Profesorii au picat examenul de evaluare

Profesorii au picat examenul de evaluare. O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită, de autorii subiectelor la simularea evaluării naționale, poetului român St. O Iosif, cel care, de fapt, a tradus-o, anunţa Digi24. Este vorba de poezia „Stai şi asculţi sub ramuri…”.

Pe foaia de examen, la primul subiect la română la simularea evaluării pentru clasa a VIII-a, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe, printre care şi să redacteze „o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenenţa la genul liric a poeziei „Stai şi asculţi sub ramuri…”de Şt. O Iosif”. Doar ca poetul roman nu a facut altceva decat sa traduca poezia, nu sa o si compună.

Până la ora publicării acestui text Ministerul Educației nu a făcut nicio precizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Profesorii ar trebui testati la limba romana. Intamplator am asistat la o discutie intre doua profesoare. Sunt un om cu vocabular colorat, dar nu va pot reproduce discutia. Asemenea specimene invata copiii sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste.

  2. Poezia „Stai și-asculți sub ramuri…” este tradusă de Ștefan Octavian Iosif, și a fost publicată prima oară în Viața, 16 aprilie 1895.

  3. Nu profesorii au picat ci angajatii din minister care au elaborat subiectele si care au facut pe grandomanii ca au o cultura vasta, nu cred ca St. O Iosif se invata in scoala, doar la lectura particulara poate. Este aceeasi situatie si cu autorii de manuale, niste frustrati care pt. ca n-au ajuns cadre universitare, cred ca daca introduc notiuni studiate in facultate vor arata cat de inalt este nivelul lor. Mai bine ar fi republicate manualele din programa comunista erau bine structurate si la chimie organica autorul era chiar Nenitescu. Sa nu uitam ca ministrul s-a autopronuntat in cazul extemporalului de la clasa a II a fara sa cunoasca faptul ca elevul trebuia sa corecteze textul conform cerintei, nu doar sa-l copieze, deci acel 5 era prea mult. Interventia celorlalti parinti care au spus ca cerinta era sa si corecteze textul, au salvat imaginea invatatorului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.