Probleme la un reactor de la Cernavodă

Probleme la un reactor de la Cernavodă. Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconenctat automat de la Sistemul Energetic Naţional. De vină ar fi apariţia unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, susține compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă. Nuclearelectrica precizează însă că nu se poate vorbi de un impact pe partea nucleară.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Producţia brută de energie electrică a celor două reactoare a fost de peste 2,88 milioane MWh, în primul trimestru al anului.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în după-amiaza zilei de 10 iulie 2021, ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza şi lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN”, arată compania într-un comunicat.

Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând conform proiectului, anunţă compania.

”Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător. SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN”, mai precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Pe buuuuune! Țara asta mai are servicii!???? M-am tăvălit de râs!

  2. Daca au ajuns si aici specialistii USR putem sa ne luam adio de la frati de la parinti…

  3. Vreun sobolan scapat de la Clotilde o hi ros vreun cablu de la reactorul nr 2.

  4. Păi bre,. Anul ăsta a plouat mult, bazinele hidrocentralelor au apă,.Deci ai energie ieftină. Plus energia din centrala nucleară este incă și mai ieftină,. Dar ce vezi in facturi ?? Se scumpește. De ce bre ?? Nu mai ridica pensii salari alocați și alte minuni din supermaket.. Fă energia mai ieftină,. Fă o rânduială ca regiuni intregi să nu fure curentul, Fă să ai o atracție pentru investitor prin energia ieftină ?? Poți bre ?? Sau nu te lasă mafia, patrioții.

  5. Totul e plănuit!
    Se va scumpi…am vrut să zic se va liberaliza piața de energie, în toată lumea, de ne va ieși pe nas.
    Cum se împacă „liberalizare” cu „ANRE a impus” numai vaccinații pot pricepe.
    În legătură cu nucleara (1) fie este energia cea mai curată și la fel de sigură precum orice termocentrală, oală cu presiune, fie (2) este minciuna minciunilor, este „load dump”.

    (1) Galen Winsor, unul din cei ce-au pus temeliile energiei nucleare americane, arată pe el, pe viu, filmat, în nenumărate conferințe din SUA, că materialul radioactiv nu este deloc periculos. Căutați „The Nuclear Scare Scam”.
    (2) Excesul de curent din rețea trebuie consumat pe loc, altfel, pe lîngă aparate băgate în priză, se strică generatoarele, cade sistemul. Acest surplus este descărcat în numitele „dump load-uri” ce pot fi orice condumator, de la resistențe electrice ce încălzesc apa, fac abur, la pompe ce urcă apa din josu barajului în lacul de acumulare (cea mai bună metodă de a stoca curentul) samd.
    Acuma, dacă acele rezistențe, grafit, se află în reactoarele numite mincinos nucleare?
    PS Au uitat să le spun vaccinaților la început să nu citeascâ, ei n-au cum pricepe.

  6. Disfunctionalitati pe partea clasică…..Explicație savantă din care se intelege tot !

  7. @Calin
    -vrei sa spui ca „energia nucleara” e un voodoo…
    pai toata societatea umana e asha!
    (pe wikipedia trishaja mult:
    cina un spargator de gheatza atomic consuma „cateva grame de uraniu pe zi”
    -mai precis 350 de grame!
    (problema e cu costurile politice ale „imbogatzirii”;
    pana acum cernavoda e pe uraniu natural,
    bio,ca sa spunem asha;vezi iranul).

  8. sovieticii ajunsesera sa nu mai plateasca energia electrica,
    era „prea ieftina pentru a merita sa-i pui pret”,
    era „comunism cu fatza umana” instaurat cu pretzul a peste 100’000’000 de vietzi
    si de la ei si de la noi, vezi ww1,ww2.
    uite ca si lor „li s-a schimbat maianu”,
    azi la moscova mcdonald’s vinde curent electric.
    (pare o exagerare pana aflii „investitorii strategici”).
    „dumpingul de energie” in romania se face la alro,de exemplu,300MW,
    la „concurentza capitalista” cu russia si china.
    (evident ca-ti trebuie curent,
    nu s-a inventat sa te uitzi la l.c.d la esca&prelipceanu la lumina licuricilor,
    ei sunt licuricii tai,ce te mai fascineaza!)

  9. maxtor,
    Nu știu adevărul cu nucleara dar nu mă-ndoiesc că mint. Am scris mai sus că bănui două posibilități.
    Legat de prima, Galen Winsor zice că nu este deșeu radioactiv, este alt fel un produs valoros ce se poate folosi. Nu știe cine și ce comitet a hotărît peste capul celor ce-au construit primele centrale nucleare, cei cu expertiza și nu uita, pionieri în domeniu, că ceea ce rămâne este deșeu periculos ce trebui băgat la mama dracului în sare sub pămînt. Așa a ajuns să coste stocarea „deșeului” mai mult decît producerea energiei din combustibil nuclear. Ăsta se numește gheșeft, și e mâna acestora peste tot în nucleară.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.