Pățania unor români la Paris. „Țeapa țepelor”

Fotografii Paris, foto credit Paul Baila (2)

Un cuplu de turiști români a fost ținta unor escroci la o stație de metrou din Paris, întâmplarea fiind povestită de către femeie pe TikTok.

„Țeapa țepelor pe care am luat-o de cum am călcat în Paris. Și credeți-mă că m-am uitat înainte pe TikTok și pe internet să văd ce țepe se mai dau pe aici, dar pe asta nu am auzit-o la nimeni, Vă zic eu că am pățit-o pe propria piele.

Am venit pe aeroportul Beauvais, de acolo am luat bus care să ne aducă până în Paris. Și cum am ajuns în Paris ne-am dus la metrou să ne luăm bilete pe 3 zile, pe zona 1-5, că plănuiam să mergem și la Disney.

Am încercat să bifăm noi acolo la aparat, dar nu înțelegeam ce se întâmplă. Erau niște persoane în jur, în uniformă cu card de angajat la gât. Ei erau și pe drum, ne-au arătat cum să ajungem la metrou, la toți cei care veneam de la aeroport și ne tot ajutau pe rând să ne luăm bilete. Când au văzut că nu ne descurcăm, a venit un băiat la noi să ne ajute. A selectat biletele, dăm să plătim cu cardul, banii ne sunt reținuți, dar biletele numai nu vin.

Și ne spune că nu putem plăti cu card, decât dacă avem un card special pentru abonamente.

Zic că nu avem și spune că de asta sunt ei acolo, să ne ajute.

A ales din nou zonele, ne plătește cu cardul lui, ne ia biletele, ni le dă și zice: ‘Voi trebuie să-mi plătiți mie cash’ „, a spus românca.

„Totul s-a realizat normal, alții români înaintea noastră, alții după noi au făcut la fel. Plătim, luăm biletele, intrăm, băiatul ne bagă până la metrou, ne arată cum să urcăm, foarte de treabă.

Ne plimbăm prin Paris, și zic hai, că suntem obosiți, să luăm tot metroul spre casă, că doar avem biletele ăstea pe o zi întreagă să le folosim. Când să intrăm? Nu merg biletele, frate, nu merg!

Mergem la informații să vedem ce se întâmplă. Se uită la noi și efectiv a spus în engleză: ‘Shit!’.

Ne spune că am luat țeapă și că biletele sunt doar de o călătorie și sigur le-au schimbat. Pe bilete nu scrie niciun preț pe ele să nu îți dai seama. ‘Eu vi le-am scanat, sunt doar de o călătorie’ „, mai spune românca.

Femeia susține că totul s-a întâmplat sub ochii unor polițiști.

„Erau polițiști acolo, în timp ce ăștia ne ajutau. Erau doi oameni polițiști în uniformă, se plimbau și nu le-au zis nimeni nimic. Deci avem 155 de euro blocați pe card, 155 de euro dați cash. Și ne mai zice domnul că biletele nici nu trebuiau să coste atât”.

@danielasimon1

Paris, je nu t’aime deloc! O sa incerc sa nu imi stric vacanta pt asta dar… totul e foarte suspect. Ne-au recomandat sa mergem la politie pt ca nici ei nu isi dau seama ce s-a intamplat. O sa vedem ce rezolvam…. #paris #thiefs #borsegiatricci #scam

♬ Bécane – A COLORS SHOW – Yamê

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

14 Comentarii

 1. Individa din articol nu cred sa fi ajuns vreodata la Paris. Nu da nici un reper. Disneyland fiind pe-alaturi. Si daca s-a dus la Paris ca s-ajunga la Disney, halal! Daca i s-a-ntâmplat ce scrie, e din vina ei totala. Zanateca, habarnista-n franceza si fara s-aiba vreo idee nici despre tara pe care pretinde c-ar vizita-o, se promeneste-ntr-o mahala a unei metropole. SI?! N-are ochi de vazut si urechi de auzit, minte-n cap sa gândeasca? Cine-i de vina ca-i n-aude-n-a vede-nu-pricepe nici macar ziua? Ca n-a citit nici o carte si habar n-are s-aseze Parisul pe harta? si cum a ajuns la „Paris”? în stop? si de unde? „Disney”, pe dracu’! Paris nu-i capitala SUA, cucoana! Parintii-si duc la Disneyland COPIII! Unnde-i sunt parintii lui Bula cu capul gol despre care scrie @Cotidianul?

 2. Va miră? Nu cumva e reforma importata si implementata din europa in Romania? E cea mai de succes reformă politica din cate exista in Romania.

 3. Draga, eu iti propun ca data viitoare, in loc de Paris (devenit de mult timp o „gradina a miracolelor” si un „turn Babel” in care se invirt toti escrocii Planetei) mai bine sa mergeti in vacanta la Periș ! E adevarat, n-au acolo nici Luvru, nici Champs de Mars (pe care in zilele astea le ara fermierii francezi nemultumiti) si nici Turnul Aifăl, cum ar zice nea Marean Vanghelie, da’ e mai sigur ! Si sa fii multumita, acum vreo niste ani niste turisti japonezi picati de pe Luna au schimbat dolari pe „euro” cu Mickey Mouse si Pluto de bancnote !

 4. Pari cazută din pom, improvizezi și fabulezi. Probabil pentru vizualizări TikTok.
  Rețeaua de transport metropolitan, are 2 servicii de securitate : Groupe de Protection et de Sécurité des Réseaux (GPSR) și forțele de poliție adică Brigade des Réseaux Ferrés (BRF).
  Ai reclamat cele întâmplate la una dintre aceste structuri?
  Notă – eu nu cred povestea ta.

 5. „Pățania”
  -Moishe:
  ca sa pronuntzi bine
  trebuie sa-ti lipseti placa cu Corega!

 6. a coborat la metrou? de ce n-a cautat un ghiseu asa cum au facut in final cand au aflat ca era pt o singura calatorie? De ce nu au intrebat politistul unde este statia de metrou? Daca stie sa ”butoneze” retelele de socializare de ce n-au cautat pe google tuckets metro paris, pe zi costa 28,5 euro/zi zona 1-5. iar o singura calatorie costa 2,1 euro…tot pe net. De cat sa stea pe Tik Tok statea pe google afla tot…

 7. Dar de țeapa franceză cu Clocotilda, ați auzit? Nici papuașii cu frunza în față n-au văzut!

 8. mai statzi draq si pe acasa…
  pe bani tiparitzi si facuti la misto va plimbatzi…

 9. Astia erau siguri din salasul lui Julian. Sau poate din „maramu”, tot aia-i! Sunt din aia emancipati la seral. Or fi si neam de militisti. S-a umplut periculos Bucurestiul cu ei si acum vor la Paris.

 10. Domniță dragă, prostia și domnia se plătesc! Dumneata suferi de amândouă plus de sancta simplicitas! Zi mulțumesc lui Doamne – Doamne, ai scăpat ieftin..

 11. Nu prea mai am chef de umblat, la vârsta mea, dar dacă aș avea, m-am lecuit de Occident.Poate Italia dar în rest, m-aș duce în zone civilizate precum Cehia, Slovacia sau prin Croația, la mare.Avem prieteni de familie lângă St .Tropez care au o casă chiar pe malul Mediteranei dar eu sunt turist cu buzul, merg ca melcul cu casa-n spate și mă opresc unde vreau eu.Și România e frumoasă dar cam prea săracă. Recomand Transalpina, zonă absolut superbă,însă nu sâmbătă-duminică, când e club de manele cu fumărai de mititei.

 12. CATA Rautate STATUTA si fermentat in UNii …
  Chiar daca ar fi ASHA, ca ar MINTZI, TOT nu trebuia sa va dezlantitzi ASTfel …
  Ati putea replica, CUMCA IO, CONTESTATARUL vorbesc de Retinere?Genuu PROXIM ese ca IO sunt RAU.
  Dferentza Specifica, pe care DOAR CeiPutini dintre Commentacks o sesizeza este ca IO sunt RAU doar cu Alde Marele sCURs, AXON si alte Aratanii de acest Gen.

  Ca veni Vorba de GEN, IO sunt Rau, da’cu Moderatie MitStocKaresque si fatza de Aia_FLUIZIII … 🙂

  Iarta-i Doamne ca sunt Fryers, FOLOSITI in Toate, To’arashi, SENSURILE Imaginabile!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.