Drul despre Pensii speciale: „Intră în vigoare încă vreo 20.000”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, la B1Tv, că de la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare 20.000 de pensii speciale pentru aleşii locali, el adăugând că ar trebui abrogate.

Drulă a precizat că proiectele USR care prevăd abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi ale aleşilor locali sunt „blocate” fie la Biroul Permanent, fie la comisiile parlamentare.

„Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum. Reamintesc că e vorba de pensii speciale, că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală. De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleşilor locali, ale primarilor, prorogate an de an. Acolo avem la fel un proiect al USR. De data asta l-au trimis la comisie, dar e blocat în sertarul de la Senat de luni de zile. Tot facem cereri: ‘hai să îl votăm’. Să nu le mai prorogăm, ci să le abrogăm”, a menţionat liderul USR.

Cătălin Drulă a subliniat că reforma pensiilor speciale reprezintă jalon în PNRR. El a menţionat că are informaţii potrivit cărora Comisia Europeană ar fi nemulţumită în legătură cu implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Cu pensiile speciale trebuie să facă ceva, e jalon. Comisia este, din câte ştiu eu şi ce informaţii am, din ce în ce mai nemulţumită. Dacă le-a dat un pic de clemenţă la primele tranşe – pentru că vin în două tranşe anuale banii PNRR – deja acum se îngroaşă gluma”, a spus el.

Liderul USR a subliniat că, potrivit articolului 16 din Constituţie, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, motiv pentru care „nu ar trebui să existe privilegiaţi, caste, grupuri” care să aibă reguli speciale.

„Trebuie să existe o formă de-a primi această pensie pe bază de contributivitate. OK, dacă nu a existat contribuţie la momentul respectiv, că aşa a fost de natură legea şi au fost anumite categorii, atunci putem găsi formule echivalente, ca şi cum ar fi contribuit. (…) Până la urmă, Comisia face foarte bine ce face. Nu se împiedică în terminologie, pentru că ceea ce încearcă ai noştri să facă, Ciucă şi alţii, este să o facă din vorbe: ‘Domnule, sunt de serviciu şi aşa mai departe…’ Asta e doar o vorbă. Întrebarea este principiul care e în spate. Şi ei vor trebui să vină cu o soluţie ca să elimine aceste discrepanţe majore, în care există în acelaşi timp pensie de 1.500 de lei şi pensie de 15.000 de euro”, a spus liderul USR.

În opinia sa, PSD a găsit „un inamic retoric” în PNRR, acuzând că din cauza limitei de 9,4% din PIB nu ar fi posibile creşteri de pensii.

„Chiar m-am întâlnit acum două săptămâni cu primvice-preşedinta Vestager (Margrethe n.red) care spunea că este un plan excepţional, nu înţelege de ce guvernul României nu îl pune în practică. Şi au găsit acest inamic retoric – ‘Domnule, PNRR-ul cu USR e de vină’, în ciuda realităţii. Pentru că atunci când faci propagandă politică, nu mai contează realitatea. Nu îi opreşte pragul acela din PNRR la nimic. Nu au ajuns la el. România nu va ajunge prea curând la acel prag de 9,4”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

25 de Comentarii

  1. Mai, Drula USR ist salvamar, te-a lovit amnezia de ocolesti cu grija adevaratul jaf de la pensiile NECONTRIBUTIVE ?! Sunt cca. 2 milioane de „rivolutionari” in 2022, impaduchiati de la 800 buc. in 89′-90′, azi, sunt 2 milioane, cadorisiti pe shest cu patalamale „eu te recunosc pe tine, tu ma recunosti pe mine”, de 33 ani non-stop, lunar si anual membri din partide lipitori de afise, amante, neamuri, amici de invarteli si alti escroci. Parlamentul trebuie sa abroge infulecarea de gratuitati nesimtite, imobile, terenuri, pensii necontributive pt ecrocii de-si zic „rivolutionari”, sa ramana ONORIFIC daca le convine. PNRR ul ce zice despre jaful cu infulecarea de bani, la „rivolutionari” ?!

  2. Președinții de Cj, primarii și viceprimarii merita indemnizații speciale la pensie fiindcă s-au sacrificat pentru cetateni! Au dat contracte la privați din care și-au tras parandarat cel puțin 15%,adică au băgat doar două degete nu toată mâna așa cum ne-a învățat Elena Udrea și confirmat Bălălău. Merita o indemnizație nesimțită să-și poată întreține viloaicele construite la munte și la mare și câte un concediu cu amanta prin Dubai. Nimeni dintre șmecheri nu poate justifica din ce bani și-au făcut averile incomensurabile!

  3. Drula USR degeaba da din gura daca nu ataca permanent la CCR si nu cere referendum si scoaterea in afara legii (cu precizare inclusiv in Constituitie a interzicerii) a oricaror pensii,altele decat pensiile pe contributivitate ,pentru ca pericolul este ca in anii ce vin alte categorii de paraziti sa ceara si sa obtina pensii nesimtite
    Inclusiv ridicarea problemei in PE si la Banca Mondiala in legatura cu jaful organizat de plutocratia romana pe banii prostimii ,plutocratie care se declara ‘democrata”fara temei

  4. Drulishor, sa intelegem ca daca ai nostri primesc pensii speciale si multi alti bani de la contribuabili, adica europarlamentarii si functionarimea de la Bruxekles de exemplu, atunci jaful nu se pune, ca e legal si indreptatit?

  5. Panaramele astea sorosiste de la USR ar fi vorbit exact pe dos daca Johanis le mai tinea la guvernare. A vrut saracu’ dar i-a dat mamae SECU peste mana. Cu USR aplica principiul ‘eu te-am facut,eu te omor’.

  6. Poate ca sunt multi sau putini revolutionari, dar pare un abuz sa le dai o indemnizatie cat un salariu mediu BRUT pe economie. Corect ar fi unul minim NET, pt ca in mod normal a muncit sau a putut munci daca era tanar nu sa trandaveasca pt ca odata a fost curajos. Deci 1500 de lei le ajunge si cu pensia de om activ de 1000 sau mult mai mult, pot duce o viata decenta. Deci si aici ar trebui schimbata valoarea…Este jenant ca un revolutionar sa aiba o indemnizatie uriasa fata de un medic sau alt profesionist care a muncit efectiv 40 de ani pana la 65 de ani.

  7. Ati uitat ca a fost anulata Constitutia de Parlament? Iar membrii CCR sunt tot din cei avantajati care nu pot judeca obiectiv, amintiti-va ca Zegrean era pensionat de boala si nu de inima ci pt o afectiune la ochi, iar legile si Constitutia se judeca pe „vazute” deci, folosind ochii, deci pare ca nu era asa de bolnav de a putut fi 9 ani sau mai mult la CCR. De asemenea daca esti pensionat pe caz de boala nu poti munci…

  8. pt.dl. 9:12 lamurire: astia 2 milioane „rivolutionari” in 2022, nu sunt aia 800 buc. din 89′- 90′, deoarece, astia 2 milioane buc. „rivolutionari” in 2022, sunt escroci facuti timp de 33 ani non-stop, cadorisiti lunar si anual, pe shest cu patalamale, astfel: amici de invarteli, amante, secretare, vecini de tzuica, neamuri, membri din partide lipitori de afise, si oricine are o pila la Secretariatul cuplat la Buget, pe care-l seaca de 33 ani, si nu se mai termina. „Rivolutionarii” 2 milioane facuti azi-ieri-alaltaieri, sa ramana ONORIFICI, daca le convine.

  9. Simplu : Orice pensie calculată altfel decât pe bază de contribuție este
    FURT DIN BUZUNARUL ALTUIA !?

  10. De ce magistrații, parlamentarii și europarlamentarii să aibă pensii speciale, conform hotărârilor CCR, și primarii nu ? Ar trebui ca toate categoriile socioprofesionale să aibă „pensii speciale” ,dar pensionarii dintr-o categorie să fie plătiți de persoanele în activitate din categoria respectivă ( cum se platesc pensiile avocaților)

  11. Drula se bazeaza pe manipulare. Atunci cand faci un PNRR care nu mai da dreptul romanilor la un venit decent, singurul lucru la care poti apela este manipularea. Pe deasupra minte si invrajbeste cu riscul de a provoca probleme Romaniei. Niste santilbaci banditi, useristii astia. Conturile lor si averile depasesc orice imaginatie. Au guvernat si au avut o singura grija-grija propriilor buzunare. Sica Mandolina si Tomac vanzatorul de orice vor fi partenerii USR. Bazati-va pe ei si veti ajunge saraci lipiti pamantului.

  12. Partidul lui Drulă e unul din decidenți care, au limitat prin PNRR, pensiile românilor la 9,4 % din PIB, până în 2070, deci pentru aproape 50 de ani, în cea mai săracă țară din uniune, după cum spun unii, că ne-ar fi întrecut și bulgarii la nivel de trai.

    Dar nu pensionarii pot influența PIB-ul, ci autoritățile statului.

    Întrebarea care se pune atunci, este următoarea: de ce autoritățile statului, cât și ue, nu au limitat prin PNRR, salariile autorităților la o anumită cotă din PIB, iar nu pensiile bătrânilor, pentru că ele sunt cele responsabile și în putere să mărească acest PIB, iar nu pensionarii?

    De ce să fie condamnați pensionarii pentru ineficiența autorităților?

    În care sistem juridic din ue, sau din altă țară din lume, sunt condamnați cei nevinovați pentru vina altora?

    Într-o societate normală, om care lucrează pe salariul minim, trebuie să aibă dreptul la un trai decent, că altfel munca nu-și mai atinge scopul ei.

    Într-o societate normală, un om care a lucrat tot timpul stagiului complet de cotizare la fondul de asigurări sociale de stat ,pe salariul minim garantata, trebuie să beneficieze la împlinirea vârstei de pensionare, de o pensie care să-i permită un trai decent, pensie care să reprezinte un minim de 75 % din salariul minim brut garantat.

    Dacă aceste lucruri nu se întâmplă, nu mai putem vorbi de un stat care respectă drepturile omului, ci de un stat sclavagist unde sclavul primește doar atât cât se îndură stăpânul să-i dea.

  13. Nu-s chiar „ultimul prost”de pe forum ,dar cind cenzura taie adevarul ,ajungi sa crezi ca esti.Am intrebat : Tovarasul Drula cind ati fost la guvernare de ce nu ati rezolvat cu pensiile speciale ? O lege ,sau ce nu putea contesta nici CCR o OUG si se rezolva . Exact ca si in; „fara penali in functii publice „. Dar ce cauta „primul penal „al tarii la Cotroceni ? Si nu te fa ca nu sii de Banca Mondiala care a consiliat si a cerut ca : „Pensiile sa nu depaseasca salariul si sa fie pe baza de contributivitate „? Mai putin alea de la armata care-s de serviciu ?si sa dispara „pensiile speciale „? Aud? Ii iubesc pe pisidei ca si pe udemerei ,userei penelepre ,etc . De ce altii sa fie mereu „vinovatii de serviciu „?

  14. pensie speciala, cumpăra un suflet. Mai poate fi independent un ins care întinde mana la banul altuia??

  15. Pensiile speciale sunt o MITA electorala ! 1-2 milioane de nenorociti speciali si neamurile lor , sunt din start votanti PSD , obligatoriu ! Pt. ca ei stiu ca numai PSD le mentine aceste pensii de hoti ! Pensiile speciale , viciaza masiv votul in Romania !

  16. Si o continuare la comentariul catre „Tov. Drula „de ieri: De ce cind Predoiu „sinistrul „justitiei a marit salariile si pensiile cu 25% prin ordin de ministru pentru porcorori si judecatori prin primavara ai ‘gutzat”ceva ? Si pentru faptul ca acest „ordin de ministru”nu a trecut intii pe la Ministerul de Finante ? Intreb ? Ca stiam ca de finantele tarii se ocupa taman Ministerul de finante si nu cel al Justitiei ? Dar cind s-a „privatizat „Mintia ,s-a auzit ceva ? Ca acolo s-au bagat 500 milioane de „coco”pentru retehnologizare si ati „vindut-o”cu 94 de milioane .Sunteti toti o apa si un pamint. cind nu sunteti la butoane incepeti sa ‘oracaii”. Dubla masura in toate si la voi USR si la PSD si la P(D)NL si la UDMR ,etc.Cind vi se ia „cascavalul „de sub nas deveniti „viteji”.

  17. In timp ce bogatii prospera, stau in palate luxoase, la mese îmbelșugate, populația înfometată de abia își permite o masa extrem de sărăcăcioasă, are facturi peste facturii! Spitalele sunt încremenite, închise pentru cei care nu fac testul Covid, corifeii Covidului nu sunt închiși încă! Populația nu suporta! Doar primarii au salarii modificate in plus! Nu se stie cât mai este ținuta tensiunea imensa in obroc! Urmează China! Jos dictatura jecmanitorilor cetățenilor!

  18. Intra in vigoare un ra hat turcesc. Nu le da Ciolanu nimic la fraieri. Ba pune localele in aceeasi zi cu parlamentarele pentru a-i obliga sa aduca voturi sa ii faca parlamentari cu lefuri de sute de milioane iar ei, primarii, sa se multumeasca cu 3500 pe luna. O noua amanare pentru pensiile primatilor pana in 2024 si apoi o anulare. Sa se multumeasca cu pensia de limita de varsta de 1500 de lei si le mai da ciolacu a 13-a pensie de 700 de lei. Ha, ha, ha!

  19. Iote ca nu intra 20 000!,Cu ce mai vine drula sa faca campanie electorala? Ca nu il duce minteadecat la barfe si la „sa moara si capra vecinului” Despre impozite mai mici desprs o mai buna colectare, despre insolvente mai putine, despre relaxare fisvala in economie, despre un novel de trao decent? Nuuu! Vine acusica si Ialomiteanu si Sica mandolina, sa vedem ce belsug aduc habarnistii!

  20. nimic, ne împrumutăm și cu 50%, importante sunt pensiile speciale. Sii, când nu mai ne da nimeni pe datorie, dublam impozitele. Auziți baa, iobagilor!!

  21. Din păcate asa este, cei din justiție, instituțiile de forta, armata, s.a sunt categorii profesionale aservite puterii și ca răsplată primesc salarii și pensii foarte mari și multe alte gratuități și scutiri de taxe/impozite, acordate prin legi speciale nedrepte ce nu respecta principiile de baza ale Constituției!!!
    Insă dacă romanii în mare parte știu de existenta acestor grave fărădelegi , inclusiv cei sub 50 ani , DE CE Accepta, DE CE nu folosesc mijloacele democratice pentru a înlătura aceasta nedreptate aberanta ????
    De ce nu se cere adoptarea legii unice de salarizare stabilita pe baza un criterii de competenta, volumul, dificultatea și importanta muncii, lege ce sa stea la baza adoptării unei legi drepte, unice de acordare a pensiilor ce sa aibă la baza principiul contributivitatii!!!!
    Si se poate începe cu sesizarea organismelor internaționale la care suntem parte ONU, Organizația Mondiala a Drepturilor Omului, UE s. a.

  22. UN punct de vedere f. corect … si pragmatic !!! Sindicatele , AV. POPORULUI , ONG -URI , pot sesiza organismele internationale , ale U E , cu privire la discriminarea criminala a unor categorii de salariati din Romania !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.