Patronii cer schimbarea componenței Consiliului Economic și Social

Un grup de patru organizații patronale cer schimbarea componenței Consilului Economic și Social. Organizațiile în cauză susțin că unele confederații patronale, prezente în CES, nu reprezintă în fapt pe nimeni. CES-ul mai este denumit în şagă și Consiliul de Ajutor Social.

În contextul tuturor necazurilor datorate crizei economice mondiale confederaţiile patronale, CONPIROM (Confederaţia Patronală din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din Romania), PR (Confederatia Patronatul Român), UNPR (Uniunea Naţională a Patronatului Român) şi UGIR 1903 (Uniunea Generală a Industriaşilor din Romania UGIR 1903) au înființat ” Uniunea Confederațiilor Patronale Independente din România – PATROROM ” , un nou pol patronal, cu adevărat reprezentativ, cu forţă economică de necontestat pentru factorii de decizie din România, drept reacție imediată la divizarea mișcării patronale și nevoia de reformare a Consiuliului Economic și Social.

La conferința de lansare au participat reprezentanții fiecărei confederații membre: Marian Petre Miluț – președinte UNPR, Gheorghe Naghiu – președinte PR (Confederația Patronatul Român), Vasile Turcu – președinte CONPIROM, Constantin Vasilescu – președinte executiv UGIR 1903 și Ioan Niculae – președintele ales al noii uniuni PATROROM.

În cadrul conferinţei de presă, cei patru copreşedinţi ai PATROROM, precum şi preşedintele ales al PATROROM, au contestat punctual şi cu vehemenţă componenţa noului CES, care este denumit în şagă CAS, adică Consiliul de Ajutor Social, pentru unii din aşa zişii reprezentanti de Confederaţii patronale . Mulţi dintre ei reprezintă : un om egal o aşa zisă confederaţie patronală.

„Această stare de fapt nemulţumeşte şi sindicatele care în acest moment nu au parteneri reprezentativi pentru dialogul social și patronatele prin minimalizarea reprezentării lor.

Intenţionăm să creem noi acest pol capabil să prezinte încredere sindicatelor şi să recunoască în noi un adevărat partener reprezentativ de dialog social. În acest context intenţionăm să recreem CES-ul să devină un organism real de dialog capabil să scoată în evidenţă problemele grave ale ţării şi să găsească şi metodele de a le elimina” ne-a declarat Gheorghe Naghiu, președintele Confederației Patronatului Român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.