PNL, şi în opoziţie, şi la putere

Presat de PSD să-şi ia lumea în cap, PNL-ul a rupt alianţa cu social-democraţii şi a părăsit Guvernul. Însă Partidul Naţional Liberal le-a lăsat filialelor libertatea de a alege cum vor acţiona în teritoriu. Unele organizaţii, şi nu puţine, au hotărât să meargă mai departe alături de PSD. Asta înseamnă că PNL nu a modificat majorităţile din consiliile judeţene şi cele locale, şi de aceea vicepreşedinţii de consilii şi viceprimarii PSD nu vor fi înlocuiţi din funcţii. Un alt lucru foarte important este acela că deciziile privind soarta banilor destinaţi localităţilor şi împărţiţi de consiliile judeţene vor ajunge în continuare tot în comunele şi oraşele conduse de primari PSD şi PNL. În cazul în care PNL s-ar fi despărţit de PSD, noile majorităţi formate din aleşii PNL şi, în cele mai multe cazuri, din aleşii PDL ar fi lăsat PSD-ul fără funcţiile de vicepreşedinte de consiliu judeţean şi fără posturile de viceprimar, dar şi fără posibilitatea de a mai împărţi banii în funcţie de interesele sale.

Liberalii din teritoriu susţin că au ales să meargă în continuare alături de cei de la PSD pentru a nu bulversa activitatea administraţiilor locale. Pe liberali, ca şi pe activiştii celorlalte formaţiuni politice, îi interesează bunul mers al localităţilor aşa cum îi interesează pe chinezi ca românii să aibă locuri de muncă multe şi cât mai bine plătite. Liberalii vor doar să-şi păstreze funcţiile ca urmare a înţelegerilor din cadrul USL. Liberalii nu schimbă majorităţile în consiliile judeţene şi în cele locale, iar social-democraţii vorbesc la Bucureşti pentru ca membrii PNL să nu fie înlocuiţi din funcţiile de subprefect şi din cele de director în cadrul instituţiilor publice.

Astfel, au apărut activiştii care sunt şi la putere, dar şi în opoziţie. Între orele 08.00 şi 16.00, directorii liberali fac politica Guvernului Ponta, iar după ora 16.00 au liber la criticat partidul condus de prim-ministrul Victor Ponta.

Alianţa dintre PSD şi PNL s-a format de sus în jos şi normal ar fi ca tot de sus în jos să se rupă, iar liberalii, toţi liberalii, ar trebui să părăsească posturile în care au fost numiţi ca urmare a negocierilor din cadrul USL. Altfel, Crin Antonescu şi ceilalţi lideri PNL, care sunt opozanţi cu normă întreagă, se vor umple de ridicol atacând PSD-ul, partidul datorită căruia sute de liberali îşi menţin funcţiile de conducere din cadrul instituţiilor publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.