Palatul Parlamentului intră în reparații

Palatul Parlamentului intră în reparații . Compania Națională de Investiții, care derulează lucrări de anvergură pentru statul român, a scos în SICAP un contract de 72 de milioane de lei (15 mil. euro) pentru lucrări de raparații la corpul B3 al emblematicii clădiri Palatul Parlamentului, din București, fosta Casa Poporului. Contractul include și dotări pentru respectivul corp de clădire, iar suma reprezintă contravaloarea cheltuielilor pentru proiectare si asistenta tehnica (documentatii pentru obtinere avize/acorduri, scenariu de Securitate la incendiu, verificări proiect., asigurarea de răspundere profesionala a proiectantului, asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor, intocmire raport la terminarea execuției, cartea tehnică, elaborare certificat energetic anexa la procesul – verbal de recepție la terminarea lucrarilor, programul de urmarire a comportarii lucrarii in timp si proiect as-built si altele conform prevederilor caietului de sarcini)
„Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica (documentatii pentru obtinere avize/acorduri, scenariu de Securitate la incendiu, verificari proiect conf. legii nr. 10/1995, D.T.A.C, P.T. D.E., D.T.O.E., asigurarea de raspundere profesionala a proiectantului, asistenta tehnica pe perioada de executie a lucrarilor, intocmire raport la terminarea executiei, cartea tehnica, elaborare certificat energetic anexa la procesul – verbal de receptie la terminarea lucrarilor, programul de urmarire a comportarii lucrarii in timp si proiect as-built si altele conform prevederilor caietului de sarcini) cap. 3 – 384.000 lei – Cheltuieli pentru investitia de baza cap. 4: 70.420.547,29 lei, din care subcap. 4.1 Constructii si instalatii 67.341.078,52 lei, subcap. 4.2 Montaj utilaj tehnologic 161.673,89 lei, subcap. 4.3 Utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj – 1.294.530,28 lei, subcap. 4.5 Dotari – 1.623.264,60 lei; – Capitolul 5 – Alte cheltuieli Subcapitolul 5.1 Organizare de santier 1.056.308,21 lei din care 5.1.1.Lucrari de constructii 704.205,47 lei si 5.1.2 Cheltuieli conexe organizarii de santier – 352.102,74 lei”, este descrierea licitației.
Punctajul stabilit pentru desemnarea câștigătorului licitației acordă 60% pentru prețul ofertei, 20%, pentru experiența constructorului și 20% pentru organizarea și metodologia lucrărilor.
84 de luni, adică 7 ani, vor dura lucrările, iar ofertele vor fi deschise în 12 aprilie, adică peste 5 săptămâni. Surpinde termenul relativ redus pentru compunerea ofertei, având în vedere complexitatea lucrărilor. Constructorii care vor să participe la licitație trebuie să demonstreze că au derulat, în ultimii 5 ani, contracte similare de lucrări civile în valoare de cel puțin 70 de milioane lei și ca au o cifră de afaceri globală, pe ultimii 5 ani,  de cel puțin 140 de milioane lei, în fiecare an.
Fosta Casa Poporului a început să fie construită în 1984 iar lucrările au durat până în 1990, dar nu a fost cu adevărat finalizată nici până în prezent. Numai 400 de încăperi sunt finisate și folosite, dintr-un total de 1.100. Se estimează că ar fi costat circa 3 miliarde de dolari. La momentul 1990, era a doua mare clădire din lume, după Pentagon. Acum, însă, a fost depășită de alte construcții.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1069 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Un mausoleu al democratiei romanesti.
    Gigantismul acestui bloc este in raport invers proportional cu valoarea celor care il folosesc.
    Republica Securista Romania a dat o „lovitura” de imagine…

  2. In fiecare sau la doi ani intra in renovare? Au depozit financiar strans fin strainezia prin metoda: „dati doi lei pentru lakei”, sau „dati doi zloti si pentru hoti”?, o ghioaga-n capuc sau pe spinare, chiar ca merita cu brio!

  3. Bine ca nu mai este ciuma rosie la putere, ca sigur cu banii astia ar fi zugravit vreo cateva camere, noroc ca acum sunt la putere incoruptibilii sorosisti de la USR care din cele 15 milioane de euro vor cumpara cateva rulouri de hartie igienica si vreo 10 masti de salvat vieti anti covid, tulpina geto-dacica!

  4. maxtor are o idee:
    -punem furtunul cu apa si se duce la vale gunoiul cu tot cu deal,
    cum au facut egiptenii in 1973……

  5. Pacat ca nu a fost finalizata . Se mutau toate ministerele acolo si se reduceau cheltuielile de functionare a administratiei de stat.

  6. Nu ar fi indicat sa intre in demolare?Se vede ca liberalii sunt mai ceausisti decat emanatii psd-isti

  7. O bascalie mai mai mare nici ca nu se putea vedea.Batrana casa a unui cetatean dureaza de 100 de ani.Casa poporului din Romania necesita renovare !!!!!Groaznic!!!!Cine ia ”malaiul”?azi? Smecherii de la putere care au mare nevoie de multi bani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.