARMĂ – că Bulgaria ierea deja înfrîntă di alții, în 1913 – Kadrilateru’, șî jum’a’ dîn
  https://i.pinimg.com/originals/54/af/34/54af34ccd5a671fff7fe353625cd0304.jpg
  Respublika Moldova)
  Iarăș’-șî-dîn-nou: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  P.S.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_from_Chernivtsi
  https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/presa-maghiara-exulta-dupa-studiul-care-arata-ca-romanii-au-o-mare-concentratie-genetica-slava-teoria-daco-romana-a-incetat-sa-mai-existe

 46. Avuta dreptate mishteaux ca REAL prophet relativ la gruppul celor 3 😉 (care-i ala) taman in
  saptamana pre-deces-oare „27 mai” ?

  Ce-l apuca intermintent insa straniu sichron istorie traite …de da arogant-prophetic astfel de PRE-DICTII !

  +INTREBARE @Radule …crezi ca …mishteaux (cu ai lui „paianjeni din retea” si trupa de genii 3301)
  castiga subtil si anost …ne-observat :
  – PARIUL PE MARELE BLOND ?

  AUD ? IQ=? (ce va spune decodat A.I.-ul despre stranie inteligenta expusa premeditat 1/1000 aici ? CALR ! Mishteaux isi da verdictele, 1000/1000 si-n alte locuri inca, pentru ca trebuie si gura lui sa mnace ceva, n-asa … desi evident nu e deloc LACOM! Va da si voua firmituri precum ca Qannon le dadea yankeilor credului dar patrioti ! 🙂

  PUP ! (la evrei e de foarte rau, adica EXACT cum pre-prophetit !)
  IQ>145 – > IQ=155

 47. Haplogrupul I2a al ROMÂNILOR din ROMÂNIA (28%) este ASEMANATOR cu cel al Bucovinenilor din zona Cernauti a Ukrainei (23%). INDICAND o EVOLUTIEA SIMILARA (o ACEEASI evolutie in fapt !) de-a lungul ISTORIEI …

  Haplogrupul genetic I2a (23%), prezent in zona Cernauti (Bucovina), Herta, zona nord pontica si de la gurile Dunarii, vine de la NEAMUL nostru cel STRAVECHI Balcanic … FORMAT si SEDENTARIZAT pe aceste TARAMURI COMUNE inca din NEOLITIC/civilizatia Cucuteni/post 6000 BC, PREZENT pe acele TARAMURI si in Ep. Bronzului PIE/post 3000 BC, Ep. Fierului IE/post 1500 BC, Ep. GETO-DACICA clasica/post 700 BC, DACO-ROMANA/post 300 AD, ROMÂNEASCA/post 610 AD, si cea a TARII ROMÂNESTI a Moldovei/post 1350 AD.

 48. Cultura Cucuteni sau Cucuteni-Tripolia, cea mai veche civilizație din Europa, datând din perioada 5800-2700 BC, și-a primit numele după satul cu același nume din apropierea Iașiului, unde în anul 1884 s-au descoperit primele vestigii. Aceasta cultura si civilizatie isi are originile in culturile noastre mai vechi de pe acest taram: Starčevo–Criș/(6200-4500 BC), precum si a CIVILIZATIEI Vinča (posesoarea primei proto-scrieri din Europa)/(6000-4500 BC).

  Periodizare:
  Early (Pre-Cucuteni I–III, Cucuteni A–B, Tripolia A si Tripolia BI–II): 5800 to 5000 BC. In aceasta faza cultura Cucuteni-Tipolia s-a extins din zona sa de baza (cea dintre Prut si Siret) in zona Nistrului, Niprului si Bugului.
  Middle (Cucuteni B, Tripolia BII to CI–II): 5000 to 3500 BC
  Late (Horodiștea–Foltești, Tipolia CII): 3500 to 3000 BC.

  In epoca sa tarzie, civilizatia Neolitica CUCUTENI-Tipolia a intrat in contact cu civilizatia Ep. Bronzului (PIE) dintre Don si Volga (cultura Yamnaya) in perioada anilor 3300-2700 BC. Astfel, introducand si propagand mai apoi, cultura si civilizatia de tip PIE a Bronzului in toata Europa/post 2700 BC !

  Si de aceea zona de influenta Neolitica tip Cucuteni din Ucraina de astazi (Tipolia) reprezinta INFLUENTA populatiei noastre Neolitice Balcanice (carpato-dunareano-pontica) … haplogrupul genetic I2a din zonele Cernauti (Bucovina), Herta, zona nord pontica si de la gurile Dunarii !

 49. Studiile maghiare ar facebine sa arate cum de-au rasarit sute de mii de maghiari dupa exterminarea barbatilor apti de lupta (jaf) la lechfeld si pe lânga. Maghiarii pradau pâna la Loara. Au fost exterminati, au mair amas acasa batrâni, copiii si femeile – care nu luau parte la jaf, dintre ei. Au amagit pe idiotii din zona sa se „maghiarizeze”, si i-au tras in piept. Pâna astazi.
  Altfel, arate-ne ei cum un popor slav vorbeste de bunavoie o limba romanica. De poponautii din gruparea Orban, stim deja, ca vorbesc in limbi. Si inca adânc. 😉
  Si umed. ;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.