Premiera spectacolului „Țăranul Milionar”, la Teatrul Vienez de Copii

Joi, 2 noiembrie 2017, la orele 19.00, va avea loc la București premiera spectacolului „Țăranul Milionar” de Ferdinand Raimund, într-o distribuţie inedită, în spiritul Teatrului Vienez de Copii.

Evenimentul va avea loc în Centrul Vechi al capitalei, la Teatrul de pe Lipscani (str. Lipscani nr. 53).
Spectacolul „Țăranul Milionar” va fi prezentat publicului într-o serie de 11 reprezentaţii. Premiera va fi urmată de spectacole în zilele de 5 noiembrie (orele 11.00 şi 19.00), 7 și 9 noiembrie (orele 19.00), 10 noiembrie (orele 11.00), 12 noiembrie (orele 11.00 şi 19.00), 20 noiembrie (orele 19.00) și 25 noiembrie (orele 11.00 şi 19.00).

Ca de fiecare dată, Teatrul Vienez de Copii aduce în peisajul cultural românesc piese din marea dramaturgie universală, păstrând linia clasică a personajelor dar imprimându-le suflul nou al inocenței vârstei și viziunea regizorală a tinerilor lor instructori, actori profesionisti, îndrumați de actrița și regizoarea austriacă Sylvia Rotter.
Anul acesta, copiii Teatrului Vienez vor interpreta o încântătoare comedie magică, “Țăranul Milionar“, o piesă în care Ferdinand Raimund aduce romantism, dramă, magie și comedie.

Un basm muzical , în trei acte, în care putem întâlni personaje precum Mulțumirea, Ura, Invidia,Tinerețea și Bătrânețea, iar lumea zânelor este în strânsă legătură cu cea terestră. Lacrimosa, o zână puternică, coboară pe Pământ și întâlnește adevărata dragoste care, din pacăte, se stinge din viață. Se întoarce cu fiica ei în lumea zânelor și îi făgăduiește o viață lipsită de griji, dorind să o căsătorească cu fiul reginei zănelor. Auzind asta, regina o blesteamă pe Lacrimosa. Singura cale prin care aceasta se putea elibera era ca fiica ei să fie trimisă pe Pământ în grija unui tăran sărac ,Rădăcină, la care să trăiască o viață lipsită de bogății. Rădăcină primește însă o sumă foarte mare de bani din partea unui spirit pentru a nu o lăsa pe Lottchen să se mărite cu dragostea ei, Karl, un pescar sărac. Acest lucru ar face ca blestemul să nu se rupă iar Lacrimosa să fie închisă pe veci.

Oare vor reuși ajutoarele Lacrimosei să aducă poveștii un final fericit?

Teatrul Vienez de Copii și-a început activitatea în România în anul 2006 și are ca scop dezvoltarea emoțională și a abilităților de comunicare ale copiilor și adolescenților, prin intermediul teatrului. După şase luni în care urmează cursurile noastre, copiii îşi probează ieşirea în faţa publicului într-o experienţă unică pentru dezvoltarea lor şi, sperăm, de neuitat pentru publicul nostru.

“Suntem cu toții pasionați de teatru și credem în puterea teatrului de a îmbunătăți calitatea vieții noastre, chiar dacă suntem actori profesioniști sau nu.

Teatrul influențează felul în care ne exprimăm și comunicăm cu ceilalți.

Am fondat această asociație având credința că putem construi o lume mai bună pentru copii și adolescenți”, declară Sylvia Rotter, președinte și fondatoare a Teatrului Vienez de Copii.

Pe lângă activitatea cu copiii şi spectacolele anuale, Teatrul Vienez de Copii este promotorul unor proiecte diverse, dintre care cel mai important este INIȚIATIVA EDUCAȚIONALĂ NAȚIONALĂ.

Educaţia înseamnă mai mult decât transmitetrea de cunoştinţe, înseamnă încurajarea copiilor să îşi dezvolte propriile personalităţi şi abilităţi “cheie”, cum ar fi încrederea în sine, creativitatea, exprimarea şi abilitatea de a comunica şi interacţiona cu cei din jur şi de a lucra în echipă. O educaţie făcută în acest sens pregăteşte copilul să întâmpine cu încredere viaţa de adult.

În ultimii ani, profesorii şi şcolile s-au confruntat cu provocări majore: numeroase strategii de reformare a educaţiei au fost dezvoltate şi discutate pe scara largă de către politicieni şi societatea civilă. Intrebării “cum se pot măsura rezultatele acestor reforme”, nu i s-a putut da un răspuns.

Pentru  a contribui  în  mod  constructiv  la dezbaterea privind invăţământul,  Prof. Dr. Max Friedrich, Dr. Brigitte Sindelar şi Sylvia Rotter au pus bazele Iniţiativei Educative în 2008, în Austria. Acest proiect a avut ca fundament ideea că sprijinirea dezvoltării creativităţii copiilor în timpul orelor petrecute la şcoală duce la creşterea abilităţilor acestora, nu doar în privinţa creativităţii mai sus menţionate, ci şi în ceea ce priveşte capacitatea lor de a se concentra şi de a învăţa.

Rezultatele studiului au demonstrat ştiinţific că tehnicile folosite în cadrul orelor de teatru duc la dezvoltarea unor abilitati cognitiv comportamentale, în procentaje semnificative..

Ne dorim să implementăm metoda dezvoltată de către Sylvia Rotter şi în şcolile româneşti. Ştim că se doreste implementarea orelor de teatru în scoli la nivel national iar  Teatrul Vienez de Copii poate oferi atât baza unui curiculum, cât şi o pregătire pentru viitori traineri ai copiilor din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. s-a inteles…in Austria Sylvia Rotter a pus bazele Iniţiativei Educative în 2008,adica o initiativa oarecare d e educatie…dar de ce in Romania chiar INIȚIATIVA EDUCAȚIONALĂ NAȚIONALĂ ????????????Ce legatura are o Sylvia Rotter cu o educatie chiar NATIONALA ? Nu ar fi mai bine sa ne dea Austriacul petrolul si padurile inapoi, sa avem cu ce ne creste copiii, sau ai lor sunt mai cu mot ,mai de „rasa”???sa EXPLOTEZE ROMANII ? Ce educatie „naytionala” face aceasta Rotter in Romania ,chiar nu va este rusine ?????? Noi facem vreo educatie „nationala” in AUstria ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.