Putin – Tucker Carlson: spargerea monopolului informației

Jurnalistul Tucker Carlson se află la Moscova, unde a realizat un interviu cu Vladimir Putin. Nu este sigur că va fi un mare succes pentru Carlson, însă cu siguranță este o lovitură grea pentru monopolul asupra informației și ”adevărului” deținut de presa vestică de mainstream. Va fi cu siguranță o încercare de a readuce presa la menirea sa, un moment de reflecție asupra sfaturilor date tinerei generații de lideri de către veteranii Războiului Rece din serviciile secrete, diplomație și presă și un avertisment pentru țările care, într-o lume în care nu mai exista un singur pol de putere, mizează totul pe o singura carte.

”Poate că lui Tucker Carslon ar trebui să-i fie interzisă reintrarea în Statele Unite până când autoritățile își vor da seama despre ce este vorba”, a scris Bill Kristol pe platforma X. Poate că anatema pe care Kristol o aruncă asupra lui Carlson este un motiv suficient pentru a urmări interviul pe care acesta din urma îl va realiza la Moscova, deoarece Bill Kristol este ”nașul” neoconservatorismului american, cofondatorul think tankului Project for a New American Century, alături de Robert Kagan (soțul Victoriei Nuland), organizația care a stat la baza studiilor care au orientat politica externă americană către războaiele din Afganistan și Irak si care au popularizat conceptul ”axei răului” și ”războiului global împotriva terorismului”.

Pe de altă parte, întreaga agitație creată de deplasarea la Moscova a unuia dintre cei mai urmăriți jurnaliști și formatori de opinie din SUA se poate dovedi mai mare decât impactul interviului. Tucker Carlson este un bun orator, s-a făcut cunoscut prin monologurile sale de la Fox News și, apoi, de pe platforma Twitter. Trecutul sau în lumea presei nu-l recomanda ca un bun reporter și nu s-a remarcat nici prin interviurile realizate. Mai mult, după despărțirea de Fox News, Carlson a coborât uneori foarte mult nivelul invitaților și subiectelor emisiunilor sale online. Există o probabilitate mare ca, pus în fața lui Vladimir Putin, Carlson să dezamăgească și interviul să nu aducă nimic nou la nivelul informației față de ceea ce aduc Sputnik sau Russia Today, cu excepția faptului că, spre deosebite de aceste posturi, site-ul lui Tucker Carslon nu este (încă) interzis in Occident.

 

Dar interviul de la Moscova este  important din alte motive.

1.       În primul rând, imaginile cu Tucker Carlson față în față cu Vladimir Putin, pe platforma X, vor marca pierderea controlului presei de maintsream asupra informației și asupra „narațiunii”. Aceasta a fost o constatare făcută de redactorul șef al The Wall Street Journal, Emma Tucker, la Forumul de la Davos din acest an. ”Cred că presa de mainstream, precum The New York Times sau WSJ, se confruntă cu o provocare specifică. În urmă cu nu mult timp dețineam știrile. Era paznicii lor și, într-o mare măsură, dețineam și adevărul. Daca apărea în WSJ sau în The New York Times, atunci era adevărat. Acum însă, oamenii se pot duce la tot felul de surse diferie și își pun tot mai multe semne de întrebare despre ceea ce scriem noi”.

Un demers jurnalistic precum cel al lui Carlson consfințește pierdea monopolului asupra ”adevărului”. La Davos, comisarul European pentru Valori si Transprență (!) s-a arătat speriată de această evoluție și a anunțat pregătirea unui ”sistem prin care oamenii să aibă acces la informații corecte”. ”Nu corectăm opiniile sau limbajul nimănui. Este vorba doar despre fapte”, spunea Vera Jourova, într-o discuție despre ”Apărarea adevărului”. Un interviu precum cel de la Moscova realizat de Tucker Carlson îi va face pe și mai mulți oameni să se întrebe ”al cui adevăr?”.

2.       Un interviu al lui Carlson cu Vladimir Putin poate marca revenirea jurnalismului  la curiozitate, la întrebări și încercarea de a găsi răspuns. Se fac deja paralele între interviul acesta și cel realizat în 1934 de către William Randolph Hearst cu Adolf Hitler, la Berlin. Până la urmă, o mare parte a presei vestice îl compară pe Putin cu Hilter, iar propaganda rusă va specula cu siguranță acest moment.

Dacă Tucker Carslon nu se va ridica dezgustat la jumătatea interviului lăsându-l singur pe Putin, va fi catalogat drept „idiot util” de mai toată presa de mainstream, pentru că acesta este jurnalismul (cel puțin cel de televiziune) în acest moment: o paradă de reacții negative și de emoții personale ale unor fete de cauciuc cu tunsoare corectă. Rechizitoriul împotriva invitatului controversat și distanțarea jurnalistului față de el au devenit o regulă. După cum o altă regulă este ca întâlnirile formatorilor de opinie foarte influenți ai marilor televiziuni este discuția off de record cu liderii lumii, pentru a stabili, departe de ochii publicului, ce este și ce nu este bine pentru democrație. Este drept ca purtatorul de cuvant al Kremlinulu, Dmitri Peskov, a aruncat o umbra asupra soartei interviului – va fi sau nu difuzat, va fi sau nu editat? ”Interviul lui Putin cu Carlson va fi publicat atunci când jurnalistul însuși va fi pregătit să îl publice”, a spus Peskov.

Poate mai puțin dăruit pentru realizarea de interviuri, Tucker Carlson nu face asta. El critică deschis politica externa  SUA, în special față de Rusia și Iran (mai puțin față de China), se opune unei mulțimi de jurnaliști și analiști și ONG-uri cu finanțări dubioase care domina emisiunile de știri din întreg Occidentul. Asta nu-l face un ”idiot util” al Rusiei, ci îl face un profesionist care vrea să redea presa publicului.

3.       Un interviu al lui Carlson cu Vladimir Putin va arăta că Nuland și Blinken & Co. au monopolul politicii externe a administrației actuale, nu însă și a Americii. Tucker Carslon este fiul lui Richard Carlson, director al postului Vocea Americii în timpul administrației Reagan. Dick Carlson știe foarte bine, din perioada Războiului Rece, cum presa poate fi folosită ca armă și știe și cum funcționează actuala propaganda rusă, cu vechea strategie a Occidentului: seducerea și captarea unui public obosit de aceeași „narațiune” ce-i este servită, sătul de noua limbă de lemn a experților și analiștilor.

Tucker Carlson vine dintr-o familie din mediul jurnaliștilor și experților americani care au reușit vreme de decenii să țină „rece” un război considerat iminent cu o mare putere rivală, lideri care nu au revendicat niciodată ”victoria”, susținând mereu că Războiul Rece a fost încheiat printr-un acord între Moscova și Washington, nu printr-o înfrângere. Sunt experți care au format, în anii 1970, Comitetul American pentru Acordul Est-Vest. Printre ei, celebrul diplomat George Kennan și defunctul istoric Stephen Cohen, jurnalistul Pat Buchanan. Cu toții au fost acuzați în deceniul trecut (la resuscitarea Comitetului pentru Acordul Est-Vest) că sunt idioți utili ai Rusiei, oameni rupți de noile realități. Însă ei, alături de profesori precum John Mearsheimer, sunt cei care au avertizat că în Ucraina va fi război, un război ce poate fi evitat. Și tot ei promovează echilibru de putere, necesitatea creării de alianțe cu răul cel mic pentru combaterea răului cel mare (în oglindă cu sfatul dat de Henry Kissinger președintelui Nixon la momentul normalizării relației cu China comunistă). Sunt realiști care nu vor susține, așa cum se întâmplă cu noua generație de lideri, că SUA pot purta războaie simultane împotriva Chinei, Rusiei, Iranului, „axei răului”, ca și cum ar mesteca gumă în timp ce merg.

”Întrebarea pe care mi-o pun și la care tu știi răspunsul mai bine decât mine, este câte puteri sunt în Statele Unite. Eu credeam că sunt trei puteri. Însă peste ele mai este una – serviciile de informații, nu numai pentru că ele îi influențează pe politicieni, ci pentru că ele oferă presei ceea ce alegatorii trebuie să gândească când mergem la urne”, îi spunea istoricul Cohen lui Tucker Carlson, într-un interviu din 2018, în timpul campaniei anti-Trump a statului profund.

4.       Demersul lui Tucker Carslon încearcă să arate că lumea nu se reduce la bula informațională anglofonă în care trăiește mai tot Occidentul. Țările Five Eeyes și aliații lor din NATO și UE nu sunt singurul pol de putere al lumii, după cum neoconservatorismul nu este singura cale a politicii externe a SUA. Donald Trump nu a infirmat că îl are în vedere pe Carlson ca posibil vicepreședinte al SUA. Nu înseamnă că jurnalistul va ajunge la Casa Alba, dar semnalează o schimbare a politicii SUA care, pentru țările din Europa de Est, face necesară mobilizarea resurselor pentru a influența politica americană sau pentru a revizui relația cu Rusia.

Ucraina a pus umărul la influențarea alegerilor prezidențiale din SUA din 2016, contribuind la compromatul împotriva lui Donald Trump.  Alexander Vindman, un ofițer de origine ucraineană, agent al NSA în Consiliul Național de Securitate, a declanșat scandalul primului impeachment al lui Donald Trump. Kievul s-a mobilizat pentru a influența politica SUA. La fel a făcut-o și premierul ungar Viktor Orban în mandatul lui Donald Trump, în paralel cu menținerea unei relații apropiate cu Rusia. Are România capacitatea de a juca nuanțat acest joc delicat sau mizează totul pe o singură carte, când cărțile tocmai se reîmpart?

 

Mai jos, monologul de la Moscova al lui Tucker Carslon, care se poate dovedi mai bun decât interviul cu Vladimir Putin.

”Suntem la Moscova în această seară. Suntem aici pentru a face un interviu cu președintele Rusiei. Riscurile unui asemenea interviu sunt evidente și de aceea ne-am gândit mult la asta în ultimele luni. Iată de cel îl facem

În primul rând, pentru că este profesia noastră. Suntem jurnaliști. Datoria noastră este să informăm publicul. După doi ani de război care remodelează lumea, americanii nu sunt informați. N-au idee ce se întâmplă în această regiune. Aici, în Rusia, sau la 1000 de kilometri, în Ucraina. Dar ar trebui să știe, pentru că plătesc pentru asta într-un mod pe care poate nu-l percep încă. Efectele pe termen lung ale războiului vor fi mai profunde decât dezastrul de acum. Războiul și sancțiunile care au urmat au remodelat alianțele militare și comerciale globale. Au întors economia mondială cu susul în jos. Ordinea economică mondială postbelică, care a garantat prosperitatea Vestului vreme de 80 de ani, se dezintegrează, odată cu dominația dolarului.

Nu sunt schimbări minore, sunt evoluții care schimbă istoria și vor defini viața nepoților noștri. O mare parte a lumii înțelege asta și vede asta. Întrebați pe oricine din Asia și Orientul Mijlociu cum va arăta viitorul. Însă populația din țările anglofone nu pare să-și dea seama. Ei cred că nu s-a schimbat nimic, din cauză ca nimeni nu le spune adevărul. Presa lor este coruptă, îi minte pe cititori și telespectatori și îi minte prin omisiune. De când a început războiul din Ucraina, presa americană a vorbit cu o mulțime de ucraineni și a făcut nenumărate interviuri cu președintele Zelenski. Și noi am făcut o cerere, să sperăm că va accepta. Însă aceste interviuri americane nu sunt tradiționale, sunt ca o galerie care își încurajează favoriții, concepute pentru a amplifica solicitările lui Zelenski pentru ca SUA să intre cât mai mult într-un război din Estul Europei și să plătească pentru acest război.

Acesta nu este jurnalism. Este propaganda guvernamentală, una dintre cele mai urâte, una care omoară oameni. În timp ce presa și politicienii noștri promovează un lider străin ca pe nouă marcă de consum, nimeni nu s-a deranjat să-l intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în război. Cei mai mulți americani nu au habar despre motivele invaziei ruse și despre obiectivele actuale ale Rusiei. N-au auzit vocea lui Putin niciodată. Este greșit, americanii au dreptul să știe tot ce se poate ști despre războiul în care sunt implicați, iar noi avem dreptul să le spunem asta, pentru că și noi suntem americani.

Libertatea de exprimare este dreptul nostru din naștere. Nu ne poate fi luat, indiferent cine este la Casa Albă. Însă ei încearcă să ne ia acest drept. Acum trei ani, administrația Biden a spionat ilegal mesajele noastre și apoi le-a oferit servitorilor lor din presă. Au făcut asta pentru a zădărnici un interviu cu Putin pe care îl planificam. Luna trecută, au făcut același lucru. Dar, de data aceasta, am venit la Moscova.

Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin, ci pentru că iubim Statele Unite și vrem să rămână libere și prospere. Ne-am plătit singuri deplasarea, nu am primit bani de la guvern sau de la vreun grup și nici nu le vom cere oamenilor să plătească pentru a vedea interviul. Îl veți putea vedea needitat pe site-ul meu. Spre lauda lui, Elon Musk a promis să nu blocheze accesul la interviu pe platforma X. ÎI mulțumim pentru asta.

Spre deosebire, guvernele occidentale vor face tot ce pot pentru a cenzura interviul pe alte platforme, pentru că cu asta se ocupă. Se tem de informațiile pe care nu le pot controla. Voi nu aveți motive să vă temeți. Nu va îndemnăm să fiți de acord cu ce ar putea spune Vladimir Putin în acest interviu. Însă vă cerem să-l urmăriți. Trebuie să știți cât mai mult, iar apoi, ca niște cetățeni liberi, nu ca niște sclavi, veți putea decide. Mulțumesc”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

82 de Comentarii

 1. După publicarea interviului, Gâdea, Radu Tudor & gașca de naziști dupe A3 își vor face sepuku in direct și o ora de varf!

 2. …dap, asta este solutia…ar fi mai bine ca ziaristul sa dea interviul needitat si sa se abtina de la a-l comenta imediat dupa…

 3. Acest monolog ar trebui introdus ca o prefata in orice manual de jurnalism pentru toate tarile lumii.

 4. Carevasazica , dupa parerea autorului , pastrind proportiile , Tuker Carlson este un fel de Cosmin Gusa american.
  Ambii se aseamna : au cite doua urechi , cite doi ochi , cite o gura fiecare , cite o limba fiecare …etc
  Depinde la ce le folosesc , insa …..

 5. Un lucru știe bine jurnalistul ăsta: să-și vândă marfa. Din punctul meu de vedere Putin poate spune ce vrea faptele rămân aceleași. Rusia a atacat un stat suveran doar pentru că acesta dorea să intre în NATO și mai ales pentru că în zona de est a Ucrainei sunt mine pe care le vor rușii. Astea sunt faptele, în rest vorba ceea sunt sătulă de minciunile mele nu le mai înghit pe-ale altuia. Un singur lucru vreau să știu: rușii vor avea acces la tot interviul?

 6. În sfârșit, se sparge zidul minciunii! Și poate intra putin aer în colivia politicii mondiale. Sa ascultam și cealaltă parte, nu-i asa?

 7. Ceea ce spune Carlson Tucker parea un lucru absolut normal acum cateva decenii ( oho ! ), cel putin pentru noi, cei care vedeam in libertatea presei si a cuvantului chiar cheia civilizatiei si a prosperitatii vestului. Atunci inca nu realizam ca lucrurile nu vor ramane vesnic asa si ca ce e azi sus maine va fi jos si tot asa. Acuma stim. Am aflat oficial din gura guvernului SUA.

 8. Cind toata mass-media actioneaza conform unei anumite ideologii se stie ca e vorba de dictatura.Din USA pina in Romania,din Italia pina in Suedia acelasi cintece la televiziuni si presa scrisa.De dimineata pina seara 7 zile pe saptamina,tot anul.Ca la nebuni,ca pe timpul lui Ceausescu,asa ca ce suntem obligati sa traim nu este „democratie” ,este o conspiratie in toata regula.De fapt nici nu se prea mai vorbeste despre democratie.SALVADOR poate fi singura tara cu democratie adevarata,aia care a luat nastere in Grecia antica.Nayib Bukele a fost ales cu 85 % din voturi intr-o totala transparenta pentru ca SALVADOR spulberind opozitia corupta occidentala si ·democrata”.A trecut in 5 ani de la cea mai periculoasa tara din lume la cea mai sigura tara din lume.Criminalitate 0(ZERO).Alegerile au avut loc duminaca trecuta(4).Nici un bandit de sef de stat din asa-zisele „tari democrate” nu l-a felicitat,dimpotriva:au tacut milc sau l-au criticat.TUTUROR LE ESTE TEAMA CA MAREA CONSPIRATIE MONDIALA NUMITA FALS „DEMOCRATIE” VA FI DEMASCATA DE FENOMENUL NAYIB BUKELE PRIN EXEMPLUL „REPUBLICA SALVADOR”.

 9. E clar, se pregatesc pentru a interzice/fragmenta interviul, astfel incat americanii si bastinasii din colonia americana Romania sa stie ca Putin zice doar ce ne spun americanii ce zice, nicidecum ce chiar zice el.

 10. Daca ciudatul asta scrie si o carte despre interviu,imi aminteste de John Reed si cartea sa ‘Ten Days That Shook the World’in care sustinea ca l-a intervievat pe Lenin,care i-a scris si o introducere la editia din 1922
  O dam pe literatura,putin mai incolo pe bascalie..Stalin nu a apreciat cartea

 11. In primul rand Carlson e un om f.bogat fara sa ridice în viața lui un pai..Toată viața a vorbit.Daca mai poate cineva să trăiască din vorbe, merita stimă..
  In al doilea rând niciun corespondent rus na fost admis la vreo conferința de presă cu președintele SUA fiindcă era să fie bombă…Serviciul de presă a Casei Albe se teme de corespondenții ruși că dracu de tămâie..Carlson merita mai mult sa fie ascultat decât un oarecare Navalinây..Puteți să vă închipuiți că RT-iul îl intervievează pe Biden? Curcile din toată lumea precis leșinau …Iată acum americanii vor afla și de cele $5 mlrd. cheltuite de gruparea Nuland – Clinton pentru Maidan și despre laboratoarele biologice și despre cine a sabotat conductele…in presa SUA așa ceva nu poți citi…gătiți pop-cornul..

 12. Vreți un exemplu tipic de GENIU care a înghițit propaganda Li🌈icului DemonRat Belicos fără să o mestece ?
  Citiți @ 17:04.
  Mai grav, cică a educat copiii, măRog…🤣

 13. Deci aflam ca intre democratia occidentala si democratia socialista nu este nicio diferenta. Oponentii „marilor Carmaci” tot cu politia/justitia sunt eliminati.
  Si nici intre propaganda CAER/Tratului de la Varsovia si cea a UE/NATO nu este nicio diferenta. Aceleasi minciuni, manipulari. Fraierii s-au schimbat, au aparut generatii proaspete de gaste si gascani.
  Si ca si cenzura este aceasi.

  p.s. nu laud Rusia, in Rusia e la fel, nicio diferenta. Tocmai asta e problema. Problema NOASTRA !!!

  p.s.2 @Elena Popa, „Rusia a atacat un stat suveran doar pentru că acesta dorea să intre în NATO ”
  De criza cubaneza a rachetelor ai auzit mic propagandist? Stii de ce era sa avem al 3-lea WW? Stii cum a fost evitat totusi?

 14. Daca din interviu vom afla iar de povestea cu denazificarea, ca motiv de navala peste un vecin slab aparat, atunci a batut drumul pana la Moscova degeaba. Dar sa nu zicem hop…sa asteptam, poate Putin ne va spune ceva interesant

 15. Se sparge zidul minciunii sa iasa adevărul la lumina? Manipulare crasă! Adevărul e la lumina in fiecare zi, doar ochii și mentalul acoperite nu văd adevărul de minciunile cu care se manipulează! Clark, se plimba pentru a reveni in prim plan că odată și, pentru că e perioada alegerilor plus că e ‘lingaul’ trumpist, obligatoriu trebuie să acționeze pentru a-l pune pe Trump și Putin în prima linie politică globală! O să vedeți că ambii vor fi spălați și lăudați că sunt cei mai cei de pe tot globul, că doar ei pot face pace și aduc liniștea pe glob, canci, tocmai au demonstrat abilitățile și capacitățile de care sunt in stare. Personal, nu cred decât în ce văd și citesc dar doar din cel puțin 3 surse credibile, sau, interviuri cotonogitoare verbal dar live să îmi fac opinia personala.

 16. Hai fato, mai bine să ne vedem de ale noastre, de ceea ce știm noi să “făcem bine”… Tu nu conștientizezi că discuția asta excede nivelul nostru de înțelegere?

 17. ”Poate că lui Tucker Carslon ar trebui să-i fie interzisă reintrarea în Statele Unite până când autoritățile își vor da seama despre ce este vorba”

  Lumea libera ! Continuati, pentru ca meritati.

 18. Tucker -un jurnalist American cinstit, care a decis sa nu mai traiasca in minciuna . Asta este esenta intregii povesti.

 19. Tucker Carlson ca si Trump fac parte din planul „B’ al globalistilor ,nu va faceti sperante .Toti sunt de aceesi parte cu Xi si Putin ,daca nu esti cu ei ,si nu vrei sa platesti BIR si faci pe suveranistu’,ai parte de razboi

 20. Am ajuns sa ne miram ca un ziarist poate lua un interviu.Cam multa isterie publica.

 21. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos va trasforma in praf si pulberea toata putera divoliceasca a Ocultei Mondiale Khazare pe toate palierele ei de putere mediatica, econonmica, finaciara si militara. Toate acestea se vor narui ca un castel de nisip si omenirea intreaga va afla Adevarul crunt despre cei care au nenorocit aceasta lume incepand cu Revolutia Franceza de la 1789 si pana astazi. Fie Numele Domunui Binecuvantat de acum si pana-n veacul veacurilor fara de sfarsit. Amin, Amin, Amin, Amin.

 22. Tu ca hahol nazist, ar trebui sa fii mai moderat. Inca nu ne-ai spus daca mai se ivarte avionul pe langa Chisinau si daca i-ai facut numerologia si lui Tucker Carslon. Incearca sa faci si pentru tine dar si pentru toti imbecilii din grupa ta de lins la licuricii mari si mici si nu o uita pe Leantza popii.

 23. După tine și-a celorlalți “democrati” tot ce au de spus cei ce nu vă împărtășesc opiniile e doar propaganda și minciună. Voi sunteți Deținătorii “adevărului absolut”. Ceilalți n-ar trebui lăsați nici măcar sa-și expună punctul de vedere… Tu te consideri normal cu capul?…Du-te omule și te caută!

 24. Daca Elon Musk, reuseste sa publice interviul pe „X”, este „game, set and mach”, in cafteala personala pe care o are cu Sorosh, pentru postul de Director Executiv al „planetarilor”. Ajuns pe post, se va prezenta ca un „planetar cu fata umana”.
  Oricum, Sorosh este cu un picior in groapa si eu din 1990, tot vreau sa spun ceva bun despre el (despre morti, numai de bine).

 25. Acum se va afla si oficial cine a bombardat conductele Mainstream si despre laboratoarele biologice de pe teritoriul Ucrainiei sustinute de tarile „democratice”. Se va afla si de ce nu exista NICIUN FEL de opozitie in tara democratica Ucraina, mult dorita in UE

 26. Incredibil cati sunt impotriva libertatii de opinie. Nazismul este in floare !

 27. Comentariul de la 18:33 este pentru haholul „parere”, cel mai parsiv comentator. Observati cu cata ura blameaza pe toti politicii romani indiferent din ce partid fac parte. Atitudine nazista. Exemplu de cum incalzim sarpele la san a unor minoritati care au toate drepturile in Romania fatza de zero drepturi acordate de haholii nazisti ucraineni romanilor din teritoriile noastre istorice luate cu japca.
  Jalnic specimen !

 28. @ Horia Cornescu: n-are legatura cu subiectul dar la o postare mai veche despre confruntarea Wagner-GI ati zis ca e poveste.. va trimit un link..https://newsweek.ro/international/dezvaluiri-mercenarii-wagner-i-au-atacat-pe-americani-in-siria-au-pierdut-350-oameni-si-artileria…e si un documentar despre confruntarea asta in care e marturia unuia din putinii wagner care au scapat. Gresisem eu americanii erau doar 50 si ceva trupe SDF. Nu neg ca asta e o metoda a rusilor de a-i testa pe americani sa vada ce capacitate de riposta au….si au..

 29. Niste KGB.isti bolsevici care ptegatesc drumul spre Dictatura DIGITALA !

 30. Îi urmăresc de multă vreme pe Jessie Waters, Laura Ingraham, Tucker Carlson și Sean Hannity și nu l-am văzut încă pe Carlson să mintă voluntar sau să scape vreo informație falsă și să nu o retracteze cu scuzele de rigoare.Adevărul umblă cu capul spart de mult prea multă vreme iar unii”indezirabili” din presăsunt lichidați fără menajamente, că și Andrew Breitbart sau oameni de știință precum D.Graeber. Brian Klaas a scăpat până acum.Stânga și swampul de dreapta complezent n-are nici o legitimitate în a difuza și ștampila informația câtă vreme Julien Assange zace încarcerat făra o acuzație clară și cât timp presa aservită repetă la literă, atenție AD LITERAM, știrile compuse la Langley.Withney Webb, un ziarist mai mult decât redutabil spunea cu subiect și predicat”suntem conduși de criminali profesioniști” iar lucrările lui Graeber și editorialele lui Breitbart argumentează la modul irefutabil această afirmație, dacă mai era nevoie. Trăim în fascism și singurul lucru care împiedica instalarea dictaturii este slăbiciunea, că să nu spun lăcomia tâmpa care guvernează politicile economice și idiocrația care guvernează politică externă, tot mai volatilă.

 31. Orice om cu inteligenta medie a aflat ca imperiul raului se gaseste in statul satanist de peste balta.

 32. „La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul.”
  Şi cuvântul a fost ucis şi a înviat; Apoi a căzut prizonier, batjocorit şi persiflat dar, în cele din urmă, a scăpat din închisoare şi s-a făcut Om.

 33. Faptul ca Sputnik si RT sunt interzise in Europa vestica spune mult despre „democratia si libertatea de exprimare” in UE. Peste ocean insa se mai mentine aceasta libertate trecuta in Constitutie, americanii pot accesa si citi ziarele rusesti pentru ca asta inseamna libertate de exprimare sa citesti tu cu ochii tai si sa decizi tu ce e bun si rau nu sa iti spuna altii asta nu e bine si n-ai voie sa citesti.

 34. Nu mai legitimati manipulatorii astia,nu avem nimic de CASTIGAT din publicitatea asta oculta le facem jocul de manipulare daca le dam credit.N9ste clowni criminali

 35. Bine ca s-au demascat, stim acum de ce le este frica. Gata, ati pierdut partida, Davos este mormantul vostru !

 36. ”ti-ai data arama pe față”, citezi din dobi toci de extrema dreapta si chiar dta comentezi aiurea, adica cu rautate (oftica) despre marele eveniment al victoriei adevarului asupra minciunii. Nu degeaba America fierbe, FIERBE, asupra pedepselor ce i le vor aplica chiar si lui Tucker Carlson, fiu de om al cia, el insuși…
  Turbati cu toții, de la antene la ciutaci, pt. ca ințelegeți ca golaneala se cam termina. 85% din populatia planetei vor urmari cu placere dezvoltarea temei, chiar daca am inteles ca interviul dureaza doar o ora (poate pt. cei care nu se pot concentra, cu milioanele), dar va fi o oră de foc. Nici lumea ”civilizata” ieuropiana nu sta mai bine cu adevarul, ca i-a placut sa stea in ultimii 30 ani ca o căpușă pe Europa de Est si se vede tot mai adanc băgată-n datorii.
  E un moment al adevarului.

 37. Pentru cei care ați postat după mine”Joe Rogan stunned by a proffecy from 1965″.E definitoriu punct cu punct pentru SUA și UE. Nu trebuie sa fiți creștini să vă dați seama de natura derapajului societal profund, excuzând chiar din start tenta de eseu sacru.Este exact ce l-a lăsat pe Rogan fără vorbe.

 38. Tucker a fost lasat sa ajunga la Moscova, alfel cadea avionul ))
  Sa fim seriosi, asta e urmarit si la WC!
  Care sunt motivele care au cantarit atat de mult pentru oculta in asa fel incat sa fie lasat in viata?

 39. Nu puteai fi decat același harghielian complexat dar plin de el, un habarnist inchipuit si lipsit total de substanță. Nu prezinți niciun interes, gudureală la stapâni.

 40. singur Nene,Romania nu este colonie .Gulag o fi fost in comunism.Dar bastinasi sunteti.Pentru ca nu sunteti in stare de nimic sa oferiti lumii. Doar va plangeti,aratati cu degetul spre altii cum ca ar fi de vine pentru neputinta voastra. Dar ca tot zici de USa,daca nu ar fi fost ei,acum vorbeai ruseste complet.Si hai nu fi prostutz,colonie este atunci cand esti sclav .Nu cand ai drepturi. Dar daca tu te crezi sclav este din lipsa educatiei.

 41. @ @Caline: Jurnalistul american și prezentatorul emisiunii radio Alex Jones a spus că Tucker Carlson i-a spus că interviul cu președintele rus Vladimir Putin durează două ore, va fi lansat în curând și va fi epic.

  „(Tucker) mi-a scris și mi-a spus că (interviul) durează două ore, va apărea foarte, foarte curând”, a spus Jones într-un videoclip postat pe pagina sa de socializare X.

  Potrivit lui Jones, interviul va fi epic și va rămâne în istorie.

  Interviul lui Carlson cu Putin va fi publicat pe 8 februarie…

 42. „@Lenuța Popii spune:
  07 FEB. 2024 LA 18:13
  Hai fato, mai bine să ne vedem de ale noastre, de ceea ce știm noi să “făcem bine”… Tu nu conștientizezi că discuția asta excede nivelul nostru de înțelegere?”

  CORRECT …depaseste nivelul vostru de acee va dau un 1/1000 -> GABRIEL RESUOURCES e o metoda de-a da un miliard ajutor electora l lui TRUMP! 😀 Asa ca nu va puteati construi un sorites logic care sa va duoca deductiv asa departe 😉
  (de aceea exist GENII 😉 …sa „vada” unde nu vad mediocrii!)

  E OK sa dai miliardul „ala”, „despagubiri” 😉 pe ROSIA MONTANA … colateral va ajunge unde trebuie 😉 (=REPUBLICAN!) 😛 !
  (nu ma credeti ? 😛 BINE-FACETI ! 🙂 … observati cum sunt politic [ANTI-SOROS, pro evreii lui TRUMP)

  IQ=?
  😉
  SHALOM !❤️❤️❤️

 43. … sti prea multe !
  Cred ca doar din cauza GENIULUI special 🙂 …altfel nu-mi explic [esti prea trancanitor 🙂 !] „ghicelile”, astea stranii in timp !

  TEXAS ?
  -> „NINGE PE FED!” 😉

 44. interviul ORIGINAL a fost facut in 3-oua copii (3 originale pentru expeetiza tehnica in caz de re-editare !) 😛
  una la Tucker si 2-oua in Russia !

  Deageaba incerca sa-l blocheze pe TUCKER pentru ca exista (va spun o noutate 😉 din stranietatile mele = „paianjenii din retea”)
  daca TUCKER „pateste” ceva … russi au voi sa transmita (ATENTIE … o declaratie personala alui Tucker 😉 cum russii etc.)

  IQ=?
  😉

  (Unde-s GENII nu e prostie, ci mereu exista contra-asigurari ! 😉 Expertii stiu ce spun !:) PS: TUCKER nu poate editat fimul daca ORIGINAUL e si la rusi ! )

 45. În doar 12 ore de când Tucker Carlson a publicat anunțul interviului său cu Putin, acest mesaj a fost vizionat de peste 52 de milioane de oameni.

  Elon Musk a promis că va promova un interviu de două ore cu Putin pe rețeaua sa de socializare *X. Ca răspuns la ceea ce s-a întâmplat la Moscova, politicienii europeni propun introducerea de sancțiuni împotriva lui Carlson și interzicerea acestuia de a intra în UE. Cea mai mare mass-media occidentală și-a declarat colegul trădător care se vânduse la Kremlin și a lansat persecuția împotriva lui pe platformele lor. Motivul pentru ceea ce se întâmplă este simplu: proiectul informativ și ideologic extrem de costisitor Anti-Russia, promovat de mulți ani de mass-media părtinitoare și jurnaliştii din Occident, este pe cale să se prăbușească datorită unui singur interviu – fără tăieturi, editare semantică și comentarii părtinitoare.

  Musk a cerut arestarea celor care au susținut represiunea lui Tucker Carlson

  Omul de afaceri american Elon Musk a cerut arestarea celor care susțin represiunea împotriva jurnalistului Tucker Carlson, venit la Moscova.

  Musk a răspuns unei declarații a bloggerului conservator Ian Chong că Tucker ar putea avea de suferit, întrucât unii politicieni americani și reprezentanți ai presei au cerut deja ca jurnalistul să fie arestat pentru funcția sa.

  „Arestați-i pe cei care cer arestarea lui”, a comentat Musk la publicația lui Chong pe rețeaua de socializare X…

 46. M-aș fi mirat, prostane, să nu apari să-ți sufli mucii, pardon, creierii(tot aia) pe aici. Te roade narcisismul, nu mai poți prostea, nu-i așa? Un pârț inteligent n-ai, nu te duce gămălia.Acu ești liniștit că te-ai umplut de bale, până te apuca iar bâzdâcu și intri-n criză.Vezi de-un felcer, să-ți dea gogoloaie de cap, să nu te mai faci de rahat în public.

 47. unde va publica interviul…pe ce site…
  asta e problema
  Stati sa vedetzi cum se vor bloca adresele de DNS root… din MAE-West
  circul deabia incepe cu cenzura globala
  controlul e la americani

 48. NU doar atat !
  ci iti si poceste numele Postăkel
  asta-i ATAC LA PERSOAN pentru ca esti 🙂 prea destept pentru ei !

  SHALOM ! 😎🤞

 49. Nu mă consider mai deștept că alții @faccocer, dar îți mulțumesc mult pentru susținere! Încerc și eu să împărtășesc altora ce am aflat, mai ales în vremurile astea în care „o mână de caucazieni ultrabogați vor să puna mâna pe putere pe întregul Pământ” după cum spunea un fost pușcaș marin complet dezamăgit și devenit , prin forța lucrurilor, ziarist. Și o fac în ideea că e întotdeauna mai bine să știi cine-ți vrea”binele” și cum.Îți mulțumesc înca odată.SHALOM

 50. Tucker Carlson susține că demersul său a fost făcut făcut în numele jurnalismului și al datoriei de a informa publicul. Eu înțeleg foarte bine menirea jurnalismului de a informa în mod independent și știu că acest lucru nu are cum să fie posibil, dacă nu sunt ascultate ambele părți. Cu toate acestea dictatura de la Kremlin acasă la ea la Kremlin nu știu cât este de dispusă să susțină un interviu fără a citi întrebările înainte. Sigur, domnul controversat jurnalist Tucker Carlson o să ne spună că în numele jurnalismului interviul a fost neregizat. Cu toate acestea, eu, dacă ar fi să îi iau un interviu domnului dictator Vladimir Polonium Putin, l-aș întreba 1 singură întrebare:
  – Ce părere aveți tavarâșci Putin de uciderea Annei Politkovskaia?
  Dacă tot invocăm idealurile înalte ale jurnalismului, poate ar trebui să îi pomenim pe cei care au pierdut tot ce aveau pentru jurnalism. Asta pentru că, spre deosebire de beizadele Voice of America multimilionare în dolari, Anna Politkovskaia a mai și spus adevăruri. Adevăruri incomode.
  A invoca idealurile înalte ale jurnalismului înainte de un interviu cu un presupus comanditar al uciderii unei jurnaliste mi se pare un gest de o dobitocenie și necugetare, de care numai un om foarte nesimțit poate fi capabil.
  Cam atât despre „în numele jurnalismului”…

 51. (I): Mi-ai produs o dezamagire maxima, @Calin Marchievici: scrii cliseu neocon dupa cliseu, intoxici: „uitând” ca-n în SUA, nu-n Rusia, emigreaza cohortele de colaboratori apropiati ai lui Hitler, unde sunt si regeshte primite. Carlson si Vladimir Putin: doi SPORTIVI, si ambii, de PERFORMANTA. ESTABLISHMENT-ului american sa-i fie frica de interviu, nu lui Putin, care are exercitiul convorbirilor ore-n sir cu alegatorii Establishmentul SUA sa tremure ca Putin o sa spuna de ce Rusia a fost obligata s-atace regimul de la Kiev: art. 1, Charta ONU : ce se-ntâmpla de ani de zile-n Donetzk, Lugansk, adica nazismul resuscitat de SUA si acolitii din UE fata de rusi, „rasa inferioara”, cf. si sanctiunile, scandaloase, ale neo – „conservatorilor”: Truman-Eisenhower-Carter-Johnson-Reagan-Clinton-Obama-Robinette-Nuland-Kagan-Barroso-UrSSula-Reynders …, autori de crime-mpotriva umanitatii: Indochina, Vietnam, Cuba, Iran, Irak, Siria, Ucraina…. SUA, deja condamnate, nu admit ca URSS a câstigat WW2, pe de-o parte, sau ca Rusia timpurilor moderne si contemporane este o mare putere mondiala, si astazi, prima putere militara a lumii.

 52. @în numele jurnalismului: amice habarnist, intoxici cu nerusinare: Ana Politkovskaia era ruso-americanca si-a avut nefericita idee s-ancheteze asupra MAFIILOR lui IELTZÂN, care au si omorât-o. Putin n-are nici o legatura. Tipa a fost gasita pe scarile blocului în care locuia. Nu la Moscova ori Sankt Petersburg, ci-ntr-un oras prin Urali. Daduse peste spalari de bani, privatizari scandaloase (à la Nastase Adrian si complicii-n România), avea nume, date, stia lucruri de necontestat. HODORHOVSKY, NEMTZOV, NAVALNII sunt vinovati, fiindca TIPII erau în MAFIA LUI IELTZÄN, si toti trei, fara cel mai mic scrupul. Putin, dimpotriva, s-a facut nepopular în Vest fiindca a oprit privatizarile (citeste „tâlharirea patrimoniului industrial al Rusiei”) si tâlharirea bogatiilor ei naturale. Casca-ti ochii la România, suverana si independenta sub Ceausescu, si colonie, actualmente, ba si ocupata militar, fiindca asta era sa pateasca si Rusia, cu Ucraina în chip de strapontina.

 53. (II): Ca Imperiul Raului si al Minciunii sunt SUA. Ca $ a fost o escrocherie monumentala, de pe urma careia SUA au încasat si-ncaseaza înca dividende uriase. Ca-n URSS a fost vorba, la fel ca-n SUA si peste tot în lume, de SEDENTARIZAREA a MILIOANNE DE OAMENI si de URBANIZARE, nu de „holomodor”. Ca VÂNATORILE DE VRAJITOARE îi sunt TIPICE PURITANISMULUI, PROTESTANTISMULUI, nu ortodoxiei. Si ca, dimpotriva, lumea murea de foame-n tzarism, nu-n „comunism”, care-o eradica, etc., etc. Si ca Putin e-o personalitate puternica, un lider echivalent lui Stalin, caruia i se datoreaza si electrificarea, si alfabetizarea, si urbanizarea si industrializarea URSS, si câstigarea WW2, motiv(e) pentru care SUA lui Truman si urmatorilor l-au si diabolizat. Ca tipii au încercat sa-i creeze-o criza-n coaste, în Ucraina piticului criminal, criza care le izbucneste în fata, cu urmari pe care SUA, de la formare nu le-au cunoscut. Ca mastile cad. @ochi ager: suntem în „1984”, în plin Orwell, „Ministerul Adevarului”.

 54. nimic mai spurcat decat sustinatorii miliardarilor satanisti occidentali! voi avea si eu grija de soarta lor, ca sa fie limpede

 55. Ca sa clarific un pic cele spuse pe data de 07 la 19:03 , in opinia mea, biroul politic al „planetarilor” format din gerontocrati, a realizat ca prin edictele idioate si inflexibile date la Davos, este pe cale de a aduce populatia planetei in situatia de a nu mai avea nimic de pierdut, moment ce poate deveni periculos.
  In aceste conditii, va fi mai profitabil sa instaleze in fruntea executivului un baiat tanar „cu vederi mai largi” ca Musk, care sa-i aiba in buzunar si pe republicani (nu numai pe democrati)

 56. Caline, mergi pe fenta ca mai toti astia pe care-i imbrobodesti mereu. Orice informatie chiar putin spectaculoasa sau repetata si cunoscuta pentru altii dar ajunsa la urechile unor americani care habar nu au (asta-i termenul) de realitatile din Ucraina este binevenita pentru acestia. Tucker s-a zbatut sa obtina acest interviu exact pentru acesti americani si deloc pentru el si parerile acelor asa zisi colegi de breasla care mint mereu fara jena, unii stiind realitatile la fel de bine ca Tucker. Practic interviul este un urias eveniment media care cu siguranta va starni curiozitatea unui procent important de americani indiferenti sau spalati pe cap. Putin stie acest lucru si tocmai de aceea a acceptat acest interviu istoric. Va proceda ca un profesor cu elevii slabi.

 57. erata : @Ileana Rollason, 08 FEB. 2024 LA 1:10 … articolul 51 al Chartei ONU.

 58. O mica particica din ce a zis Putin in interviul luat de Tucker Calson! Securisti deschideti ochii sa vedeti ce va asteapta.!”De fapt, nu suntem în război cu Ucraina, suntem în război cu NATO. NATO furnizează arme, furnizează soldați, furnizează Patriots, care sunt folosite pentru a doborî avioane deasupra teritoriului Rusiei. Polonezii, lituanienii, românii, moldovenii urlă acolo. Moldova nu este membră NATO, dar cu toate acestea. Există un război hibrid, centrat pe rețea, care se desfășoară cu participarea unităților militare NATO. Dacă există mai puține arme acolo, atunci Ucraina va fi mai puțin pregătită de luptă în toate sensurile. Și, desigur, acest lucru va accelera finalizarea NWO și realizarea tuturor obiectivelor”, a concluzionat el.”

 59. Marchievici cand judecai corect, atunci cand publicai in romaniaculturala sau acum cand fitilesti ca-n gradina de Baneasa? Ps.1 Sper ca asta trece si n-o mai cenzurezi.

 60. „ERETIC” poti deveni doar dupa ce ai intels si crezut in „ceva”
  un budust nu poate devenii ERECTIC MOZAIC (=crestin)
  pentru ca n-a intels si n-a crezut nicodata in mozaicism (Iisus a crezut si inteles mozaicismul …de aceea l-a schimbat „eretic” )

  Unele EREZII sunt EVOLUTII (mozaicism-crestinism) , altele … INVOLUTII !
  precum cultura sumbru-crestina medieval-INTUNECAT-catholica (ex: arderi ne-crestinesti pe rug sau macelul HUGHENOTILOR) !

  LUMEA E SIMPLA GENIILOR !

  Tot ce traim azi sunt urmarile crizei bancare din 2008 si-a faptului ca
  unele BANCI au fost prea mari pentru a fi (cica) lasate sa falimenteze 🤣🤣🤣😢😢😢
  -> vezi crestrea DATORIE GIGANTICE pe DOLLAR (care datorie ii strica INFLATIONAR statul de „MONEDA MONDIALA TREZORIERA” ) si
  prostiile USA …de-a decupal RUSSIA de la SWIFT facand-o prin asta NECONTROLABILA si de-a limita RUSSIA la accesul la DOLLAR … facand prin ast dollarul international mai mic ! 🤑🤑🤑

  Cred ca ti-e clar ca DOLLAR-ul nu are cum sa mai dea international incredere …in timp ce tara care-l TIPARESTE acumuleaza o GIGANTICA DATORIE INTERNA care apasa inflationar(!) 🙁 pe el !

  De facto tosul aminceput in 1971 …odata cu 100% non-naturala FIATIZATE a unei monede parate TEZAURIERA ! Moneda care exista sau moare (fara nimic palpabil in spatele ei ) odata cu USA …tara ce-o emite si „garanteaza”! 😀 (…’s multe de zis ,nu vreu sa intru insa in COMPLEXITATI !)

  SHALOM ! ❤️

 61. Nu văd ce e asa de important în acest interviu. Întrebările ar trebui să fie neașteptate, pe teme noi și interesante, și nu să facă publicitate electorală pentru Vladimir Putin. M-aș mira să aducă ceva nou, corect, interesant. Nu pentru că Tucker Carlson nu ar fi un jurnalist vertical, ci pentru că Vladimir Putin nu dorește să vorbească despre problemele pe care el însuși le-a generat.
  De fapt, evenimentul constă în faptul că Carlson a reușit să obțină un interviu de la Stăpânul Rusiei. Nu cred că conținutul acestuia ar aduce vreo noutate, față de ceea ce se știe că gândește Putin. Americanii știu de fapt destul despre ceea ce susține Putin, și este chiar foarte posibil ca în urma vizionării acestui interviu numărul celor care îl susțin pe Putin să scadă dramatic. De unde și reticența lui Carlson de a îl oferi în stare brută.
  Probabil are nevoie de timp pentru a putea adăuga diverse alte declarații și informații care să susțină opiniile liderului rus, în așa fel încât acesta să Apața intr-o lumină foarte favorabilă.
  Aș zice eu.

 62. Interviu e important si doar pentru a:
  „AUDIATUR ET ALTERA PARS!”

  Adica pentru ca dupa atata propaganda mincinoasa (de fato UKRINA oeirde si USA nu-i mai da bani ! nu cum spunea mass-media : Ukraina castiga si USA ii da nelimitat bani) !

  Mai e importat pentru ca va dezvaluii americanilor ca win-win-ul cu nemtii a foat aceptat de toti (si de USA)
  ca recomensa RUSSIA pentru parasirea NOCONDITIONATA a GERMANIEI ( 😉 am vazut din timp interviul, am acces la ce nu va imaginati … TRUMP e subil electoral ENOOOORM de ajutat de calmul si intelectualizatul PUTIN din interwiu … rusul era oricum un expert (KGB) in comunicare „subtila” … prin acest interviu …plin (ATENTIE:) plin de METAPHORE
  s-ai depasit profesionalismul !
  MAGA-istii o sa iubesca „logica” discursului PUTINIST si
  vor avea convingerea ca PUTIN … odata cu revenirea lui TRUMP ca POTUS
  vor putea face enorme afaceri cu rusii pe (atentie) seama restului lumii …daca fac un TRIUMVIRAT si cu …orezarii !

  as putea sa va dau ordinea chronologica a ideilor in interviou INSA meritati (?) 😐
  va spun doar ca NU VA INCEPE cu UKRAINA ci ciu alta tema (mai degraba americanesc-ECONOMIC-BANCARA) 😉 !

  IQ=?
  😉

  „NINGE PE FED!” 😐 -> 😉 ; 😛

 63. Mishteaux, mă speriasem! Credeam că nu îl cunosc pe Carlson, și că acesta este chiar un independent, care avea să dezvăluie cine știe ce grozăvii, care să zguduie din temelii America și Rusia! E clar însă că a fost plătit să ia o așa gioarsă de interviu cu întrebări pregatite, și a obținut un fiasco strălucitor!
  Faptul ca Ratatul se străduiește să convingă americanii că economia lor ar avea de cîștigat de pe urma unei colaborări cu Rusia Neonazistă nu e absolut nicio noutate. Iar americanii nu sînt atît de idioți încît să piardă piața Europei, cea mai bogată din lume, pentru o aventură trecătoare cu un mincinos obsedat de putere și sînge.
  Dacă eventualii fani ai lui Vladimir Putin sînt atît de convinși că economia Rusiei duduie, în ciuda sancțiunilor, nu au decît să investească în Rusia, unde se pare că îi așteaptă cîinii cu colaci în coadă! 😂 Sau să cumpere masiv ruble: monede de mare viitor, conform unora! 😂 😂 😂
  Ma tem ca acest interviu de doi bani supraevaluat de presă va fi cauza retragerii definitive a lui Tucker Carlson din viața jurnalistică.
  Și cauza ratării lui Trump în alegeri.
  Noapte bună, Românie, oriunde te-ai afla!

 64. „Dan Doran spune:
  08 FEB. 2024 LA 18:00”

  😀
  Stiu ca esti curios de ce va veni si n-ai curajul sa intrebi …ai dreptul la o intrebare punctuala (nu cine va devenii presedintele Romaniei 🙂 pentru ca raspunsul nu te va bucura ! Ai observat ca Hellvig s-a retras ! Ciolacu si Ciuca nu or sa fie … cine deci ? Oricum nu-ti spun pentru ca e trist pe cinea cazut magareatza ! 🙁 INTREABA ALTCEVA 🙁 ! 😛 )

  Asteapta-te la un boom de 15% electorale aduse lui TRUMP de premeditatul(!) interviu (de ce acum 😉 ? cand i se vor probleme lui TRUMP inainte de definitiva preliminary din South Carolina !
  AUD ?

  NU uita ( USA nu poate ajuta Ukraina cu bani pentru ca in simulari …o suma , fie ea de doar 60 miliarde de koko „ukrainei” ii poate dauna electoral REPUBLICAN … „cineva” 😉 le-a zis ca suma asta daca-i eliberata va fi folosita de „democrati” punctual economic , temporar pentru ca pe metoda „galeata, zaharul si uleiul” folosita electoral si de-ai nostrii
  sa cumpere economic voturi pentru democrati !

  Li s-a zis republicanilor sa nu aprobe de nici un fel AJUTOR in bani ukranilor …deoarece pierd 20% din alegatorii imbunati
  via „banii pt.Ukraina”
  REPUBLICANII trebuie sa lase DEMOCRATII sa sufere un nou AFGHANISTAN in UKRAINA, sa piarda in ISRAEL PR-ul mondial si acum sa vada ca anti-putinismul e doar … „globalism” anti-american pe termen lung ! (nu doar in USA BOGATII devin suspect de mai bogati in timp ce pe saraci cade atastropha FIAT monetara ! )

  PS: Schimbati si limbajul … arati foarte ingust la idei indiferent de larghetzea cuvintelor folosite ! (n-ai scoala multa 🙁 asa ?)

 65. „gelu spune:
  08 FEB. 2024 LA 18:06
  FED va intra in era glaciara ca tot investec rusii masiv in Artica.”

  @gelu … crezi in …mishteaux ?
  Ti se pare straniu pre-avertismentul inca de anul trecut noiembrie-decembrie vizavi de OCEANUL INGHETAT si concentrare de ATOMICE russnace acolo ? (sti de ce ? sti de ce mishteaux stia de KURILLE inaintea japonezilor si-a seppuku-lui lui Medwedew 🙂 ? )

  Mishteaux are un IQ colossal 🙁 …insa nu asta conteaza …conteaza ca prin el genele lui l-au obigat inca din copilarie la consructia genetic-obligatorie 🙁 a unei speciale CULTURI GENERALE ! 😐

  IQ=?
  😉
  [mi-ar fi greu sa gasesc super-dotati pe pajistile forumului COTIDIANULUI … prea par toti „de la aceeasi scola” 🙁
  fara pic de imaginatie si „iesire din system” 🙁 ! PS: FAMIGLIA CLINTON pierde sume imense in Ukraina ! 😐 se va afla curand !]

 66. „Faptul ca Ratatul se străduiește să convingă americanii că economia lor ar avea de cîștigat de pe urma unei colaborări cu Rusia Neonazistă nu e absolut nicio noutate. Iar americanii nu sînt atît de idioți încît să piardă piața Europei, cea mai bogată din lume, pentru o aventură trecătoare cu un mincinos obsedat de putere și sînge.” Dan Doran dicto.

  uiti ceva … 😀
  – ce CAPITALSIT isi distruge paretenerul de afaceri facandu-l incapabil, prin faiment voit, sa mai participe la comert ?
  – ce parazit care vrea sa traiascu lung si in simbioza cu gazda pe care-o foloseste ca hrana … isi omoara rapid gazda ?

  USA nu e asa de „desteapta” pe cat o lauzi in fragmentul de mai sus ! 🙁 Dimpotriva !

  -> EUROPA lasata fara energie, fara sangele economiei prin distrugerea premeditata a NORDSTREAM-urilor si-a afacerilor win-win cu RUSSIA in timp ce Marea Britanie devenise dupa BREXIT 😀 o insula acum si fara banciel ei din CITY migrand spre FRANKFURT si … orbraznicia nemtilor de-a pune in discutie USA pe vrema lui TRUMP 😉
  si culmea „parteneriatuluI” …in timp ce GERMANIA e la jalnica ananghie ECONOMICA (azi) si la si mai jalnica anangjie POLITICA ( AfD ) … USA ii mai si taie perfid de la „LNG”-ul oricum la supra-pret !

  Asa ca ceva-ti da cu virgula (de parca USA + RUSSIA = LOVE deoarce FAPTEELE VORBESC = USA si RUSSIA sinugrele pe crestere inj timp ce UE e pe minus de RECESIUNE 😉 😀 )

  IQ=?
  😉
  (scri numai prostii lozincare … macar de faci propaganda fa-o PROFESIONIT ! iongretzoshezi ! sa sti ! )
  😢😢😢😎🤣

 67. „Dacă eventualii fani ai lui Vladimir Putin sînt atît de convinși că economia Rusiei duduie, în ciuda sancțiunilor, nu au decît să investească în Rusia, unde se pare că îi așteaptă cîinii cu colaci în coadă! ” Dan Doran dixit .
  _______________________

  Nu e mass-media cea care spune ca UE e pe RECESIUNE in timp ce straniu-neasteptat: RUSSIA e pe crestere (revizionata in plus de BM) desi a fost „pedepsita” cu mii de sanctiuni economice si n-a fost ajutata cu miliarde (ca Urkania) in Operatiunea Militara (ca nu.i razboi , de aceea asa voit-lenta) .

  ❤️🤣🤣🤣😎🤔

  Uiti ca USA are o datorie de 34 000 de MILIARDE in crestere paradigmatic accelerata ?
  (sti ce inseamna pentru DOLLAR o datorie asa de gigantica a statului carel tipareste ? IQ=? 🙁 )

  Nu te duce mintea , da’, chiar deloc ! Lozinci ca cele naziste pe vrema lui Ady ! 🙂 🙁

  SHALOM ! … desi ca evreu dispretuiesc GOIMII prosti ! 😐 Sunt tolerant cu tine …inchipuitule ! 🙁 !

 68. Mishteaux,delirurile tale întrec cam tot ce a menționat vreodată vreun tratat de psihiatrie dichisit! 😂 Dar nu te poți lăsa de mania ta de a te lăbărța pe un spațiu enorm, că să spui prostii!
  Cînd am să văd că americanii preferă rubla în locul euro, am să te cred! Dar mă tem că nu ai sa vezi nici măcar vreun idiot din America ce să prefere o monedă forte uneia slabe!
  Ca să îți dau un exemplu de economie politică: afla că nu contează cine deține bogățiile brute și nici cine le prelucrează, ci CINE VINDE MARFA!
  De aceea întotdeauna negustorii au fost mai bogați decît muncitorii, țăranii, producătorii de bunuri,nobilii ,sau chiar și regii!
  Deci: Rusia are bogății și producători, dar nu.mai are piețe de desfacere serioase. Palavrele lui Volodea sînt doar ca să impresioneze puștimea. El știe asta dar speră că poate impresiona fraierii, doar cu propagandă.
  Dacă interviul lui Carlson este așa cum îl prezinți tu, atunci este ratat din start. Nimeni nu-i va ierta lui Carlson că s-a transformat intr-un lingău, nici măcar Trump, care este destul de inteligent ca să-și dea seama că alăturarea de Carlson este periculoasă. Probabil tu ai citit interviul acela cu ochiul propagandistului putinist, și nu ai sesizat discrepanțele dintre un interviu imparțial și o biată producție de propagandă plătită. Bietul Carlson e mort, ca jurnalist, dar se poate angaja ca făcător de ode pentru Volodea!
  Și eu nu voi fi dezamăgit să aflu cine va fi Președinte în România. De cînd cu Iohannis nu ma mai miră nimic, și oricum mi se rupe. Dar ar fi o dovadă că ” harul” tău chiar există!
  😂

 69. Stai și te miri nu doar de prostia unora, ci și de mărimea ei ! Prost , prost, dar și naroD ?! ;_

 70. fă-ți bagajele si ascunde-te ca măgarul inainte de a-si da duhul. Pătimașule, inrăitule, unde și-e mintea, nici p-aia de pe urmă n-o mai ai? Daca n-ai inteles nimic pana acum, nicio șansă mai departe, nefericitule.

 71. Răducule, tu chiar vrei să-ți răspund? Ți s-a urît cu binele?

 72. Era o vorba; pe cine nu lasi sa moara ,nu te lasa sa traiesti;Dumnezeu sa ne ierte!

 73. Dan Doran spune:
  08 FEB. 2024 LA 19:59
  Mishteaux,delirurile tale întrec cam tot ce a menționat vreodată vreun tratat de psihiatrie dichisit! 😂 ”

  MULTUMESC ! I APPRECIATE THIS !
  SHALOM ❤️ ! E un semn ca incepi sa-mi accepti colossal-gigantincul 😀 IQ ! 😐

  MAGA ! 😀 TRUMP = POTUS ! 😀
  ❤️❤️❤️

 74. INCODATA … nu-s decat un GENIU si nam nimic personal cu rusii
  daaar totusi … nu te uimeste cum ideile mele (tipice) scrise din timp aici sunt de auzit , mai clar, mai voalat din gura lui PUTIN !!?
  (acum regandeste treaba incredibila cu … salvarea lui Xi atunci…si mirate ca mishteux chair e cine nu pare = TATA LOR ! din biroul de FRANKFURT vad cum … PLOUA AFARA ! 🙁 Mishteaux chiar e special de aceea am zis sa analizati c-o AI TOATE textele lui pe COTIDIANUL … rusii au deja facuto ! republicanii lui TRUMP la fel ! Si H.Clinton inca nu stie de ce-a pierdut atunci demult 🙁 😀 !)

  OCHII pe TEXAS ! 🙁

 75. Mishteaux, tu nu ești în Germania sau Austria, ci la București, și scrii de obicei dintr-o casă mare, cu ferestre foarte mari.
  Cît despre genialitatea ta… a mai fost prin zonă un Genial, care nu a sfîrșit deloc bine ,și a cărui genialitate s-a dovedit a fi doar spoială .
  Trei cuvinte: pastile, pastile, pastile!
  De-alea geniale! 😂

 76. Nu-s la AMBASADA russnaca talambelulé !

  Un GENIU e prin definitie INDEPENDENT si ne-silibil de inteligent-inferiorii (genetic) lui !

  MAGA ! ❤️

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.