Ordin de relocare: Puşcăriile, scoase din oraşe

Guvernul a aprobat, prin memorandum, relocarea în afara oraşelor a penitenciarelor din Craiova, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc şi Brăila.

Potrivit unui comunicat al Executivului, beneficiile relocării închisorilor în afara zonelor urbane prezintă numeroase aspecte pozitive din perspectiva sistemului administraţiei penitenciare, precum creşterea siguranţei publice şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie.

„În vederea realizării acestui demers, Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acestora vor colabora cu autorităţile publice locale pentru a identifica cele mai bune decizii pentru procesul de relocare până la finele anului 2024. Construirea unităţilor noi de detenţie se va face cu respectarea normelor obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, iar terenurile sau construcţiile rămase ulterior relocării unităţilor penitenciare vor putea prelua funcţiuni de utilitate publică, în beneficiul comunităţii locale şi în acord cu interesul public”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. mai faceti spitale, constriti puscarii! Mai un parandarat, mai o jumara de la colegii incarcerati, deh vor cinci stele!

  2. Nu pricep: ne amendează UE că puşcăriile sunt suprapopulate şi condițiile sunt naşpa, iar acum ne stabilim ca scop relocarea? Adică demolarea puşcăriilor actuale din oraşe şi construirea altora pe câmp? Între timp ce faci cu puşcăriaşii? Cât costă „relocarea” unei puşcării? Fiindcă construcția uneia noi este foarte scumpă. Iar ne ocupăm cu heirupisme după creieraşele „specialiştilor” care guvernează atât de bine încât au făcut praf România?

  3. Afacere garantată:
    – Statul construiește închisoarea cu bani publici
    – Închisoarea este încorporată în privat
    – Un deținut costă 150.000 euro/an
    – Banii trec de la stat la privat

  4. Da „Sii” să aducă constructorii imobiliari nu să stăm cu garduri cu sârmă ghimpată gratii si străzi blocate in zilele de vizite ….da ar fi mai frumumose niște clădiri noi …dar dacă tu ai impresia că nu trebuie să evoluezi că se „îmbogățesc ” îmbogățirea se formează in capul celui sărac de minte oamenii capabili și adevărați muncesc (un dezvoltător imobiliar muncește și el la rândul lui ) angajează oameni pe care il plătește vine cu un proiect care il plătește iar ceea ce realizează se numește evoluție ….iar evoluția există atât la animale cât și la plante ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.