PSD: „România educată devine România eșuată”

Social-democrații susțin că România educată devine „România eșuată”, afirmând că este dramatic că într-o guvernare unde atât președintele, cât și ministrul Educației sunt profesori, „marele plan pentru redeschiderea școlilor să nu poată lua notă de trecere”.

„Puterea liberală condusă de un fost profesor și-a dat ieri corigența la Educație, arătând țării că nu știe nimic. România educată devine România eșuată! Iohannis a arătat ieri, tocmai în conferința de presă dedicată educației, ca un elev slab și nepregătit pentru examen care vrea să scape cu răspunsuri evazive. Obsesia sa cu spălatul pe mâini devine deja un tipar de gândire și de lucru: se spală pe mâini de orice răspundere și aruncă totul în cârca autorităților locale. Este dramatic că într-o guvernare unde atât președintele, cât și ministrul Educației sunt profesori, marele plan pentru redeschiderea școlilor să nu poată lua notă de trecere. Tabletele școlare sunt doar pe hârtie, școala online este offline pentru sute de mii de copii, iar infrastructura de învățământ nu e pregătită pentru distanțarea minimă din normele sanitare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații apreciază că președintele Klaus Iohannis și PNL au bifat alt consens național: elevii sunt nemulțumiți, părinții amenință cu instanța, profesorii sunt bulversați, iar primarii șocați.

„Așa arată România cu o lună înainte de deschiderea anului școlar – o țară guvernată de repetenți în administrație publică”, se mai arată în postarea PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

  1. De Generația asta covid se va alege praful… mulți părinți din zona de west a țării dau copiii în Ungaria la școală…stau la internat și în weekend vin acasă… costurile sunt minime ,se plătește doar masa… dragi părinți , dacă vreți că copiii voștri sa nu devină oligofreni dati-i la școli particulare sau in străinătate…nu țineți copiii închiși în lagărele de concentrare din Romania…

  2. PSD o are în stoc pe Vasilica Veorica , care ( ! ) nu știe să calculeze aria cercului ,și probabil, nu poate număra nici până la zece…
    Dar PSD -ul e totuși fudul și emite aprecieri !!

  3. Ministra inculturii e aeriana. A venit la putere doar sa dea contracte de achizitie leptopuri 74 mii buc pe care sa le dea la elevi care nu au nici priza de curent in casa.
    Rezolvarea crizei invatamantului este alta. Impartirea elevilor dintr-o clasa in doua clase. Se va preda doar 3 ore pe zi la fiecare clasa. Profesorii in loc de 6 ore cat predau normal vor preda tot doi ori 3 ore fac 6 ore. Scopul este distantarea in clasa….orele desfasurate cu ferestra deschisa pentru aerisire….Ce face acum ministerul …o sa inceapa scoala si in 2 saptamani se opreste pana la anu….

  4. Zice PSD. Cat de fatarnici sunt acesti politruci marca PSD.Si-au bagat loaze in invatamant cu acele ore de educatie tehnologica, educatie religioasa. Sindicatele din invatamant afiliate lor.Votantii lor -sistemul de invatamant si al sanatatii,adica bugetarii numerosi.Si vin ei sa ne zica ceea ce au distrus .Nu mai merge cu vrajeala,sunt alte generatii ce nu se lasa ademenite si prostite.Voi PSD-ul ramaneti cu votantii vostri in trecutul sumbru.Romania merge inainte cu sau fara voi.Dar mai ales fara voi de preferat.

  5. Pt. Helgoland Zanzibar : Totuși ,Veorica mai spune și lucruri valabile ! Atunci când Dragnea a ajuns la bulău, Vasilica Veorica a declarat :
    În aceste momente grele, ar trebui să fim toți alături de el !!

  6. omu’ asta este ridicol. oare chiar nu il trage nimeni de manecile alea prea scurte?? Nu inteleg cum poti macani atat din pozitia in care esti, avand puterea in maini si sa nu faci NIMIC. ESTE FOARTE CLAR CA ESTE UN SANTAJAT „ESCU” PREGATIT PE TEAVA PENTRU ROTIREA CADRELOR securimii deepshit. NU STIU CUM NU II CADE CERUL IN CAP CAND DESCHIDE GURA AIA DE PROSTANAC ASERVIT.

  7. cu o ministresa a educatiei, dascal de limba Romana ce-si incepe alocutiunea cu „mai inainte de toate, in final”, nici nu-i greu. funeriul n-o avut diploma de bac la secret?
    si nici meditatorii de la ghiorlanisstadt nu ajuta prea mult la imbunatatirea lucrurilor.
    dar partidul te vrea prost … si apt de vot

  8. Au inebunit arafatii cu distantarea… De ce nu va distantati voi ciuhapilor de Romania? De ce vreti sa va bateti joc de viitorul copiilor nostri? Ce rahat e aia cu scoala online? Terminati odata cu mascarada covid si lasati-ne sa vedem de viata,nu intindeti coarda prea mult ca se rupe si va plesneste peste ochi in curand!

  9. Mai curand „Romania maltratata”!, de toti perindatii prin politica!

  10. Subscriu, si daca e adevarat ce spui ca ungurii predau romanilor fara probleme de etnie asa cum in indoapa propaganda, atunci eu roman voi face am planuit mai demult in ideea de a distruge mizeria aasta de stat securistic anume votez UDMR!

  11. O Romanie educata inseamna scoli in care:
    – se invata intr-un singur schimb;
    – sunt doar 20-22 elevi in clasa;
    – scoala are si „after school” unde profii din primar si gimnazial mananca impreuna cu elevii(obligatie prof.);
    – corpul profesoral(mai ales in preuniversitar) este organizat intr-un corp de elita cu standarde ridicate,
    cu o Casa Corpului Didactic, Biblioteca Pedagogica, salarii mari:
    – exista Institutul Pedagogic ca invatamant universitar specializat pe crearea de profi.

  12. @Nicu Olahus : Asa era cat a fost PSD-ul la guvernare ! Nu-ti mai amintesti ? Nu se poate !

  13. Viitorul e al noilor generaţii. Din ce se vede pe reţele şi tv-uri, clanurile noastre mai tinere sunt mai occidentalizate decât clasa politică, incapabilă să dea 7% din pib la EduCultură, şi poate că ele ar trebui să ia sub protecţie unele instituţii de cultură sau clădiri de patrimoniu, plagiind vipurile occidentale la caritate şi filantropie.

  14. @Camelian Propinatiu
    Eu as vrea sa ramana asa 3% dar PIB-ul sa fie 1000-1500 miliarde de euro.
    Nu prea poti sa faci educatie cu copii care multi dintre ei nu au acces la apa curenta,electricitate, incalzire fara sobe cu leme.
    Dezinteres total Domnule Propinatiu. Am construit scoli care acum stau goale. Avem scoli unde se invata in trei schimburi.
    Toti urla cu natalitatea.
    Noi nu suntem in stare sa ne descurcam acum cand numarul copiilor scade an de an.
    Ma doare inima sa spun asta dar cred ca foarte curand o sa ajungem tara cu medici fara pacienti si profesori fara elevi.
    Cunosc foarte multe familii care au plecat si nu vor sa se mai intoarca. Nu pot sa-i condamn.
    Dintre cei pe care-i cunosc s-au intors numai pensionarii, dar ai altor state.Asa ca mine.
    Dvs sigur santeti mai tanar ca mine si probabil va invartiti prin anumite cercuri.
    Daca stiti pe unde sa cautati poate veti putea calcula ce procent din PIB am putea economisi printr-o reorganizare administrativ teritoriala.
    8 regiuni cu consilii regionale (sau parlamente locale cum se numesc in alte tari) in loc de 42 Consilii Judetene.
    Orice comuna cu nu mai putin de 10-15 mii locuitori. Minimum de agentii regionale.
    Problema noastra nu este ca nu avem bani. Problema este ca ne-am obisnuit sa-i aruncam in vant.
    Inainte de pandemie aveam un deficit de forta de munca de 1 milion de oameni. Si noi ne permitem sa tinem 900 mii oameni in administratia centrala si locala.
    Cu promisiuni si hei-rupuri nu mai merge. Trebuie plecat de la baza cu un plan concret pas cu pas.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.