Procesul în care se decide dacă procurorii vor ancheta sau nu presupusul plagiat al lui Ponta, amânat

Magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat pentru 3 martie, judecarea cererii prin care Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru au contestat decizia Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, reclamat pentru plagiat.

Judecătorii au amânat procesul, după ce au constatat că Augustin Ofițeru nu a fost citat corect.

Pe 23 august 2012, cei trei au anunțat că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat.

Pe 16 mai anul trecut, procurorii Parchetului General au decis neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul plângerii în care premierul a fost reclamat pentru plagiat.

Inițiatorii acestei plângeri, Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru, au atacat însă decizia procurorilor în instanță, care se judecă la Înalta Curte.

ICCJ vor decide în martie procurorii trebuie să cerceteze din nou plagiatul de care premierul este acuzat sau Ponta rămâne cu NUP-ul.

În decembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat pentru prima dată în România o condamnare penală, pentru plagiat. Publicistul Georghe Stanca a primit un an de închisoare cu suspendare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.