PNL renunță la „lanțul uman”

PNL a decis miercuri, în ședința Biroului Permanent Național, să renunţe la manifestaţia pe care o anunțase pentru vineri, ziua moțiunii de cenzură.

Liberalii intenţionau să formeze „un lanţ uman” în jurul Parlamentului, însă au renunțat la acțiune după ce și PSD a cerut autorizație pentru o manifestație în aceeași zonă.

Vasile Blaga a declarat miercuri că liberalii au decis să renunţe la organizarea ”lanţului uman” care urma să aibă loc la Palatul Parlamentului, vineri, în ziua moţiunii de cenzură, în condiţiile în care marţi Primăria Capitalei a emis autorizaţie de miting şi pentru PSD, pentru aceeaşi zi, acelaşi loc şi aceeaşi oră.

”Nu dorim să fie incidente şi nu dorim să fim părtaşi la evenimente ca acelea din iunie 1990 pentru că, din toate informaţiile pe care le aveam, ne aşteptam la acest lucru”, a spus Blaga, după ședințaPNL.

Cel care le-a propus liberalilor să renunțe la miting a fost Mircea Ionescu Quintus, potrivit Alinei Gorghiu.

„Am decis, la propunerea președintelui de onoare al PNL, dl Mircea Ionescu C, să renunțăm la organizarea lanțului uman în jurul Parlamentului, planificat pentru vineri. La inconștiență răspundem cu rațiune. În felul acesta, consider că mitingul PSD rămâne fără obiect: parazitarea protestului pașnic al PNL și crearea de violențe.
Acum, dl Victor Ponta poate să ne explice în liniște de ce nu vrea să demisioneze, deși este într-o situație complicată și ne pune pe noi toți într-o situație imposibilă”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.