Pui cu salmonella în magazine românești

Alertă alimentară în magazinele din țară. Un lot întreg de carne de pui a fost retras de la raft. Potrivit ANSVSA, carnea este contaminată cu Salmonella Enteritidis.

ANSVSA retrage de la comercializare carne de pui de la producătorul Cedrob S.A.

În cazul în care au cumpărat produsul, clienții sunt sfătuiți să nu-l consume, ci să îl returneze în magazinul de la care l-au achiziționat, în baza bonului fiscal.

ANSVSA dă pubicității și lista clienților care au cumpărat produsul incriminat de la producătorul Cedrob S.A.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

  1. Au supărat polonezii niște jupâni autohtoni. În domeniul ăsta de activitate foarte ușor ești scos de pe piață. Nu zic că produsele lor n-ar fi infestate cu salmonela dar nici nu mă apuc să cred că sunt singurele produse de pe piață infestate!

  2. salmonella este o bacterie care provoaca probleme stomacale, intestinale si care, asa cum intra, asa trece prin organism, IMUNIZANDU-L! asta patesc oamenii vara, la mare, de obicei. trece o salmonella p-acolo! febra, greata, diaree si gata! absolut orice cumperi si consumi, de la inghetata vara pana la orice ciocolata, mancata pe strada etc.. poate contine salmonella. salmonella DISPARE LA GATIREA ALIMENTULUI, LA O TEMPERATURA DE 60c! INCETATI #SPALAREA PE CREIERI A ROMANILOR! apropos de „complicatii”: NU EXISTA! DAR DU-TE REPEDE LA SPITAL, CA SE OCUPA EI DE „COMPLICATIILE SALMONELLEI”! fir-asti ai gheenei de „specialisti” in baaashini cu stropi, ce sunteti! MEEENGEEELEEEE!

  3. Cedrob S.A Polonia,cel mai mare producator de carne de pui din Europa

  4. Acceptul legal al guvernului, al parlamentului si a plavanului de lux privind „Romania doar tara de consum” a orice din importuri, imbolnavind populatia din Romania! Complicitate de la cel mai inalt nivel al tarii pentru decimare populație prin consum a orice din importuri.

  5. Este izbitor faptul că focarele de boli precum salmonella au crescut constant de când pasteurizarea a devenit standard. Nu este izbitor pentru retardații intelectuali ai lumii contemporane care cred, de exemplu, ca o cârpă toxică pe gura și nas îi apără de virusi. Nimeni nu este sigur de ce. Salmonella și E. coli se dezvoltă în condițiile tipice din ferme industriale, inclusiv hrănirea cu cereale, aglomerația și sacrificarea rapidă, mecanizată. Folosirea excesivă a antibioticelor în fermele industriale a dus, de asemenea, la rezistența la antibioticele comune în tulpinile de salmonella, campylobacter sau E. coli. Cu toate beneficiile sale, pasteurizarea nu este perfectă. În practică, pasteurizarea poate avea un efect neplacut asupra igienei.

  6. Contine proteine, mareste numarul de calorii ale puiului.

  7. La sfarsitul lunii ianuarie 2020 OMS a confirmat caNu detinea un specimen izolat de nCoV2019 dintr-un esantion purificat de la un pacient infectat, ceea ce inseamna ca NU s-a confirmat identitatea noului coronavirus. Aviz retardatilor intelectual care haladuiesc liberi si fericiti pe aici. Puneti mana pe o carte, in afara de cartile de poker. Caldura pasteurizarii este suficienta pentru a ucide acidul lactic benefic sau bacteriile acidulate – lactobacillus acidophilus – care ajuta la sintetizarea vitaminelor B în colon si tin în frau bacteriile putrefactive. Laptele crud se va coagula in cele din urma și se va acri daca este lasat sa stea la temperatura camerei din cauza bacteriilor de acid lactic, care, dupa cum am mentionat, tin sub control populatia de bacterii putrefactive. Laptele pasteurizat, neavand o astfel de protectie, va putrezi. Prin urmare, ironia pasteurizarii este ca distruge proprietatile germicide ale laptelui.

  8. Caldura pasteurizarii distruge enzima fosfataza, care este necesara pentru asimilarea calciului. Pana la 50% din calciul continut de laptele pasteurizat nu este utilizat de organism. O serie de studii au indicat simptome larg raspandite ale deficientei de calciu in randul americanilor si, totusi, conform lui Harvey Diamond, ei consuma cele mai multe produse lactate din lume. Toxiinfectii alimentare cu Salmonella, care au afectat peste 500 de oameni in Illinois si Iowa (martie-aprilie 1985), a fost urmarite pana la laptele pasteurizat. Laptele proaspat, crud, a fost folosit cu succes ca agent terapeutic inca de pe vremea lui Hipocrate, care l-a prescris pentru tuberculoza. Deoarece vaca de lapte din fermele moderne este tratata atat de inuman, fiind hranita cu un piure plin de medicamente, deseuri (dada, gunoi de grajd gatit..) si carne de la animale infectate (vaca este erbivora), laptele sau poate fi serios contaminat.
    „Food Poisoning Cases in Illinois,” idem in „Health Notes,” Health Freedom News, May 1985, p. 31.

  9. De exemplu, viteii hraniti cu lapte pasteurizat mor in decurs de 60 de zile, asa cum arată numeroase experimente. Poate că cel mai faimos și, până acum, experiment clasic este cel al Dr. Francis M. Pottenger, care a fost prezentat la Annual Seminar for the Study and practice of Dental Medicine, Palm Springs-California, în octombrie 1945. Raportul a subliniat rezultatele a 10 ani de studiu atent a aproximativ 900 de pisici care au fost crescute și studiate timp de patru și cinci generații. Pisicile au fost împărțite în șase grupuri. Primul grup a fost hrănit cu carne crudă, lapte crud și ulei de ficat de cod. Al doilea grup a fost hrănit la fel, cu excepția că carnea a fost gătită. Celelalte grupuri au fost hrănite cu carne crudă și diferite tipuri de lapte gătit, adică lapte pasteurizat, lapte evaporat și lapte condensat îndulcit. Doar pisicile din primul grup au rămas sănătoase pe tot parcursul experimentului. Pisicile din celelalte grupuri au suferit orice fel de anomalii, inclusiv deformări ale scheletului, infestări parazitare, alergii, artrită, insuficiență de reproducere, leziuni ale pielii, leziuni cardiace și multe alte afecțiuni degenerative familiare în literatura de specialitate a medicinei umane.
    Henry G. Bieler, Food Is Your Best Medicine (New York: Random House, May 1969), p. 213.

  10. Dacă veți investiga criza Cernobîl, consumul de iod nu a prevenit cancerul tiroidian, leucemia sau cancerele osoase ci le-a promovat prin blocarea iodului radioactiv din tiroidă si trimiterea la oase și măduvă. Orice formă de iod care nu este o parte naturală a alimentelor proaspete este oxid, adică este rocă. Aceasta include orice supliment de iod, chiar dacă iodul a fost luat dintr-o sursă de hrană. Odată ce este procesat într-un mineral izolat, este din nou rocă, nu hrană, fie pulbere, pastilă sau lichid. Animalele nu pot digera sau utiliza roci intercelular, doar plantele pot. Iodul este izotop radioactiv în diferite grade, nu numai iodul 131. De aceea toate formele de iod, odată expuse la radiații, sunt încărcate radioactiv până la 55.000 de ani. Iodul 131 poate fi încărcat radioactiv până la 500.000 de ani. Pentru ca corpul să contracareze iodul radioactiv, iși mânca propriile oase pentru a obține mineralele cu care neutralizeaza izotopi radioactivi. În general, alimentele din mare conțin cel mai mult iod, urmate de alte alimente de origine animală și apoi alimente vegetale. algele, sunt cea mai faimoasă sursă de iod natural, totuși, oamenii digeră aproximativ 2% alge, deoarece are bază celulozică. Prin urmare, oamenii aproape 0 iod din alge. Ouăle crude și produsele lactate crude sunt cele mai bune surse, urmate de carnea crudă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.