Poliţiştii brăileni au devenit pentru o zi profesori

Politiştii au devenit educatori pentru cei mai mici, scrie Adevărul.

Ei s-au adresat copiilor şi elevilor în cadrul Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor desfăşurat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Temele dezbătute au fost prevenirea comportamentelor violente în şcoală şi în afara acesteia, identificarea consecinţelor în cazul săvârşirii unor fapte antisociale, prevenirea consumului de droguri şi plante etnobotanice, exploatarea prin muncă a copiilor şi prevenirea traficului de fiinţe umane.

„Copiii au înţeles ce înseamnă o conduită violentă şi care sunt riscurile la care este expusă, în primul rând, victima unui astfel de comportament. Poliţiştii le-au explicat copiilor că până şi adresarea de injurii constituie o formă de violenţă verbală care, dacă nu este gestionată corect, poate degenera în acte de violenţă fizică. Având în vedere particularităţile copiilor cu cerinţe educative speciale, poliţiştii au insistat asupra prevenirii comportamentelor violente, pornind de la premisa că, în general, o serie de tulburări de comportament se grefează pe deficienţa de intelect”, a explicat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Pentru a înţelege mai bine, copiii au identificat împreună cu poliţiştii atât o serie de comportamente acceptabile din punct de vedere social şi legal, cât şi comportamente indezirabile, sancţionate de lege, stabilind pentru fiecare dintre acestea din urmă, riscurile şi gradul de periculozitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.