Priponirea AUR. Muraru de la PNL ceartă procurorii, Poliția și Jandarmeria

Deputatul PNL Alexandru Muraru acuză procurorii, Poliția și Jandarmeria că au protejat prin inacțiune AUR și „ceilalți extremiști”. Muraru a publicat un editorial-rechizitoriu pe digi24.ro. Dacă bună parte din români preferă AUR sau refuză să participe la procesul electoral, atunci pericolul în care ne aflăm este uriaș, notează, printre altele Muraru.

Redăm câteva fragmente din articolul lui Muraru:

AUR nu este astăzi altceva decât o umbrelă de siguranță și confort pentru infractori dovediți sau simpli interlopi. AUR mai este locul în care agresori de copii, pistolari, crescători de marijuana, bătăuși, prădători sexuali, traficanți de influență și spărgători de bancomate fac casă bună cu distrugerea fragilelor elemente democratice – adevăratul scop al liderului acestui flagel canceros pentru România.  În fața pasivității inexplicabile a instituțiilor cu rolul de a interveni atunci când se încalcă legislația, AUR a împroșcat societatea românească și valorile democratice cu jeturi constante de ură, golănie, violență și acte prin care diferite legi au fost călcate în picioare fără vreo jenă, ba dimpotrivă, cu tam-tam.

Unul dintre stâlpii democrației este statul de drept, adică o cultură complexă prin care legile sunt aplicate indiferent cine este cel care le încalcă. Toți suntem egali în fața legii, cu atât mai mult cei care trebuie să îi reprezinte pe români. Dacă acest principiu nu este aplicat, democrația este în mare pericol. Și când democrația este periclitată, la colț pândește pericolul haosului și ulterior al dictatorilor. Ar fi foarte bine dacă în subconștientul nostru, al tuturor, am fi înțeles în cei 34 de ani de democrație că absența politicii și a politicienilor este același lucru cu prezența unei dictaturi. Ori, dacă bună parte din români preferă AUR sau refuză să participe la procesul electoral, atunci pericolul în care ne aflăm este uriaș. Această grupare violentă simulează viața unui partid politic pentru a distruge instituții democratice precum Parlamentul, dar nu numai. AUR folosește un șablon, ca un portret-robot atent construit după care își recrutează membrii, fiind interesat de profilul fiecăruia în parte, după o căutare prealabilă în trecutul acestora, asigurându-se că fiecare recrut se aliniază la crezul fratern și că poate fi controlat sau intimidat.

(…)

Liderul AUR, capul structurii infracționale

Toate aceste incidente se țin lanț până la vârf și au un singur numitor comun: George Simion. Declarat persoana non grata în Republica Moldova și Ucraina, George Simion se bucură de clemența statului român care încă nu a făcut lumină în cazul relației acestuia cu serviciile secrete din Rusia și întâlnirile lui cu membri FSB. Este o realitate că liderul AUR promovează sau facilitează discursul Kremlinului în România, iar acțiunile sale publice au toată susținerea Moscovei, plecând de la propaganda antivaccinistă, demonstrațiile de stradă, elogierea legionarilor și criminalilor de război, tăcerea pe fondul invaziei Federației Ruse în Ucraina, promovarea urii, xenofobiei și antisemitismului și dezinformarea pe teme conspiraționiste.  Repet, George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei și a Republicii Moldova ca urmare a indiciilor pe care serviciile secrete din cele două state le-au adunat la dosarul care îl privește le acesta. Nu realizează nimeni din structurile de forță din România cât de grav este acest lucru? Ce este cu această tăcere pe un subiect atât de periculos? Punctual, Simion are cel puțin trei dosare penale pentru acte de violență verbală și fizică în instituții publice și Parlamentul României. Dosarele sunt îngropate, există informații că două din trei s-ar fi clasat. Primul este cel deschis în februarie 2022, pentru fapte de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce George Simion l-a amenințat fizic pe ministrul de atunci al Energiei, Virgil Popescu. Din acel moment, nu a mai existat nicio comunicare publică în cazul acestei fapte, deși dovezile sunt înregistrate video și au fost văzute de o țară întreagă.  Un al doilea dosar penal pe numele lui Simion a fost deschis de IPJ Timiș, în ianuarie 2022, când președintele AUR, alături de mai mulți membri și simpatizanți au luat cu asalt Primăria Timișoara sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional. Al treilea dosar penal proaspăt deschis pe numele lui Simion este pentru infracțiuni de lovire și alte violențe, distrugere, amenințare și șantaj, la adresa fostei colege de partid, Diana Șoșoacă, cunoscută la rândul ei pentru fapte agravante.

Alte ilegalități, injurii și jigniri incalificabile

Dar lista nu se oprește aici. În 2022, liderul AUR, George Simion a fost implicat într-un accident în urma căruia a rănit o persoană, în Buzău, dar a scăpat basma curată pentru că victima nu a depus plângere, la care se adaugă și incidentul penal de conducere a unui autovehicul cu permis suspendat.  În plus, la manifestațiile din 2020, organizate ilegal de liderul AUR, George Simion a fost surprins în imagini înlocuind ilicit plăcuțele de înmatriculare a unui autocar, iar mai apoi a intrat în atenția Poliției pentru fapta penală de a conduce un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare. De asemenea, liderul AUR mai are la activ o serie de abuzuri incalificabile la adresa instituțiilor statului, așa cum s-a întâmplat la Ministerul Energiei, acolo unde Simion a perturbat susținerea unei conferințe de presă de către conducerea ministerului, intrând în sala de conferință fără acreditare.  Se adaugă aici alte acte de incitare la violență în Parlamentul României la adresa demnitarilor, injurii și jigniri incalificabile. De altfel, îmi amintesc de o remarcă foarte bună a istoricului Mihai Demetriade care a spus că liderii AUR nu comunică, ci incită, iar utilizarea repetată a acestor manifestări radicalizează membrii și simpatizanții.

(…)

Antisemitism, legionarism și cultul criminalilor de război

Nu în ultimul rând, elogierea criminalilor de război de la tribuna Parlamentului, presărat cu discursul urii și manipulării, arată disprețul AUR față de minorități, a lipsei de respect pentru valorile democratice și infama platformă pentru elogierea torționarilor și legionarilor. Să ne aducem aminte de modul în care Sorin Lavric a rescris istoria în Parlamentul României elogiind de la tribuna Senatului pe Mircea Vulcănescu, membru în cabinetul Antonescu, condamnat în 1948 pentru crime de război. Lavric este autorul unor calomnii și discriminări greu de pronunțat, unele chiar împotriva femeilor, motiv pentru care a și fost exclus din Uniunea Scriitorilor. Un sociopat, exclus din toate organismele profesionale are însă loc în AUR, partidul infractorilor și al sociopaților. Iar ca tabloul să fie concret, merită adus în discuție elogiul adresat de președintele de onoare al AUR, Călin Georgescu, legionarilor și criminalilor de război, printre care Zelea Codreanu și Ion Antonescu în cadrul unei emisiuni televizate. Nu doar că istoricii au documentat temeinic în volume groase toate crimele organizațiilor legionare, dar este un fapt dovedit prin deciziile judecătorești de condamnare pentru crime de război.

(…)

Să luăm exemplul democrațiilor curajoase

În Germania există o investigație la cel mai înalt nivel, pornită de Curtea Constituțională, împotriva formațiunii extremiste AfD. Strângerea datelor și a probelor care arată că AfD pune în mod intenționat democrația germană în pericol este un semn cât se poate de clar că cine nu respectă legislația ajunge în vizorul procurorilor. În Grecia, partidul Zorii Aurii a ajuns să instige în asemenea hal încât s-a ajuns la crimă, ulterior Justiția elenă a scos acest partid în afara legii. Toate democrațiile mari nu se sperie de faptul că niște golani ajung să fie votați, ci aplică legea. Cu atât mai mult cu cât acești golani formează un partid cu care dau cele mai puternice lovituri posibile într-un stat, adică cele împotriva regulilor democratice. Statele puternice și cu democrații consolidate au înțeles care este pericolul imobilismului atunci când partide pline de infractori care au scopul de a ataca statul, au perceput exact direcția în care se îndreaptă lucrurile atunci când instituțiile care trebuie să apere și să aplice legea nu intervin și rămân spectatoare.  În România asistăm la asaltul asupra legilor din partea AUR, dar Poliția, Procuratura sau Jandarmeria dorm în papuci.  În SUA, atacul asupra Capitoliului s-a soldat cu anchete, arestări, adică instituțiile au trecut la aplicarea legilor. În România, asaltul AUR asupra Parlamentului a timorat oamenii în uniformă sau procuratura, nu se știe nimic despre vreo anchetă, oamenii legii erau jenați să legitimeze golanii care urlau și agresau, care forțau intrarea în Palatul Parlamentului.

De ce închid ochii Procuratura, Jandarmeria și Poliția?

În multe alte cazuri procurorii au deschis dosare penale, dar aici este clar vorba de o ignorare, tratare cu deferență, neînțelegere a mecanismelor totalitare și a instrumentelor și acțiunilor grupărilor neofasciste și neolegionare. Și, chiar mai departe, vorbim și de conformism de sistem ca în cazul unor diplomați care au permis accesul membrilor AUR în misiunile României pe motiv ca aceștia reprezintă statul român. O aberație și o complicitate nerușinată. E de fapt o practică venită din neocomunism unde obediența față de sistem și față de cei care ar putea avea puterea se transformă într-un fals alibi. 99% din parlamentarii celorlalte partide ar fi fost puși sub urmărire penală față de faptele descrise mai sus. Membrii AUR însă sunt bine mersi. Este un regres democratic categoric, este un test ratat pentru instituțiile care trebuie să apere legea și democrația. Cazul Republicii Moldova este relevant, care arată cum acel mic stat fragil a înțeles prin sistemele sale ca anticorpii democrației trebuie activați – au scos ȘOR în afara legii, au reacționat curajos la încercările unor infractori de a destabiliza țara, l-au declarat pe Simion persona non grata. În România, procurorii când strâng toate aceste probe pentru a deschide dosare? Jandarmii când prind curajul să legitimeze golanii care zgâlțâie gardurile instituțiilor publice forțând intrarea? Polițiștii ce așteaptă să reacționeze la ilegalitățile acestor interlopi cu carnet de partid? Toate structurile care au rolul de a apăra legea și statul român de ce nu investighează și nu explică public situația confuză a unui lider de partid care nu are drept să intre în două state vecine (probabil caz unic în lume) fiind suspect de colaborare cu servicii secrete ruse? Dacă nu apărăm legea, punem în pericol democrația și tot ce am reușit să câștigăm până acum. Asta e prima lecție. Iar a doua lecție e că AUR (plus Șoșoacă) nu este un partid, ci e o bandă de infractori care vor să ne împingă în prăpastie. Sau cum spunea recent un rector, scopul lor nu este să câștige alegerile, ci să arunce în aer politica românească și să transforme România într-o țară nesigură și nefrecventabilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

57 de Comentarii

 1. Poza de familie: banditii intre ei. Oare o mai fi ceva de furat?

 2. Dacă ești bou cu dizabilități intelectuale e musai sa-ți prezinți adeverință medicala în spațiul public, astfel nu te mai saruta pe crestet partidul transipratului național și nici licuticiul nu-ti mai luminează calea neputinței.

 3. Cum puteți publica așa un textul acesta fluviu mai politizat și extremist decât acuzațiile procurorilor tribunalelor poporului din anii 50? Alături de trompeta Rareș Bogdan a mai apărut în persoana cu fizionomie intelectuală Alex Muraru un trombon al liberalilor anului 2024, anul alegerilor fără speranță.

 4. Deja TIMPUL NU MAI ARE RABDARE CU ACESTI DOI FRATI PETREUSH. La anul pe vremea asta ambii MURARU vor fi batiti cu rosii stricat care inca nu au curat sa l cafteasca pe Protectoruk lor de ka Cotroceni. Pascalu Dobrovolschi va fi si ea concediata din TVR. Doar GADEA va ramane sa ne bantuie cu fantoma lui Ceausescu si a slugilor lui , gen EROUL GENERAL GUSE , ala cu tancurile pe strazile Timisorii. PS . Gadea anuntase ca revine in tara abia in februarie , dupa breakfastul de rugaciune. S A SCHIMBAT. !VINE DEJA DE LUNI, pentru inca un sir de detvaluiri in aproierwa zilei lui Ceasca. Chiar mi era dor de NEPOATA fiica spanzuratului si GINERICA sotul Zoiei. Nu I mai vazusem de aproape o luna.

 5. Daca nu votezi PNL-PSD ești extremist și antidemocrat ?!!! Curioasa abordare !

 6. AUR merită votat chiar si numai pentru a-i da un JET CU BOLTĂ unui individ ca Muraru.🎯

 7. Anul asta votez „raul cel mai mare”, pt ca n-are cum sa fie AUR mai RAU decat pdl-pnl, decat usr, decat reper.

  La 30-35% AUR face o opozitie buna in parlament, asa cum o face, asa cum este. Invatand repede, AUR poate guverna intr-o coalitie cu un singur alt partid.

  Cine crede dl. Muraru ca va iesi in strada sa il apere? Pt ca daca se ating de AUR, si eu ies in strada, asa cum a facut si tata acum 34 de ani, cu urmatorul MANIFEST – 4 ZILE DE AREST FACE BINE LA PROTEST!

 8. Rezistii, sorosistii, corporatistii…spalati pe creier de alogenii paraziti iudeomasoni globalisti satanisti au avut dreptul sa protesteze si sa blocheze piata Victoriei, luni de zile, zi de zi pentru a apara „justițea independenta” premiata de ambasadele occidentale…
  Asta inseamna ipocrizia minciuna si dubla masura a iudeomasonilor satanisti globalisti alogeni paraziti cate ne-au ocupat tara !!!

   „a fost şi este periculos, pentru scopurile şi idealurile organizaţiei sataniste universale, ca la conducerea statului român să se găsească români; chiar şi pentru simplu fapt că un român, oricât de ticălos ar fi, poate la un moment dat să iasă din ascultarea lojelor şi să nu fie de acord cu distrugerea propriului său popor.”
  Mugur Vasiliu

  TREZEŞTE-TE ! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră aducând în loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, desfrâu, droguri…
  Trezeste-te!Ridica-te împotriva alogenilor paraziti iudeomasoni globalisti, satanisti care transforma popoarele in populatii controlate si manipulate prin card si cip si paine si circ pentru a intra toti în lagarul digital mondial construit prin minciuna, viclenie, „valori” occidentale iudeomasonice si prin „crizele” lor provocate si fabricate : „crize” sociale, financiare, medicale, militare, climatice…
  Trezeste-te! Ridica-te impotriva alogenilor paraziti iudeomasoni! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital ! Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur ! Trezeşte-te ! Ridică-te!

  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in conditii de criza” – debiteaza Jean Monnet parintele babiloniei sataniste, neomarxiste iudeomasonice UE !

 9. Le tataie fundu’ alora de la PNL ca au fost depasiti de AUR in sondaje, in alea adevarate. Asa ca antiromanul Muraru a inceput sa improaste cu noroi.

 10. Tov Mahler ( Muraru) nu ai vrea sa faci in Romania ce face ” varul” Bibi in Fisia Gaza?E o vorba la noi : ” Parul destept paraseste capul prost” !Pe ce dovezi acuzi de leginarism ,antisemitism ,extremism , pedofilism ,etc ?Sau la tine-i cam asa ” gura care nu spune ceva , chiar si prostii ,nu primeste mincare „?Vorbiti cu cei de la Ruginoasa sa va imprumute costumele lor traditionale . Stii tu care ca esti de prin zona . Vine” bita” electorala . Atunci sa vezi scheunaturi. Va asteapta PNTcd.

 11. „AUR nu este astăzi altceva decât o umbrelă de siguranță și confort pentru infractori dovediți sau simpli interlopi. AUR mai este locul în care agresori de copii, pistolari, crescători de marijuana, bătăuși, prădători sexuali, traficanți de influență și spărgători de bancomate fac casă bună cu distrugerea fragilelor elemente democratice – adevăratul scop al liderului acestui flagel canceros pentru România. ” scuipa pe gaura gurii, derbedeul PNL infractor Muraru, care, pe banii publici ai romanilor infometati, a inchiriat un viloi cu piscina – in SUA, chiria egala cu 200 pensii medii romanesti. Trebuie ca acest parazit de Muraru, sa fie dat in judecata de dl. Simion si AUR, pt calomnie, insulte, instigare pt. alti derbedei la violenta impotriva AUR, etc. Umflatul din poza trebuie sa fie obligat sa plateasca pt minciunile de om nebun, si injuraturile publice adresate lui AUR.

 12. Muraru este un tip inteligent si scolit. I-a ‘ghicit’ perfect pe cei care fac politica in AUR. Nu vorbim de marea masa a sustinatorilor AUR (aceiasi manipulati in trecut de partide ca PDL si USR care sunt totusi romani onesti) ci ce mafiotii inculti, needucati si parveniti care se folosesc de acest partid infiintat de securitate pentru a-si atinge scopurile personale. Sa fim seriosi, nu mai pot dormi Simion si camarila sa din pricina necazurilor fermierilor si transportatorilor! Ii folosesc cinic pe acei baieti ca masa de manevra asa cum o fac si cu altii. Toti acesti demagogi mediocri de la varful AUR nu sunt si nu vor fi niciodata capabili sa produca un program national pentru o tara aflata in ruina din toate punctele de vedere. Cei care ii sustin orbeste pe acesti smecherasi (sunt si pe-aici destui infierbantati) sunt victimile ieftine ale demagogiei auriste.

 13. Aur nu poate fi votat decât de cetățeni iresponsabili.Din nefericire și cetățenii,dovediți ca nu ai toate mințile,votează precum cetățeanul onest și responsabil.Dar trebuie să acceptăm acest neajuns în numele democratiei,totuși cea mai puțin nocivă formă de contract social.Sa speram ca cetățenii iresponsabili nu sunt mai mult de 10% din corpul electoral.La fel este situația SOS,cei care votează această măgărie sunt și mai iresponsabili decât primii.

 14. Păduchii Moraru, acuză AUR de extremism, practicându-l ei pe scară largă. Păi ce este mai extremism când nu dai voie unui partid constituit legal să existe? Pe ei trebuie să-i cerceteze procurorii, ca nişte trădători de ţară, cu vederi antiromâneşti şi antinaţinale. Procuratura, poliţia, jamdarmeria sunt instituţii ale poporului român nu al evreilor, ori ale cozilor de topor de prin Euraopa şi SUA

 15. Acum două seri mai mai să o ia pe coajă ambii puradei extremisti:maciucarul și obeza înfuriată.Pacat ca nu au fost altoiți de protestatari și băgați în dubă și gazați cu gazele de eșapament.

 16. Muraru de la PNL aripa MOSSAD ceartă procurorii, Poliția și Jandarmeria.
  Scoateti ba evvreii infiltrati ca ne distrug Romania.

 17. Tu ai doua clase precum trenul, consideri ca esti scolită?…

 18. @Simona,probabil ca va înșelați în privința cetățenilor iresponsabili.Procentul real este undeva la 20% de dezaxați mintal.Va faceți o părere mai realistă dacă urmăriți rețelele sociale.Acolo au ocazia și cei mai săraci cu duhul să-și exhibe teoriile absolut de neacceptat pentru o minte sănătoasă.

 19. @felicitari muraru – dar de ce este tara in ruina, daca in 34 de ani au fost la putere alternativ psd cu pnl?! Cum spune altcineva pe aici cred ca e vremea ca si altii sa vina la putere ca astia sunt deja compromisi si declarati incompetenti si tradatori, cum este se acest iudeu muraru, disperat ca-si pierde privilegiile americane. ,,folosesc cinic pe acei baieti ca masa de manevra asa cum o fac si cu altii.” Pai inutilul cu geaca rosie care l-a propulsat pe muraru antiromanul ce a facut in 2017?! Nu acelasi lucru?! Castiga AUR tot mai mult in popularitate si se ingrijoreaza sobolanii care rod la bunastarea romanilor, de aceea sunt ingrijorati! Poate ca este vremea de o schimbare

 20. in acest caz Muraru are dreptate!toleranta politiei a fost maxima,nu trebuiau sa permita manifestantilor sa treaca de 5 m distanta fata de masinile politiei si organe

 21. Cine i-a procreat pe fratii Muraru? Chiar, asemenea progenituri sa apara pe cale naturala, greu de acceptat. Pacat de scolile prin care au trecut, mai putin alea israeliene..

 22. Toata tărășenia a arătat un lucru:Sosoacă și Simion nu sunt prizabile pentru publicul românesc cu toate țiglele la mansardă.Ne-am fript cu legionari,cu comuniști,cu semicomunisti,cu semidemocrati.Acum ,nu mai acceptăm aceste figuri sinistre,care trăiesc din scandal.Normal ar fi ca Sosoacă și Simion să fie în lanțuri la o pușcărie de maximă securitate.Faptele lor îi califică să fie înlănțuiți.Au primit un binemeritat sictir din partea camionagiilor!Numai atât?Pacat!Sunt comentatori mai sus care laudă acțiunea mizerabililor doi protagoniști.Concluzia logică?Sunt mizerabili și aceștia.

 23. La condamnări definitive, mafioţi şi securişti acoperiţi grupul infracţional organizat P$D-PeNaLe este campion absolut. Asemănările dintre aceste clanuri de interlopi sunt mult mai numeroase decât deosebirile!

 24. De ce tancul sovietic,sosoaca si soricelul negru, simion nu urla nimic despre categoriile de asiatati sociali ca magistratii, pulitistii etc.? au legaturi? cel mai mare succes al tarii ar fi ca de maine sa se elimine pensionarea la 40 – 50 de ani cu mii de euro pensie necontributiva si taierea bonusului de la pensiile necontributive aflate in plata. fara exceptii.nu numai ca atunci ar fi bani, dar categoriile astea privilegiate tin statul corup asa cum este acum. asteptam ong-le care se autosesizeaza pentru gandaci sa se alature agricultorilor si transportatorilor.Gandacii sunt balena albastră și maciucarul Simion.

 25. Astuia nu-i mai pune nimeni catusele la ce scoate din pix si gura? Cine-i permite acestui rahat in ploaie, o lichea penelista,un partid de hoti,mincinosi, tradatori si lichele,dusmanii cetatenilor , sa arunce cu minciuni si acuzatii grave, inventate cu patima si nerusinare la adresa unei comunitati si a liderilor ei? Justitia,CNA-ul mai marii presei care faciliteaza la astfel de lichele accesul la ziar trebuie nu vor sa se autosesizeze. Impotriva acestui derbedeu care afirma oficial acuze si incriminari grave lipsite de dovezi si adevar trbuie actiune, chemat in justitie sa vina cu dovezi la tot ce afirma. Un derbedeu pus de gasca penelista sa incrimineze pe nedrept, sa fabrice mizerii la adresa unor lideri ai unui partid AUR la care,nimeni nu a dovedit ca ar ave in componenta sa infinitatea de mizerii si lichele puse pe ciordeala si fel de fel de alte hotii la care asta face referinta asa cum au penelistii,pesedistii si usereaua.Gasca astuia,in 30 de ani, a dovedit ca sunt mai spurcati decat comunistii.O vedem si o traim acum la buzunarul fiecarui roman.Au furat tara, sol si subsol, tot ce-am construit pe vremea lui ceasca prin foamete,lipsuri si frig, lipsiti de scupule in goana dupa ciolan.In disperare fabrica si inventeaza vrute si nevrute la dusmani.Poate doar,doar ii mai alege dracul. Se vor alege intre ei. Populatia le ofera scarba,ura si scuipatul. Le ziceau bine Cosbuc, Goga si Caragiale. Sa se ia de mana cu taranistii, la plimbat ursul pe mosie. Vin alegerile si au bagat la inaintare javrele si golanimea cu propaganda pentru ca nu au altceva de oferit.Ne-au aranjat cu firme de bloc biruri pe gaz, electricitate, carburanti, e mandria lor pentru tara si popor.Un partid caruia ii place culoarea galbena.

 26. O investigație nițeluș mai aprofundata, să vada poulimea cum ficțiunea unipnidta Simion Iscariotul a carat, din Transnistria in Romania, valuta. Nu, nu cu sacii. Cu buzunarele „pelerinilor” basarabeni. Cate 10.000 – nedeclarate – de căciulă.

 27. @simon:
  Un vot al unui membru al publicului cu tigla pe casa nu valoreaza mai mult decat votul unui nemembru al acestui public.
  Cam nasol, nu-i asa?!

 28. Aceasta incurcatura politica in care un frate Murar explica ritos poporului nestiutor, ex cathedra, ce inseamna democratia (dar cine il califica pe d-sa sa dea lectii in aceasta privinta?) nu poate fi rezolvata pe cale pasnica decat printr-o vizita simultana a ambilor beligeranti la ambasadorul Israelului.
  Ca sa fie totul impartial, nu-i asa, d-le Muraru?

 29. a carat-o pe ma-ta simioane.Faci parte din gasca de ciorditori de la penelea. Vezi ca te cauta mandolina sa-i tii de sase la hotii,minciuni, nemunca si parazitat, ambientul vostru dintre razboaie si dupa 89 la ciolan.Tot mancati la galben si ciordeala de 30 de ani, culoarea voastra de partid

 30. Sper să primd ziua în care să-i văd pedepsiți cum se cuvine pe oxiurii frați Muraru( sau cum i-o fi chemând în realitate). Una dintre puținele bile albe pe care i le pot acorda lui Ciolacu e faptul că i-a dat ăluia de-și zice ambasador peste Ocean cuvenita flegmă între ochi! Deocamdată, atât de poate. Dar veni-va și ziua aia mult așteptată!

 31. Ai perfectă dreptate in ceea ce afirmi! Atata doar ca cel mai bun exemplu legat de cei la care făceai referire ești tu însuți…

 32. Nu așa erau etichetați și luptătorii anticomuniști din vremea lui Dej și a lui Nicolae Ceaușescu?

 33. Partidul AUR e doar o tinichea vopsita care recent a inceput sa primeasca pe toti traseistii de la PSD, USR si PNTCD.

  Diana Sosoaca si echipa ei de profesionisti sunt singurii capabili sa faca ceva. De aceea voi vota SOS Romania.

  Le recomand celor care mai cred in jegul asta numit AUR sa verifice cine este Simion. Dupa alegeri el imediat s-a dus sa faca blat cu Dancu si Ciolacu. A fost surprins de reporteri cand se ducea si pleca de la o intalnire secreta intre cu astia doi. Oare ce au discutat ei acolo?

 34. asa cum s-a vazut in reactia alde murarilor dupa vizita lui george simion la ambasada israelului,acestia nu concep ideea de concurenta ….israelul nu da 2 bani pe pierzatori …pnl si psd sint …fosti..conpromisi total …israel ca si sua n-au prieteni decit interese…un fost care a pierdut puterea e nimic..adrian nastase cel mai bun exemplu…tradatorii alde murarii si jidanii plus agentii lor simt ca pierd si disperarea ii cuprinde cum denota articolul de mai sus..

 35. Dacă ” murarii” latră e semn rău pt.AUR ! Înseamnă că centrala LOR a dat ordin de execuție.Ne putem aștepta la orice…

 36. @eugen raduca: Faptul ca Simion se plimba mai mult pe la ambasada Israelului si pe la Vatican decat la Crevedia sau la protestul fermierilor romani denota cat de mult il doare pe el de romani. Caravana aia a lui e doar o pomana electorala tipic PSD-ista, numai ca in loc de zahar si ulei el le ofera pomanagiilor o consultatie de 2-3 minute facuta in graba si atat, asta in timp ce Diana Sosoaca si echipa ei ofera consultanta juridica pe gratis persoanelor nevoiase. Eu votez SOS Romania. Simion e doar un Obama-wannabe de Romania.

 37. Nea gogoșar în oțet ăsta și-a descris de minune partidul încercând să picteze AUR.N-o fi nici partidul simionului cine știe ce culme a corectitudinii dar față de latrina gunoiului ăstuia sunt sus de tot. Mai nou, cartoful ăsta intră la intimidare că-l are pe nen-su soros în spate care l-a clocit.Trebuie trântit la vot cu partid cu tot că i-au crescut coarnele nătărăului și acu nu-i mai ajungi cu MIGu la nas.

 38. Poate că astfel de discursuri pline de ură și cererile nebunești de lichidare a unui partid, dar mai ales a liderului lui îi vor deștepta și-i vor readuce la gânduri mai bune astât pe Simion, cât și pe Șoșoacă pentru că împreună, cei care-i susțin sunt cu adevărat o forță națională ce „nu se-mpiedică de-un ciot”, sau ce-a mai rămas astăzi dintr-un partid istoric , dacă un membru de-al lui, ce duce mai mult cu gândul la cel sexual masculin, și din păcate nu doar el și geamănul ( hai că fac de-o pereche, care participă , dar nu intră… în discuție 😉 ), ci și mai toți din conducere, în special cei sosiți cu barca navigatorului chior, poate ejacula ( ca să rămânem la subiectul amintit 😎 ) asemenea …mugetări !
  Dacă doi, care nu fac cât unul ca lumea, din acești cimpanzei politici, unul la Washinghton și altul la Cotroceni au ajuns să reprezinte PNL-ul la vârf , soarta lui este pecetluită de-acum pentru cel puțin tot atâta timp cât , nemeritat a fost scos din jocurile politice și PNȚCDul !
  P.S. Observați și „calitatea” puținilor încă susținători, era să zic din oficiu, dar sunt din oficiile și oficinele plătite să apere ceva ce seamănă din ce în ce mai mult cu culmea avocaturii : să aperi un căkt de muște ! 🤣

 39. 1. primul in stg e pres cj iasi care a primit mita in tone de tabșlă?
  2. murarui e fratele ambasadorului de la WASHINTON cu vila de 24 de camere, nemultumit că premietrul m-a dormit in bojdeuca sa?/
  3. daca AUR are sange si e nevinovat va face plângere penakșlă împotriva acestul liberal obtuz, rigid, ingust si fanfaron??

 40. Foarte corecta precizarea ta. Esti printre putinii care sunt in realitate.

 41. De unde cugeti atat de adanc asemenea aiureli? Baietii lui Bibi sunt atat de prinsi in belele lor care nu se vor sfarsi cum vor ei incat ultima lor problema este aurarul nostru. Au uitat complet de el.

 42. Dacă Alecsulică ăsta era major și trăia în Germania în 1933, Hitler n-ar fi avut vreo șansă în cariera-i dementă. Nazistul sadea Alexandru l-ar fi mâncat pe pâine. De unde atâta ură viscerală la alde frații ăștia demenți de la Iași? Doar Dumnezeu știe. Sau serviciile din popoarele alese…

 43. Satanistii astia se plang ca romanii sunt rasisti. Nu am intalnit atata ura la un politician. Bine, jigodiile astea sunt mai putin politicieni si mai mult agenti straini.

 44. @ Simona , nu cumva esti @ esop sa cum dreak te tot ascundeai dupa nickuri ? Ca stilul este inconfundabil Sau esti @ boul , pardon bunul samaritean ? Nu-l mai lauzi pe JohAnnuSS si Jalensky? Dar cu Bastroe ce ai facut ? Si cu tot avionul de lux cu care s-a plimbat JohAnnuSS tot nu a ajuns ” de talie galactica” . Vezi sa nu te ia motzul in colimator . Sazi ghinisor si merji pi burta . E mai ghini.Te-au scos” padurarii” la produs ? Sau ai ajuns la fundul pungii si foamea trebuie astimparata?

 45. Muraru este adevaratul pericol pt Romania. Simona remarc ca-ti cam plac lanturile si catusele fara justitie doar pt ca prietenii tai sunt in cadere libera. Pai nu suna a extremism papusa? A legionarism? S-au te gandeai la ghidusii sexuale????

 46. Buna ziua!
  Mai Muraru, eu am votat numai „dreapta” trei decenii si vezi ce ati facut(voi+ PSD) din România , o Colonie Devalizata!
  PNL a ajuns carpa de șters pe jos a unui nepriceput numit Iohanis.
  Muraru spune ce ati făcut voi pt țară? Ati bagat-o in faliment.
  Sunteți puscariabili !

 47. Bai Murarule, deseuri politice ca tine si batistuta de la Cluj, fac ca AUR si Sosoaca sa va trimita la lada de gunoi a istoriei. Ai inteles ori ba mesajul?

 48. E textul anei pauker? Asa pare…
  famiglia mafiota a parvenitilor si gunoaielor nu se dezminte…

 49. Nu voiam sa mai merg sa votez, dar dupa articolul de mai sus m-am hotarat.
  Ii multumesc d-nului Muraru ca mi-a deschis ochii, voi merge sa votez cu AUR, George Simion si Calin Georgescu.
  Traiasca Romania libera, independenta si suverana !

 50. Paduchele asta si cu frate-so simt ca le fuge pamantul de sub picioare. Doi tradatori imbuibati care fac jocul alogenilor. Numai ca vantul nationalist intern si extern bate contra lor. Cand mutul de la Cotroceni va dispare, vor dispare si ei la lada de gunoi a istoriei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.