Premiera scoţiană a filmului „Un etaj mai jos”, la „Glasgow Film Festival”

Un etaj mai jos, cel mai recent film al regizorului Radu Muntean, va fi prezentat în premieră în Scoţia în cadrul Festivalului de Film de la Glasgow, eveniment de marcă al cărui program cuprinde peste 170 de filme şi 300 de evenimente. Scenaristul Alexandru Baciu, colaborator apropiat al cunoscutului regizor, va discuta cu publicul scoţian la Centre for Contemporary Art din Glasgow, după proiecţiile din 26 şi 27 februarie.

Teodor Corban

Cele două evenimente constituie prima colaborare a ICR Londra cu importantul festival scoţian, după ce, în anii trecuţi, promovarea filmului românesc s-a făcut mai cu seamă prin Festivalul internaţional de film de la Edinburgh, unul dintre cele mai vechi din lume.

Teodor Corban şi Iulian Postelnicu

Film rafinat şi subtil, catalogat de influenta publicaţie Variety drept „un anti-thriller captivant, cu accente dostoievskiene”, Un etaj mai jos prezintă tribulaţiile morale ale unui martor la o crimă petrecută în blocul său, dar care alege, oarecum fără niciun motiv, să nu dezvăluie nimic poliţiei, deşi mărturia sa ar putea duce la rezolvarea cazului. Potrivit regizorului Radu Muntean, filmul „te îndeamnă să te gândeşti la nişte lucruri la care poate nu te-ai gândi sau poate le-ai luat de bune, nu le-ai judecat în profunzime.”

Festivalul de film de la Glasgow, aflat la a 12-a ediţie, prezintă cele mai bune lungmetraje britanice şi internaţionale, precum şi documentare, filme de artă şi evenimente speciale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.