Petrolul a atins cel mai ridicat preț din 2014

Prețul petrolului a crescut miercuri pentru a patra zi, după ce un incendiu la o conductă din Irak către Turcia a oprit pentru scurt timp fluxurile, sporind îngrijorările legate de perspectivele de aprovizionare pe termen scurt, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 81 de cenți, sau 0,9%, la 88,32 dolari pe baril la ora 1432 GMT. Anterior a atins 89,05 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 octombrie 2014.

Contractele futures ale petrolului american West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 97 de cenți, sau 1,14%, la 86,40 dolari pe baril. WTI a urcat anterior la 87,08 dolari, cel mai ridicat nivel din 9 octombrie 2014.

Fluxurile de petrol au fost reluate prin oleoductul Kirkuk-Ceyhan, care transportă țiței din nordul Irakului, al doilea mare producător din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), către portul turcesc Ceyhan, pentru export.

Explozia care a declanșat incendiul pe conducta din provincia Kahramanmaras, în sud-estul Turciei, a fost cauzată de căderea unui stâlp de electricitate, nu de un atac.

Analiștii prognozează o ofertă restrânsă de petrol în 2022, determinată în parte de menținerea cererii, în ciuda răspândirii variantei coronavirusului Omicron, unii prezicând 100 de dolari pe baril.

Preocupările legate de securitate care implică Rusia, al doilea mare producător de petrol la nivel mondial, și Emiratele Arabe Unite, al treilea mare producător OPEC, se adaugă la temerile legate de aprovizionare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. ha ha ha ha ha ha

    mizeria e iubita de mizerabili! i-auzi ce destepti sint anal-istii… voi, presa, mai puneti botul la porcariile astora?

  2. Alta vrajeala! In timp ce ne agitam cu preturile la gaze si energie, preturile la benzina si motorina lovesc pe la spate sau poate chiar o fi vreo recomandare pentru a recupera TVAul pierdut de stat datorita plafonarii primelor doua. Sa observam ca motorina/benzina au depasit 6.5 lei/litrul la carburantii de baza adica mai mult decat erau prin 2013 cand pretul barilului atingea maxime istorice DUBLE fata de pretul actual! Dar intr-o tara de lasi nu putem avea pretentii, lozinca de baza este ca ASA E ACUM! NU AVEM CE FACE1!! Obsevati ca si aici liberalizarea a adus beneficii doar producatorului care dupa cum se poate observa dicteaza pretul! inca ceva, cand petrolul se dadea aproape gratis acum 2 ani la inceputul pandemiei nu am vazut o scadere asa puternica a pretului carburantilo!!!

  3. Din ce înțeleg din articol, bursa, că e a petrolului, că e de mărfuri, etc. este o mare escrocherie și poate fi controlată și influențată de oricine are mulți bani și putere. Cu ea poți sclaviza toată omenirea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.