PE interzice folosirea cuvintelor „mamă”, „tată” sau „sex biologic”

După statui se dărămă cuvinte. Halucinantul roman “1984” al lui George Orwell este mai actual ca oricând. În cartea publicată prima oară acum mai bine de 70 de ani, în vara lui 1948, când un incomod era făcut să dispară din partid, se aplica damnatio memoriae, adică, tot ceea ce se referă direct sau indirect la persoana în cauză este șters din toate cărțile, ziarele, filmele și așa mai departe.

America tace și îndură noua „revoluție culturală”

Orwel explica în detaliu cum “fiecare înregistrare a fost distrusă sau falsificată, fiecare carte a fost rescrisă, fiecare imagine a fost revopsită, fiecare statuie și fiecare clădire a fost redenumită, fiecare dată a fost schimbată. Iar procesul continuă zi de zi și minut cu minut. Povestea s-a oprit. Nimic nu există, cu excepția prezentului fără sfârșit în care Partidul are întotdeauna dreptate”. Acum, în 2021, cele scrise de Orwell devin RE-A-LI-TA-TE ! Parlamentul European impune o nouă limbă nouă, limba „veche” fiind ștearsă cu o simplă comandă. Concret, este vorba de un Glosar / Îndrumar elaborat de Parlamentul European și destinat politicienilor și funcționarilor, în care se stipulează ce cuvinte nu mai trebuie folosite și cu ce trebuie acestea înlocuite. Aberația europarlamentară a fost făcută publică de Simona Baldassarre, medic, europarlamentar al Ligii Nordului și șef al Departamentului familiei din Lazio, în publicația italiană Il Giornale.

Nebunilor, ce aveţi cu statuile lui Cristofor Columb?

Potrivit acesteia, obiectivul este clar, impunerea noului limbaj al gândirii unice progresive asupra întregii mașinării birocratice a Uniunii Europene, adoptând o așa-numită limbă „incluzivă” care respectă minoritățile etnice și de gen. Glosarul limbajului sensibil pentru comunicarea internă și externă, adresat personalului instituției pentru a comunica extrem de corect cu privire la problemele legate de handicap, persoanele LGBTI+, rasă, etnie și religie este un vocabular real dedicat funcționarilor, asistenților, purtătorilor de poșete, purtătorilor de cuvânt și politicienilor. Accentul este pus pe cuvintele care, de acum înainte, nu ar trebui să mai fie folosite, în special cele din universul LGBT. Astfel, este absolut interzis să spui „gay, gay și lesbiene„. Expresia căsătorie gay trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să vorbim despre” drepturile homosexualilor”, sintagma trebuind a fi înlocuită cu formularea tratament echitabil și egal”.

Războiul mondial al statuilor

Mergând mai departe, aberațiile capătă dimensiuni colosale. Biologia pentru super birocrații din Bruxelles nu mai există, ea fiind probabil o invenție a supremaționiștilor albi și a societății patriarhale. Astfel, de acum înainte vom vorbi despre “sex atribuit la naștere” și nu retrogad despre “sex biologic”. Care e importanța? Un lucru atribuit, poate fi schimbat / modificat oricând de oricine, nefiind câtuși de puțin anormal sau ciudat. Un ceva biologic e un ceva dat definitiv. Dovada vine în paragraful următor, care se referă la….schimbarea de sex. Expresie bineînțeles și ea retrogradă, aceasta urmând a fi înlocuită cu “tranziție de gen”. Iar finalul este apocaliptic. Uitați de familia tradițională, de mamă și tată. Nu, nu este o glumă. Potrivit europarlamentarului italian, glosarul/îndrumar stabilește înlocuirea cuvintelor “mamă” și “tată” cu expresia mai generică “părinți” pentru a nu jigni!

Progresiștii își reneagă istoria, elitele panicate îi urmează

Mai țineți minte de dărâmarea statuilor lui Columb, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt sau Winston Churchill din vara anului trecut? Acum s-a trecut la next level: se dărâmă cuvinte! Oare ce urmează…..

Mihai PETEAN

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Mihai Petean 155 Articole
Author

36 de Comentarii

 1. Mda,..Curbura castravetelui,..Mă gândesc că dacă se dă foc la catedrale creștine din europa, iar vinovați nu sunt, Dacă se vandalizează crucifixe, statui, monumente creștine, evident fără făptași, chiar se dărâmă voit sau se schimbă in moschei biserici celebre ale creștinătății in europa apuseană,. La ce bun șă te mai aștepți de la o UE, care vizibil are tendința de islamizare a europei,.Poate bun ar fi poligamia, cu nevasta 1,2, 3,…n, insă cu prea multe soacre..

 2. Europarlamentu s-a transformat Eurovizion. Eurovizion cu numele, europenii votează, viziunea e a lui Soroș.

 3. Normal. Din moment ce aia din PE N-AU MAMA, N-AU TATA. Au fost facuti in eprubeta, din deseuri recuperate si refolosite.

 4. Eu unu am inceput deja sa ma cert cu nevasta,care sa fie parinte1 si care parinte 2,si ne discriminam unul pe altul.Ea spune acum dupa 35 de ani ca nu a avit sexul atribuit la nastere ,ci doar conferit cel biologic,la fel si mie .asa ca s-ar putea sa fiu eu EA,si ea EL.Deci vrea nume de parinte,dar baietii de la Bruxelle(da varza aia mica in ciorchini)nu sunt clari cine e 1 si cine e 2.Eu unu voi lupta si cu dintii sa fiu tata,chiar daca ma vor declara astia,mama.

 5. Eu cred că majoritatea europenilor nu-i ia în serios pe cei din PE .Nemții,francezi nu simt că și noi jugul UE ,pentru că ei sunt cineva in Europa și nimeni nu are curajul să-i bată la cap prea mult .La noi datorita faptului că avem politicieni tip zombi ,un part tras în P.European ,politicienii noștri de la putere îl transformă în uragan și-l vântură prin televiziunile mufate la banul public. Oare cum o sa-i spuna Catu la maica-sa ari la taica-sau?Cred că se va înțelege cu ei numai prin semne împrumutate de la surdomuți .Va dați seama cum va arăta Europa ,după mii de ani de catolicism și ortodoxie invadata de arabi ?Nici nu vreau să mă gândesc.

 6. Handicapatii care handicapeaza ..si daca nu este adevărat…politica schizofreniei sa fie la ei la Bruxelles…hai cu Roexit

 7. ,,Cuvantul este piatra unghiulara a sistemului.Dominatia asupra spiritelor permite guvernarea tarii”(Czeslaw Milosz)…
  ,,Derapaj,deriva,diabolizare:acesti termeni sunt recurenti in lexicul politic contemporan. Ei releva existenta unei ortodoxii ideologice in inima spatiului piblic,la care este mai bine sa te atasezi daca vrei sa valorizezi si sa participi la conversatia civica”(Imperiul lui Politic corect„-Mathieu Bock-Côte).Aceasta carte a aparut in 2020 si a fost interzisa de regia librariilor din Québec. Intr-o zi de plina pandemie, primul mintru al provinciei Québec(Francois Legault),apare pe sticla televizoarelor si declara:,,nu inteleg de ce a fost cenzurata aceasta carte si de ce a fost retrasa din librarii!„.Cartea prezinta imperiul unei lumi hiperconectate in care, nimeni nu trebuie deranjat.Si in care gandul bun nu e antidotul ci cauza acestei crize teribile pe care o traverseaza democratiile occidentale.Dincolo de economia in berna,de criza sanitara,de furia sociala este tacerea pe care o minoritate o impune majoritatii si alimenteaza contestatia populara.Cine mai citeste azi carti de acest gen ,intelege ca ne indreptam direct spre o noua dictatura.

 8. Oameni fara mama fara tata fara Dumnezeu. Nimic nou asa au facut si ebbreii bolshevici in rusia.
  Acum s-au mutat la popobrushhell.

 9. Nu se mai Zice Mama si Tata , s-o Creada ei ! , ca se Zice Mamaie si Tataie , sau Bunicutzo ! , sau Muma Padurii sau Muma Europei ! , vrei sa iesi la Pensie la 70 de Ani ? Pai eu am mai Mult de 70 de Ani ! Am 91 de Ani !

 10. In mod normal BOR ar trebui să aibă o reacție dură la așa ceva, însă, a ales să tacă, vor lua poziție credincioșii practicanți ?! Prea mult !

 11. Nu se poate Schimba Denumirea de Mama si Tata , in Acte Oficiale , este Denumirea de Mama si Tata , pe Internet este Denumirea de Mama si Tata , pentru Arborele Genealogic dupa Stramosi .

 12. In conducerea Romaniei o sa fie ami usor , Strumph furher de la cotroceni si ravasitoarea lui partenera ( formeaza un cuplu n-au copiii) , Vasilica Catu -singur (poate fi trecut la lgbd, la cat iide urat CHIPAROSUL) . Ciolos alt politician fara urmasi . Ce o sa spuna „batistuta ” Rares Bogdan si alti familisti din conducerea Romaniei????? Ps, era s-o uit pe coana Kovesi altapanarama.

 13. Si la ce ma rog va asteptati din parte UE, noul URSS?!
  Va fi la fel ca pe vremea maretului si inegalabilului Stalin sau ca in Coreea de N: cand vom auzi cuvantul UE sau PE va trebui sa ne ridicam in picioare si sa salutam cu frenezie.
  Ceea ce se vede acum la UE este inceputul dictaturii. Este o vorba:
  Da-i puterea in mana nebunului si sa vezi ce poate face.

 14. Va amintiti de referendumul despre care nu au fost informatii pe intelesul oricui? Va amintiti solutia, fix ca la referendumul pentru constotutie, fix ca la orice tur de alegeri(gloata si-a aratat fata’secu’), fix ca la ultimele alegeri! Castiga cel sortit si nu nimierit(pierzatorul demn)!

 15. Sa interzica. Vor protesta oare parinti in fata scolilor oare, In Romania si-aduc aminte de planificat concedii si vacante in Grecia, Turcia, aiurea ca ei au incredere in ce-au votat ei Iohannis, PNL, USR+. Sa ramana cu increderea.

 16. Lumina vine din Birlogul Capitalismului in Putrefactie – Washington DC.
  Tovarasa Nancy Pelosi Calabreza a Prezentat in Congres Directiva KomiSSarului Bernie Sanders.
  Cateaua Sovietica, tovarasa Laika poata sa-ti fie Mama daca Partidul o Cere. Asta nu Inseamna ca tovarasul Joe Biden nu poate sa alapteze viitoarele Homosexuale ale Republicii cu Fata Umana.
  Terminati cu Prostiile, pentru ca voi oricum N-aveti Mama, N-aveti Tata!

 17. HUUUUUOOOOO.
  Sa iesim cat mai repede din aceasta pegra pestilentiala, pana nu ne distrug ca natie. SUNTEM GUVERNATI DE SATANA? Da.

  PS: Edmund Burke: “The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing”, in 1756 ( Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic ).

 18. @Popa Sapca: Te intrebi ce o sa spuna zoaiele astea? Iti spun eu: „Iubiti Romania in fiecare zi”.

 19. ..r-ati ai drak’ de derbedei pocitanii, tratati-va schizofrenia la Spitalele de specialitate, caci, noi 100% oamenii cu mame si cu tati, va oferim cate un shoot in koorul vostru greu incercat si penetrat.

 20. In ROmania pentru altceva mai rau anul trecut nimeni n-a pus la indoiala balivernele livrate de Werner si PNL, starile de urgenta, amenzile, alerta toata abuzurile, pana au ajuns la CCR si avocatul poporului. de unde guWerner le-a pus gand rau.
  Ca se interzic niste cuvinte e apa de ploai, si care e problema.
  Pe toate matrapazlacurile liberale, prostimea se face ca nu le-a vazut.

 21. Ne-a mancat in cur si am intrat in UE si dupa 13 ani suntem calicii calicilor ,o biata colonie din care se ia moaca orce si se trimit doar gunoaie si rebuturi .Mai nou se dovedeste ca-i chiar mai groasa treaba am intrat (aderat )la un BALAMUUC !.
  Le-a mirosit englezilor la vreme hoitul si au spalat putina .
  Biata tara dusa de rapa de niste handicapati !.

 22. Am o dilema. Cum îi mai pot înjura de mamā pe cei din PE care au fātat asemenea idei? Ca sā nu-i discriminez.

 23. JOS CU BABILONIA SATANICA NEOMARXISTA UE !
  ROEXIT URGENT !

 24. Daca nu va imaginati ca exista riscul sa fim agresati si fizic suntem mai slabi decat cei pregatiti pentru a ne agresa.
  Clepsidra indica scurgerea timpuiui pentru actiune eficace in vederea evitarii sclaviei mintii urmata de ceea a corpului.
  Cititi sau reciti „Arhipelagul Gulag”, de Alexander Soljenitin.
  Pe corbettreport.com articolul Digital Gulag este remarcabil in sensul celor mai sus-aratate.

 25. Delirul asta asa-zis progresist neaga pana si evidentele biologice, alea stabilite de natura, care nu au niciun fel de legatura cu politica. Natura ne-a creat barbati si femei, un barbat poate fi tata iar o femeie poate fi mama, asta este firea lucrurilor!

 26. Numai in Romania exista o gramada care cred in guWerner ca in divinitate, de aia s-a ajuns unde s-a ajuns.
  Daca au interzis iesitul din case intre orele 22 si23 scad cazurile de covid, explicatii de copii de gradinitza date de Citu si Orban lui Jardan, Zmeul, Doina Oltului etc

 27. Probabil ca Babele de langa Varful Omul , de fapt este o Casa Sculptata in Stanca . Cand pe Munte nu Existau Cabane !

 28. Dar de fapt pe Munte Exista Bucati de Stanci imprastiate pe Munte catre Telecabina Sinaia .

 29. Nu intelegeam inainte sa intram in UE,de ce protestau nemtii,austriecii etc impotriva globalismului.Acum se adevereste si ce spuneau,,conspirationistii,,care aveau oarece informatii despre viitorul omenirii.Cert ca acesti psihopati care sunt in varsta ,grabesc lucrurile,ca sa-si vada visul lor implinit inainte de a murii.Le-a si reusit: distrug religiile,apar pasapoarte covid si buletinele cu cipuri,[amprentarea pe buletin],distruge familia traditionala,distruge psihicul copiilor care nu o sa mai vada nici o diferenta intre oameni,totul o sa fie un amalgam,de notiuni,,2mame,2 tati,unii de un fel,altii de altfel ,numerotati parinte1.parinte2 si pana la urma nu o sa avem nici nume ci numere.Majoritatea se va supune minoritatii,ca sunt etnice,ca sunt filozofice,psihologice.etc.Odata cu pandemia,parca vin de-a valma toate lucrurile gandite si planificate cu multi ani inainte, de cei care trag sforile.Dupa un teatru prost in care politicienii din diferite tari,zic ca ei nu sunt de acord ,cu una cu alta,ca nu se va intampla asa ceva,cad de acord toti cu toate tampeniile

 30. Acum se vede bine în ce horă neomarxistă și ateistă am fost băgați. Care pardid ne-a băgat in UE ? Cine-și mai amintește ?

 31. Maine , poimâine, vor legaliza și casatoriile dintre om și animale astfel în în certificat vor scrie .. .ființă 1 , ființă 2 . Minți bolnave în fața cărora proștii de parlamentari stau cu capul plecat !!! UE , o cloacă din care trebuie să ieșim fără vreun regret imediat.

 32. Ce om normal la cap ar permite așa ceva ? Dacă cu asta se ocupa Parlamentul European , e vai de noi. Europarlamentarii români nu au dreptul să ia decizie prin vot la această cäcănarie, fără a cere parerea romanilor . Sunt trimiși sa ne reprezinte , nu sa decidă în numele nostru. Va fi vai de ei , timpul se scurge în defavoarea lor , vor da socoteala. Bolile de inima sunt cele mai frecvente in astfel de cazuri.?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.