Pacienți români, pe mâna nemților și danezilor

Pacienții români bolnavi de COVID-19 intră pe mâna nemților și a danezilor. O delegație medicală de la Ministerul Apărării din Germania a ajuns vineri în România și evaluează cazurile grave de pacienți Covid aflate în unitățile de primiri urgențe.

„Astăzi a sosit o delegațíe de la Ministerul Apărării din Germania, o delegație medicală, care are ca sarcină evaluarea cazurilor critice, aflate în UPU, și aici vom merge pe București, unde avem peste jumătate a pacienților intubați aflați în UPU”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Conform acestuia, specialiștii germani vor evalua cazurile vineri și sâmbătă, iar apoi va fi luată o decizie privind abordarea acestora.

„Vom vedea dacă o parte din acești pacienți o să-i ducem în Germania, depinde de starea lor, de acceptul familiilor”, a adăugat Arafat.

Conform acestuia, în prezent, 27 de pacienți din România sunt tratați în spitale din Ungaria, 2 în Austria și 7 în Polonia.

Danezii ne sar în ajutor

De asemenea, joi noapte, a ajuns în România, prima echipa medicală de sprijin sub coordonarea Mecanismului European de Protectie Civila si al Agentiei Daneze pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (DEMA).

„Danemarca a trimis doi medici și cinci asistenti specializati in domeniul terapiei intensive, insotiti de ofiteri din cadrul DEMA, iar maine vor sosi inca un medic si un asistent. La 11 zile se va face schimbul cu o noua echipa, astfel incat prezenta colegilor din Danemarca va continua pentru o durata de trei saptamani. Echipa va lucra in cadrul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, permitand astfel cresterea capacitatii din cadrul sectiei de terapie intensivă“, scrie Raed Arafat pe pagina sa de FB.

În România mai este un singur pat ATI disponibil pentru bolnavii Covid în stare gravă, în județul Bihor, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.742 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar în București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 155 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Care este raportul intre pacientii pozitivi care ies vindecati in spitale si totalul celor pozitivi internati in spitale…. pentru fiecare spital din Romania care trateaza bolnavi de COVID-19

  2. Mda, hai sa-i triem: asta mai rezista, merge transportat, asta…. nu cred si asa mai departe. De ce nu au adus medicamente nemtii?

  3. Este o rusine pentru Johanis care a ajuns incompetentul Europei. Toti stiu ca el este premierul adevarat, a afirmat-o cu satisfactie cu gurita sa de nenumarate ori. In plus este dovada slabei pregatiri profesionale a medicilor, aproape a tuturor. Ca sa-si ascunda incompetenta demagogii lor dau zilnic vina pe nevaccinati si pe BOR jignindu-i fara rusine.

  4. Doftorii nostrii sunt ,,preocupati” cu scrisul pe FB sau sa dea interviuri -sperietoare la TV ! Ce protocoale daneze ,ce scheme de tratament ,lasa ca-i invata Arahat schema noastra : intr-o mana lumanarea ,in cealalta sacul de plastic . La noi merge struna !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.