Pierderile TVR nu pot fi considerate gaură la bugetul public ci alte românilor

„TVR acum este o catastrofă naţională din punctul de vedere al unui brand care totuşi înseamnă ceva”, a declarat într-un interviu Victor Ponta, preşedintele PSD. În replică, Televiziunea Publică Română califică afirmațiile legate de situaţia financiară şi funcţionarea TVR drept „neadevărate”, deoarece ea pierde banii dați de români pentru taxa TV.

Potrivit lui Victor Ponta „TVR reprezintă o uriaşă gaură la bugetul public adică 40 de milioane de euro pierderi numai pe un an”. În replică TVR spune că pierderile sale nu pot fi considerate „gaură la bugetul public” întrucât televiziunea publică este finanţată preponderent din taxa TV (78% din bugetul instituţiei în 2010), plătită direct de populaţie, nu prin viramente de la bugetul de stat. Subvenţia primită de la bugetul de stat a fost în anul 2010 de 183.107 mii lei, iar Legea 41/1994 prevede cheltuirea acestor sume în scopuri precise, precum utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi circuitelor video, asigurate de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Costurile acestei operaţiuni s-au ridicat în 2010 la 98% din sumele primite de la bugetul de stat.

Victor Ponta a mai declarat și că susţine în continuare eliminarea taxei TV. Aflată de cealaltă parte a baricadei conducerea TVR spune că taxa TV este singura din România care nu a fost ajustată cu rata inflaţiei în ultimii 10 ani. Prin urmare ar fi cazul că românii să plătească mai mult

Victor Ponta susține că „cei mai mulţi dintre români plătesc cablu și prin urmare se întreabă de ce să mai plătească o taxă pentru TVR?”. În același interviu, Ponta a mai spus că TVR-ul are nevoie de un audit internaţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.