Provocarea lui Ciolacu: Îşi vor da demisiile?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a invitat pe competitorii săi politici să-şi asume ceea ce şi-a asumat el, respectiv să demisioneze din fruntea formaţiunilor pe care le conduc, dacă nu vor obţine primul loc la viitoarele alegeri.

„Singurul lucru pe care mi l-am asumat este că PSD va fi pe primul loc. Mai mult, mi-am asumat că, dacă nu este pe primul loc, voi pleca din funcţia de preşedinte al partidului. Îi aştept şi pe competitorii mei să facă acelaşi lucru. Nu e corect aşa? Că văd că eu greşesc când spun că bărbăteşte în politică, când pierzi alegerile, faci un pas înapoi sau în lateral, depinde cum îţi permite partidul. Aştept şi eu. Am înţeles că domnul Simion a spus că va fi pe primul loc. Bun, dacă nu va fi pe primul loc, îşi dă demisia, cum face Marcel Ciolacu? Am înţeles că PNL-ul va fi pe primul loc. Îşi dă demisia domnul Nicolae Ciucă dacă nu va fi pe primul loc? Am înţeles ca domnul Drulă cu Forţa de Dreapta vor fi pe primul loc. Domnul Drulă, cu domnul Orban şi cu domnul Tomac îşi vor da demisia dacă nu sunt pe primul loc? Ori suntem bărbaţi şi oameni politici asumaţi şi curajoşi şi ieşim în faţa românilor să ne asumăm lucruri, ori căutăm să comentăm vorbele celorlalţi. Eu cred că aşa este o abordare corectă, bărbătească în politică, asumată. Eu mi-am asumat că PSD-ul va fi pe primul loc, aştept şi pe ceilalţi competitori să-şi asume acest lucru”, a declarat Ciolacu, la Parlament.

El a adăugat că a fost criticat pentru ceea ce a afirmat, dar nu poate accepta ca „unii să trăncănească şi să nu facă nimic, ceea ce s-a întâmplat şi în actul de guvernare”.

„Nu mă interesează decât datoria mea faţă de PSD, respectiv ca PSD să câştige aceste alegeri, respectiv să fie pe primul loc, lucru care mi l-am asumat public. A ieşit toată lumea, m-a comentat, ‘e o greşeală, a făcut-o şi Crin Antonescu’. Nu am probleme, mi-o asum în continuare. Dar nu pot să mai accept ca alţii doar să trăncănească, dar nu-şi asumă nimic, lucru care s-a întâmplat şi în actul de guvernare, şi la Cîţu, şi la Orban. După ce au nenorocit România, după ce au făcut sute de miliarde de împrumuturi, după ce au furat la vaccinuri, după ce au făcut toate nenorocirile din lume. Eu am venit, mi le-am asumat. (…) Am negociat politic intrarea în Schengen. Dacă nu negociezi politic, tehnic nu realizezi nimic”, a susţinut prim-ministrul.

În opinia acestuia, liderii de partide poate ar trebui „să stea mai aşezat de vorbă”.

„Să stăm mai aşezat de vorbă şi să ne hotărâm mai bine ce ne dorim, dacă dorim ca această coaliţie să fie şi după anul 2025 în urma votului romanilor”, a adăugat el.

Întrebat dacă PSD va cere să dea candidatul la prezidenţiale, el a susţinut că „nu are acest scenariu”. „Momentan, nu avem scenariul acesta. Singura discuţie care a fost în partid a fost că, dacă se comasează vreo alegere, vrem să ştim întreg calendarul convenit cu cei care pot să creeze o majoritate în Parlamentul Românei, ca să treacă modificările legislative. Nu e nedemocratic, tocmai Belgia şi Irlanda au anunţat că vor avea alegeri locale odată cu alegerile europarlamentare. Nu exclud nimic. (…) Nu s-a discutat acest lucru”, a spus liderul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. HAHAHA
  Pai e clar ca PSD -ul va fi pe primul loc !
  Despre ceilati … va fi … ROCADA DE AUR !

  MAGA ! 🤞❤️

  [curand mishteaux , cel care stia de la-nceputuri ca CIA minte spunand ca LAPTOPUL-din-IAD e fals , spune ca vin stiri proaspete despre conturile bancare ale FAMIGLIEI BIDEN ! 😐 😐 😐 😐 ]

 2. cu tine si fara tine pesedeul si alegatorii sai, au aceias gandire!
  A avut ea tanti veo 3,5 milioane de voturi? Hai mai, nu va mai dati fete mari…

 3. CIOLACU

  in Schengen se intra daca SUBTERAN nu se opuneau FURIBUND americanii !
  DE CE ?
  Pai vezi scandalul FERMIERILOR (anticipat ca „URAGANE la … BERLIN!” si de.un mishteaaux) = yankeii pre-stiau ca
  daca UE deschide Schengen-ul romanilor
  CAUZA GRANELOR MULTINATIONALEOR AMERICANE-n UKRAINA … va face urata ca stat : USA locuitorilor UE !
  SIGUR era adusa-n discutie POLITICA : PUBLICA
  situatia CAMIOANELOR pe granitele Schengen ROAMANI-UE , chiar si doar ca MOTIV POLITIC anti-american (in crestre 🙁 in UE)
  daca USA nu se opunea (ca „aliat” , oare ne dau altceva in schimb ca DESPAGUBIRE ? 🙁 ) deciziei AUSTRIEI
  care ne chiar voia in UE !

  De retinut … MSIHTEUAX chiar e un SPECIAL care le absolut ante-stie !
  (in cazul de fata exist chiar inregistrari sonore ale discutiei ambasadorului american cu … 🙁 ! )

  IQ=? 😢😢😢

  [intelg de ce CIOLACU tace pe tema Schengen ! 😐 ]

 4. Alo covrigarule, fiu de general! Ai terminat facultatea la 37 de ani? Ai făcut off-line sau on-line? Ce jigodii desemnează marele partid în frunte! Mai jigodie, nu te compari cu cizmarul Ceaușescu! Bine că îți schimbi buletinul poate și numele!

 5. Ce se întâmplă cu PSD-ul? Nastase( 6 case și tablouri false) și-a tras un glonț pe langa gat,Geoană prostanacul care a fost la SOV, Tudose i-a dat cu flit premierului Japoniei, Grindeanu s-a legat cu lanțurile de jilț, Dancila l-a mâncat pe 3,14 din aria cercului,Ciolacu l-a plimbat cu barca printre berbecuți pe Hysan! Atât s-a putut! Cum dracu să câștige alegerile prezidențiale astfel de specimene?

 6. Dar cine a spus ca Ciolacu face legea in alte partide?
  E buimac talambul.

 7. Tot mai tupeist acest 🐒oi care până la 37 ani doar a vândut niște covrigi în piață la BuZău.
  Și i-a dus tolba lu’ Hayssam, măRog…😜
  {●●● RăuPorKKaK ●●●}

 8. …am cam uitat, ai mai spus ca-ti dai demisia cu putin timp in urma pt ceva ce nu s-a realizat!…pai, ori suntem ori nu mai suntem?…acum, aur va castiga fara nici cea mai mica indoiala la europarlamentare…fiind primele alegeri, daca pierdeti, tre sa va dati demisiile toti, asa incat aur va defila si la celelalte…covrigarule, s-a’umflat muschii pe tine…vezi tu pe dracu, mai ai nitintica rabdare!…

 9. Cică, are tupeu de borfaș…dar fals, ursarul. Ferească Dumnezeu ce zile vor avea românii și tara daca eternitatea putinista își găsește loc definitiv prin lege în România! Cică rocada, adică, intra ursarul președinte și premier e Plavanul de lux nesimtit, cumva? Și se supără că sunt scuipați, jicniri și înjurați acești politicieni organizați în clanuri infractionale 😉!

 10. Paguba-n ciuperci… psd nu va iesi pe primul loc si nu mai iese cascavalul, asa ca mai bine fa cerere la AUR. Au nevoie de un bau-bau la poarta la cate provocari sunt bombardati de zdrentele actualei puteri… Tu si ceilalti pierde-vara din politica rezolvati adevaratele probleme, nu va vomitati in public puseurile de orgoliu.

 11. Mă uit la Ciolacu şi-mi vin în minte mai toate imaginile unor pugilişti celebri de dinaintea cântarului sau de la conferințele de presă. Ați observat cât primitivism exprimă? Se pare că pentru asta sunt atât de urmărite. De către cine, pentru ce şi până când!? Penibilul, la fel ca şi superlativul, nu par a avea termeni de comparație.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.