Ponta: Respectăm convenţii, dar şi noi să fim respectaţi

Premierul Victor Ponta a declarat din nou, miercuri, că persoana vinovată trebuie să plătească pentru accidentul în care o tânără a fost lovită de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse, arătând că România respectă convenţiile internaţionale, dar doreşte în acelaşi timp să fie respectată ca ţară, transmite Mediafax.ro.

„Sunt nişte convenţii internaţionale pe care România le respectă, dar vreau să fim respectaţi ca ţară. Aş vrea ca cei care comit fapte ilegale să plătească, în România sau în ţara lor de origine, cum spune convenţia internaţională, dar să nu mai trecem din nou prin traume, să constatăm că cineva încalcă legea şi după aceea este declarat nevinovat”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

El a arătat că este importantă poziţia României „de principiu”.

Amănunte, pe Mediafax.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.