Petre Roman: Singura mare greşeală pe care am făcut-o…

Petre Roman a declarat că singura mare greşeală pe care a făcut-o a fost că în septembrie 1992 nu a candidat la funcţia de preşedinte al României.

După votul din acel an, s-a instaurat în România puterea roşie, spune fostul premier.

„Am avut un proiect de ţară, pot să spun că, ulterior, proiecte de ţară nu au mai fost. Fac această afirmaţie deloc cu un sentiment bun, ci cu amărăciune, astăzi, şi mai mult”, a spus fostul premier, la Prima News.

El a afirmat că a lansat proiectul de ţară pe 6 ianuarie 1990, la zece zile după ce a ajuns premier.

El a menţionat că la acel document s-a lucrat cu un mare entuziasm şi au fost ajutaţi şi de 1.000 de specialişti străini, totul fiind pro bono. „Atunci exista o uriaşă voinţă de a pune România acolo unde poate să fie, unde merită să fie, încât la acel document s-a lucrat cu un mare entuziasm”, a afirmat el.

A ajuns premier în 27 decembrie 1989, în contextul Revoluţiei Române, când era profesor la Politehnică.

Avea mai multe lucrări publicate în reviste de prestigiu din străinătate, era şeful Departamentului din Politehnică de maşini hidraulice şi ingineria mediului.

„Nu aveam nicio legătură cu politica şi mai degrabă uram politica.

Eram sub regimul Ceauşescu, era ultimul regim stalinist din tot spaţiul sovietic”, a spus Petre Roman, precizând că trăise în democraţie, în Franţa, unde şi-a făcut şi doctoratul şi a fost profesor la trei universităţi.

„Nu e vorba de un vis, ci era vorba de o încrâncenare tot mai mare împotriva lipsei de libertate în primul rând şi a absurdităţii regimului”, a conchis  Roman.

Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Odata cu Închiderea Centralei Industriei Bumbacului ai închis si Fabricile de Confectii si Filaturile din Toata Romania ce erau in Subordinea Centralei ! Si ai dat afara din Servici zeci de Mii de Oameni astăzi cu Pensii de Mizerie de 1100 de lei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.