Petre Roman: Singura mare greşeală pe care am făcut-o…

Petre Roman a declarat că singura mare greşeală pe care a făcut-o a fost că în septembrie 1992 nu a candidat la funcţia de preşedinte al României.

După votul din acel an, s-a instaurat în România puterea roşie, spune fostul premier.

„Am avut un proiect de ţară, pot să spun că, ulterior, proiecte de ţară nu au mai fost. Fac această afirmaţie deloc cu un sentiment bun, ci cu amărăciune, astăzi, şi mai mult”, a spus fostul premier, la Prima News.

El a afirmat că a lansat proiectul de ţară pe 6 ianuarie 1990, la zece zile după ce a ajuns premier.

El a menţionat că la acel document s-a lucrat cu un mare entuziasm şi au fost ajutaţi şi de 1.000 de specialişti străini, totul fiind pro bono. „Atunci exista o uriaşă voinţă de a pune România acolo unde poate să fie, unde merită să fie, încât la acel document s-a lucrat cu un mare entuziasm”, a afirmat el.

A ajuns premier în 27 decembrie 1989, în contextul Revoluţiei Române, când era profesor la Politehnică.

Avea mai multe lucrări publicate în reviste de prestigiu din străinătate, era şeful Departamentului din Politehnică de maşini hidraulice şi ingineria mediului.

„Nu aveam nicio legătură cu politica şi mai degrabă uram politica.

Eram sub regimul Ceauşescu, era ultimul regim stalinist din tot spaţiul sovietic”, a spus Petre Roman, precizând că trăise în democraţie, în Franţa, unde şi-a făcut şi doctoratul şi a fost profesor la trei universităţi.

„Nu e vorba de un vis, ci era vorba de o încrâncenare tot mai mare împotriva lipsei de libertate în primul rând şi a absurdităţii regimului”, a conchis  Roman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

51 de Comentarii

 1. Singura greseala este ca sa nascut ,mai bine ramanea acolo si nu mai chinuia milioanele de romani !Auzi la el ,regreta ca nu a candidat la presedentia Romaniei.Cum se face ca toti sarlatanii viseaza sa ajunga la Cotroceni ,ca sa munceasca in profesia lor invatata ,este prea greu pt. ei.

 2. Am urmărit putin din interviul de aseară. Toată stima pt ținuta intelectuala și pt prezența fizică. Vazindu l pe domnul Roman, îți dai seama de degradarea uriașă a politicienilor de azi, in mare parte grobieni cu jumătăți de creier. Iar ca să arăți la 77 ca la 60-62, este o mare realizare! Felicitări!

 3. Cat tupeu.cata relaxare la acest individ,ne merităm soarta dacă încă il mai băgăm în seamă!

 4. Criminalul trebuia să fie la pușcărie de mult, au ucis doar că să rămână la putere 10 ani. Ne-au fura revoluția , i-au chemat pe.rusi, au pus armata să tragă în noi. In mod oficial KGB și gru conducea Romania și poate mai conduc și acum . Iliescu e președinte de onoare PSD , KGB ist conformat încă dinainte de 89.

 5. Mars de aici, erdit alogena ! Mai bine povesteste-ne despre marea greseala pe care a facut-o poporul roman, prietenos si primitor as spune pina la prostie, atunci cind ti-a acceptat stramosii ! Un mare sut in cur ai luat de la gasca cealalta (aripa bolsevica a lu’ tataie Nelu KGBelu’) atunci cind si-a alungat complicii de criminala lovitura de stat (aripa „Vest”) … Ba, si ce-am mai ris atunci !!

 6. Cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o a fost când ai declarat că industria României e un morman de fier vechi!

 7. Tu ai inceput sa distrugi Romania, „industria este un morman de fiare vechi” si ai procedat la lichidarea ei. Si in ziua de astazi mai sunt zone care traiesc de pe urma fostei industrii, atat de multa a fost. Scarba maxima Neulanderule, itzi consumi banii in Elvetia cu dizeuza.

 8. Tanti, observ ca recidivezi in a numi LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern GENOCIDARA drept „revolutie” si inca intr-un mod MAI MULT DECAT R-U-S-I-N-O-S, cu „majuscule”!!!

  Pe Pedro GENOCID, odrasla COMINTERNISTA a unuia dintre CEI MAI MONSTRUOSI COMINTERNISTI STALINISTI cica nu l-a interesat politica in intreaga cariera de BOLSEVIC trimis la seful PC francez sa-l inscrie intr-o universitate ca sa devina PROFI in „HIDRAULICA ‘revolutionara'”!!! Nu numai ca NU A FOST ASASINAT de unitatile comandate de PUCISTUL GRU Stanculescu in noaptea de 21 dec la Continental-Universitate cand au fost rapusi acolo sute de romani, dar acest MONSTRU ar fi trecut fara probleme de mai multe puncte de control ale Armatei, pe strazile ce confluau dinspre Biserica Alba si Capsa, atunci cand s-a retras ragusit, dar viu si nevatamat!? Cica, se intorcea „acasa”…

 9. AIUREA !Cine te crede ?
  Dac ai fi candidat NU luai NIMIC !

  Din Clipa cand ai spus ca este un Morman de Fiare Vechi si ai programat „SPARGEREAÂ Sstructurilor”si APOI ai inceput Demolarea Industriei, in Loc sa o dezvolti, ai păierdut InCrederee Romanilor !

  Pe langa FAPTuu’ ca ai permis Specula (O Paine Tureceasca ,,, 60 de lei !
  In TOT Ce ai apucat sa faci, ai inceput Demolarea Romaniei …

 10. Cea mai mare greseala a fost ca mai dat afara din servici in Februarie 1991 ! Ai închis Centrala Industriei Bumbacului ! Iar Arhivele sunt a Arhivele Statului ! Ca eu nu am avut voie sa particip la Mitingul din 21 decembrie 1989 interdictie pe linie de Partid ! De la Centrala Industriei Bumbacului !

 11. TU SI CU TATAL TAU TREBUI SA FITI ARSI PE RUG ,,,,OVREI NENOROCITI CE E NUNTETI……pentru neamul romanesc……

 12. POATE NE spui CE ti-a zis Taticuu’
  Valter ROMAN despre Ideea lui, prezentata lui Stalin, ca Transilvania sa fie un STAT Independent !!!!!

  Stalin l-a trimis la PreUmblare … 🙂

 13. Petre Roman a declarat că singura mare greşeală pe care a făcut-o a fost că s-a născut

 14. Întâi că dacă nu erai băiatul comunistului Walter Roman, nu făceai tu școală în Franța în veci. În al doilea rând, cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o a fost că n-ai fost de acord cu stabilizarea și în felul ăsta te-ai asigurat că securiștii care aveau bani furați din comerțul exterior vor rămâne cu ei.

 15. Singura greseala e ca am acceptat alogeni paraziti la conducerea tarii, ca acest individ care si-a luat nume de român pentru a ne insela si a ne submina, asa cum fac in continuare cei din neamul lui de evrei pana in ziua de azi !

  TREZEŞTE-TE ! RIDICĂ-TE ! LUMEA ÎNTREAGĂ E O PALESTINA !
  Trezeste-te ! Ridica-te ! Lumea intreagă e o Gaza !

  Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi jidani care se cred „aleşi” si pregătesc calea „mesiei” lor – adica antihristul – urâciunea pustiirii în locul cel sfânt, prin „crizele” lor artificiale : sociale, financiare, medicale, militare, climatice, pentru a ocupa si subjuga toata lumea, iar noi, ceilalti să fim sclavii lor, animale bune de ucis si exploatat după cum au fost inselati de tatal lor satana-tatăl minciunii!
  Ridică-te împotriva jidanilor alogeni paraziti iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră aducând în loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, desfrâu, droguri! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital!Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur!
  Ridică-te!

 16. Tik Toc , tic tac , iata-ma si pitpalac . Mai Neulandere , cum dracu sa prezinti tu un ” proiect pentru Romania” cind ai aratat dosul buzunarelor angajatilor de la ” Tractorul” ? Iti placeau sloganele de la APACA ?” Ce se naste din pisica , soareci maninca ” ! Zice o vorba din batrini. Dar ia zi cum a fost : ” Avem industrie , avem forta calificata , avem piete de desfacere ” -din 22-23 decembrie 1989. Si in seara de 11 spre 12 februarie 1990 ai intors-o : Industria romaneasca e un morman de fiare vechi” ??????Mai ales ca niste copii – studenti fiind au pus o intrebare fireasca : ” Cine sunteti dumneavoastra domnule Iliescu si Petre Roman ” . Poate ne raspunde din tenebre Dolores Ibarurri , colega de transee a tatalui tau .Si @ Neagu Mircea , esti trist dupa ” bumbacul” pe care-l aveai ca sef ?Ca mai ieri cumparai apartamente in Bucale la 53 mii de lei …

 17. AGENTUL SOVIETIC Gigione, care e gigel trans vestit, il IDOL LATRAizeaza pe CRIMINALUL COMINTERNIST CONTRA UMANITATII Pedro Pauker Romanovici Ibarruri Mercader Nagy(Imre), acolitul CRIMINALULUI COMINTERNIST TACI-TURN CONTRA UMANITATII Ilici GENOCID!!!

  E tipica malformarea moral-caracteriala a acestor monstrii ceausisti care-i pros(t)slavesc pe ASASINII lui Ceausescu!!!

 18. kazarul petru neulander frecventa casa ceausestilor pentru diverse favoruri pe care lea obtinut. ce obraz gros la jidov sa nu aiba un pic de mila macar de Zoe si de nicu ca si cunoscuti. Imi provoaca o greata, lehamite … ca de tot neamul lui, cat rau au facut romanilor

 19. Mare greșeală a fost că nu l-au împușcat în cap la revoluție!…

 20. ” Roman de-ar fi candidat,
  Noi precis l-am fi votat…
  Si frumosul fara gat
  Ne-ar fi tras in piept urat…”

 21. Singura greșeală pe care ai făcut-o este că te-ai băgat în politică. Și chiar ai fost un om vicios politicii de după 1989.
  Singura ta greșeală este că ai fost…omul nepotrivit la locul nepotrivit.
  Băsescu are păcatele lui, dar am marea bucurie că te-a EXMATRICULAT DIN POLITICĂ.

 22. – consiliu suprem prezidat de Marele preot, s.a intrunit intr.un closet si a dictat asasinarea președintelui republicii
  – asasinii in viata : iiescu, neulander, voican
  – agresiune militară, tradare, lovitura de stat, asasinat politic

 23. Ia te uită, fiul NKVD-istului Erno Neulander a ieșit iar la debitat minciuni! Ar fi trebuit să înfunde pușcăria până la sfârșitul vieții, la câte nenorociri a făcut. Dar tupeul ăstora e nelimitat…

 24. Mai tov, profesor vinde chestia asta la tinerii care erau copii în decembrie 1989. ,,Rolul” tău a fost numai de premier . Nu știi ca în scenariul lui Ilici- KGB erai numit ,,omul nostru”. Trebuia după ,,tovarășii” cu atitudini muncitorești să vină unul cu aliură europeană care vorbea și o limbă străină , ca ai avut ,,norocul” să studiezi , deși erau cazuri rare , in Franța . Așa ca las- o jos ca macane. Dar ca sa vezi , după 34 de ani avem premier analfabet cu școala vieții. Așa ca dragi tovarăși și ,,nas Florea “ cam așa merge calimera în ,,capitalismul” românesc. Ba , premierul se vrea și președinte ,,ales” ca în Serbia . Și după cum îl ,,promovează “ pe primarul Buzăului , Toma , tot cu școala vieții ca studii , dar cu ,,școala “ propagandistului PCR , îl vrea premier.

 25. In 1993 încă mai erau Bani cu Bălcescu cu 100 de lei . In 1993 Alimentele erau Ieftine ! Rau a început in 1997 pe vremea lui Emil Constantinescu când Cresteau Pretzurile in 8 Ore !

 26. Astazi, expresia „15.000 de specialisti”: Constatinescu, catre conducerea CDR: „Domnilor, daca fiul asta de bolsevic rosu se lauda c-a avut 1.000 de specialisti straini sa-i lucreze la programul lui de tara, noi cum sa zicem?” – „Dom’ presedinte, noi sa zicem de zece, chiar de cins’pe ori, mai multi – vreo 10 – 15 mii…” – „Deci, ramane 15.000, da? Si-acuma, de care sa fie, tot straini?” – „Nu, Dom’ Presedinte, ca vorba bolsevicului, asta ar suna ca dracu’… Ai nostri sa fie toti de-aicea, de la noi, ca stiti cum zicea al batran, ca prin noi insine…”

 27. Petrica, Petrica, singura ta mare greșeală este ca nu te caiesti amarnic, pentru ca vine Judecata! Singurul proiect de tara al acestei tari, a fost si ramane, de 35 de ani, cum sa nu mai existe aceasta tara. Bineinteles, participanții la proiect au fist bine plătiți pentru dreoturi de autor.

 28. Singura mare greşeală pe care ai făcut-o e CĂ TE-AI NĂSCUT, javră criminală!

 29. Marea greșeală este și singura, în ceea ce te privește este a mamei natură că a făcut posibilă apariția ta. Ești inițiatorul distrugerii României, ai creat cărarea pe care a urmat-o, după o vreme România și anume aservirea totală și necondiționată a țării marilor interese străine. O spui chiar tu la început, proiectul de țară a fost conceput „acel document s-a lucrat cu un mare entuziasm şi au fost ajutați şi de 1.000 de specialiști străini, totul fiind pro bono.” Să mori tu că cineva face ceva pe lumea aceasta gratuit ?. Capitalismul are la bază tocmai sloganul ” totul se plătește”. Oare plata acestora și a celor care erau în spatele lor nu era tocmai lichidarea suveranității, independenței, mai ales economice, și integrității României ?. Nu oameni apropiați ție, atunci când au fost la putere au dus la îndeplinire acest plan ?. Un Băsescu, Berceanu, Adrian Videanu și ceilalți din gașcă au fost demolatori ai economiei românești ?. Chiar tu ai spus, dar nu mai recunoști, cu tupeul care te caracterizează, că industria României este o grămadă de fiare vechi, vorbe spus de primul ministru al României și care a devalorizat dintr-o lovitură toată munca de decenii a românilor cu mari sacrificii, trecând economia românească la categoria solduri, care putea ori să fie distrusă ori vândută pe nimic. Iar acum mai ai marea neobrăzare să apari în fața românilor, pe care i-ai vândut , ca Iuda, pe 30 de arginți, sau mai corect pentru a-ți îndeplini mandatul/obligația față de stăpânii tăi de peste țări și mări. Ești nu buboi care s-a întins la mulți ciraci de ai tăi, care mai acționează și azi. Potaie.

 30. Neulandere , cea mai mare greseala ce ai facut-o , a fost aia ca te-ai nascut. Taci dreaku si stai pitit acolo pe unde traiesti . sau vrei sa ajungi la Rediu , locul de bastina a cintacioaseei cu care esti cuplat ?S-ar pravali padurea de la Viisoara peste tine . Inclusiv monumentul ala de pe deal . Stie ” Luluta” ta despre ce vorbesc. Stai unde esti pina nu iti va veni rindul la judecata . Stii care ,nu ? Aia pentru care l-ati asasinat pe Ceasca , adica : Genocid si subminarea economiei nationale” . Impreuna cu Ilici Iliescu.

 31. Pe asta il punea partidul comunist spaniol s-o „plimbe” pe Isidora Dolores Ibárruri Gómez, supranumita „la pasionaria”. Din seria: Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem ca Petre Roman sa ne „plimbe” !

 32. Dupa creierele spalate ale antenistilor Petrica este alt ‘revolutionar’ contactat de kgb inca de pe cand era student in Franta. Aia din vest erau prea prosti pentru asa ceva.

 33. #15:34 Gigione dacă îți este asa de drag ia-l acasă imbalsameaza-l, cloneaza-l pupa-l în kooor fa ce-ti dorește inimioara.

 34. Idolul femeilor asa cum i se mai spunea in 1990 ,a fost si ramane un criminal care daca am traii intr-o tara normala ,locul lui ar fi fost de mult la puscarie.Cine mai studia in Franta pe timpul ala ,de cit odrazlale nomenglaturistilor comunisti ,iar noi ca am fost si ramanem un popor de fraieri ,l-am tinut in brate atitea ani si l-am lasat sa distruga tara si sa isi bata joc de noi.Cit tupeu ,inpertinenta si obraznicie are acest (editat) ,cind stie si el destul de bine ,ce rol criminal a jucat si tatal lui ,in istoria acestei tari !

 35. Nu a primit ordin/aprobare de la Cahal.
  Ce credeati, ca sit de capul lor?
  Auzi confesiune: … program pt Romania facut de 1000 de straini!
  Ca sa intelegeti de ce se zice: „Romania ca o prada”.
  Cand Romanii au ocupat zona aurifera a Daciei, au chefuit 60 de zile; dupa omorul ritualic de Craciun, …”ei” inca nu s-au oprit, dupa 34 de ani…

 36. Petre Roman:
  -Singura mare greşeală pe care a făcut-o
  e ca a facut 1 copil dupa incidentele misterioase din ’89,
  blesteme!

 37. Un golan bolsevic.Fiu de vipera comunista.Locul astuia e la Poarta Alba la cate rele a facut acestei tari.Un (editat)

 38. Doamne , cat l-au mai iubit croitoresele de la APACA care nu voiau nici bani si nici valuta , voiau dar ca sa …fie presedinte !!!! Asta da , greseala ! P.S. Scuze , dar s-a cam dilit flacaul asta tomnatic !

 39. (editat) Petre Roman plange cu lacrimi de crocodil. Misiune (editat) a fost demolarea Romaniei si vanzarea pe bucati la (editat) lui. Obiectiv realizat.

 40. Să ne spună onor’ puișoru’ ăsta dă tikiat alogen (uită-te la el în poză ce caracteristici fizionomice are, le găsești „dăcît” la Tel-Aviv, și și ce mînușițe fine are, NEDEPRINSE CU MUNCA, PUTOAREA, ci numai cu minciunile, ca toți ai lui!) cum de era el deja în 1990 MEMBRU AL Lojei masone „Marele Orient” a’ l’Affrance (articol de presă special dedicat lui, pe doua pagini format mare, în 1991 cînd era prim-menestrel de „Primăverii” criminal și mincinos,
  https://www.nouvelobs.com/politique/20130104.OBS4501/ces-francs-macons-qui-nous-gouvernent.html
  în „Nouvel Observateur”), și cum a aplicat el la Rromînika indicățili ei! …inclusiv alea cu introducerea definirii oficiale a tsiganilor de aici ca „rromi”, și cu „reforma economico-financiară” ce a dus țara la faliment PROGRAMAT……[Rumburak]

 41. Petrica, nu te supara, tu nu puteai fi presedintele unei tari despre a carei industrie ai zis ca e un „morman de fier vechi”.. Voi ati nenorocit Romani in timpul guvernarii CDR, la care ai participat, acceptind fara logica planurile ocultei externe de terminare economica si industriala a Romaniei. Imi aduc aminte ca primul lucru facut de CDR de la luarea puetrii, a fost devalorizare cu circa 90% a monedei nationale…

 42. Vedeti…..marea greseala a Statului Roman este ca nu l-a arestat pe evreul impostor si nu i-a dat pedeapsa maxima pentru distrugerea economiei nationale, in colaborare cu tiganul Iliescu! Asa ca ovreiul smecher isi debiteaza ineptiile si sfideaza poporul roman razand!

 43. Slava Domnului ca n-a stat prea mult la butoane, iar in privinta candidaturii la prezidentiale, confesiunea lui de astazi nu este altceva decat o demonstratie a superficialitatii intelectuale a individului. Cum ar putea sa creada un om intreg la minte, ca unul ca Roman ar fi avut vreo sansa in fata lui Iliescu? Sigur ca daca l-am compara cu vreunul din politicienii cu mare vizibiitate de astazi, sa zicem cu Ciolacu, sau Ciuca, Roman ar parea superinteligent, numai ca una este sa fii inteligent (inteligent a fost si Ceausescu, atentie, inteligent, nu cultivat) si alta sa ai luciditate (mai ales luciditate politica). La vremea aceea, in guvern erau oameni cu mult mai inteligenti decat Roman, dar pozitia lui de prim ministru, pentru care vina principala (poate sungura) este a lui Ion Iliescu, a avut ca efect mult rau facut economiei romanesti.

 44. de ce iar parea rau de cat rau a facut poporului Roman,atat timp cat burdihanu-i plin si fam.asigurata cateva generatii,ne rugam la D-zeu sa faca dreptate

 45. Intrebarea care sint convins ca toti romanii si-o pun acum este ,de ce acest ovrei inpertinent ,cu mult tupeu si obraznicie ,un infractor cu pedigri,fiul unui criminal comunist,tradator de tara si popor ,nu a fost inca judecat si arestat pt. tot ce a facut .Ce se intimpla in tara asta unde destul de multi criminali si personaje care au vindut toate bogatiile tarii si au nenorocit pe romani ,nu sint inca pedepsiti ? Exista un secret si noi nu il cunoastem inca ?

 46. Odata cu Închiderea Centralei Industriei Bumbacului ai închis si Fabricile de Confectii si Filaturile din Toata Romania ce erau in Subordinea Centralei ! Si ai dat afara din Servici zeci de Mii de Oameni astăzi cu Pensii de Mizerie de 1100 de lei !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.