Putin: Nici Hilter nu a reuşit să distrugă Rusia

Moscova nu se va lăsa atrasă într-o cursă a armelor, dar nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei, a declarat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, în discursul său anual privind starea naţiunii, relatează agenţia Sputnik, citată de pagina electronică a Mediafax.

„Nu ar trebui să uităm lecţiile trecutului. Aşa cum Hitler a eşuat în ideile sale mizantropice, el nu a reuşit să distrugă Rusia, toată lumea ar trebui să-şi amintească cum se termină asta”, a aspus liderul de la Kremlin în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

„Este inutil să încerci să discuţi cu Rusia de pe o poziţie de forţă, chiar şi atunci când se confruntă cu divergenţe interne”, a adăugat Putin, care a spus că ţara sa nu se va lăsa atrasă într-o cursă a armelor, „dar nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei”.

Vladimir Putin a adăugat că Rusia nu va alege niciodată autoizolarea şi a declarat că ţara sa este „puternică şi încrezătoare”.

„Partenerii noştri americani i-au influenţat întotdeauna pe vecinii noştri”, a mai spus Putin, adăugând că Rusia a ajutat multe republici foste sovietice pe calea spre suveranitate în anii ’90 şi va continua să facă acest lucru. „Pentru Rusia, suveranitatea naţională este cea mai importantă condiţie a existenţei”, a subliniat Putin, apreciind că ar trebui consolidată legislaţia internaţională.

„Rusia este deschisă cooperării internaţionale, investiţiilor, dar dezvoltarea noastră depinde de noi în primul rând. Sancţiunile impuse Rusiei ar trebui să fie un stimulent pentru noi. Trebuie să devenim competitivi. Avem toate rezervele necesare pentru acest lucru”, a mai spus Vladimir Putin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.