Radiografia micilor afaceri românești

Medicer Bios, o firmă de familie din Ploiești, a dat startul, în urmă cu 17 ani, unei afaceri cu suplimente alimentare, practicând unele dintre cele mai mici prețuri din țară.

Cu banii câștigați în cabinetul medical și salariul de cadru didactic universitar, medicul Roxana Ionescu și soțul ei, lectorul universitar dr. Mihail Ionescu, s-au lansat, în urmă cu 17 ani, în producerea suplimentelor alimentare.

„Am constatat că suplimentele alimentare de pe piața românească sunt peste măsură de scumpe și că există firme americane care vând suplimente, de bună calitate, la prețuri foarte mici“, spune Mihail Ionescu.

Primul pas în antreprenoriat a fost acela de a deveni distribuitori pentru anumite firme din USA.  După o vreme, au renunțat, însă, din cauza monopolului distribuitorilor unici.

Persoane dornice de câștiguri mari și rapide, fără a avea, neapărat, competență în domeniu, au obținut distribuția unică, lansând, apoi, produsele pe piață, cu prețuri foarte ridicate, afirmă antreprenorul.

Soții Ionescu au ajuns la concluzia că mai bine devin ei înșiși, producători, folosind materia primă autohtonă sau pe cea din import. Astfel, au construit o fabrică modernă pe care au dotat-o cu aparatură performantă. Fabrica de medicamente tradiționale, suplimente alimentare și cosmetice naturale, MEDICER BIOS a fost inaugurată în septembrie 2013, în clădirea fostei şcoli a satului  prahovean, Cătun.

Materiile prime provin din surse autohtone (fructe de pădure, plante ale căror beneficii nu sunt suficient de mult exploatate) și din importuri, directe, de către noi, sau indirecte, de la importatori profesioniști, susține dl. Ionescu.

Medicer Bios, o filozofie proprie, diferită de a altor firme

„Politică noastră este aceea de a practica prețuri cu caracter comercial, despre care nu afirm că sunt prețuri de binefacere, dar, în același timp, nu le înmulțim cu 10,  la ieșirea de pe liniile de producție“, spune Roxana Ionescu.

Vindecarea este dată de forță vitală a organismului

După ce din 1998 până în 2003, dr. Roxana Ionescu a dobândit competențele medicale în acupunctură, auriculoterapie și homeopatie, atât în cadrul Ministerului Sănătății cât și în cadrul întreprinderilor Boiron, a apărut ideea de a oferi, oamenilor, terapii alternative.

În urma tratamentelor de acest tip, rezultatele pentru anumite persoane (în special pentru copii și tineri), sunt foarte rapide și stabile. Pentru oamenii în vârstă și bolnavii cronici, rezultatele pozitive apar mai greu. Terapiile cele mai solicitate sunt: ozonoterapia, pe care o practicăm din 2008, acupunctură și hirudoterapia (terapia cu lipitori medicinale), precizează Roxana Ionescu.

Medicer Bios are 21 de angajați și produce suplimente alimentare, cosmetice, uleiuri vegetale, semințe, condimente. Clinica dispune de 9 paturi și are ca specialități: ozonoterapie, terapie cu lipitori, acupunctură, termografie, laserterapie, iridodiagnostic, drenaj limfatic, reflexoterapie, aerosoli și terapie laser nazala.

Micii producători autohtoni, afectați de concurență

Statul  român le permite importatorilor să aducă produse scumpe și nu întotdeauna de bună calitate. Acestea beneficiază de un marketing agresiv, având  și ambalaje atrăgătoare.

Întrebat ce anume ar schimba dacă ar începe astăzi această afacere, Mihail Ionescu este convins că ar urma același drum, dar în altă țară, care să fie mândră de oamenii inventivi, competenți și care își pun tot sufletul în activitatea desfășurată.

Lipsa de interes a angajaților, în muncă, precum și  lipsa de interes a statului care nu manifestă nici o dorința de a proteja producătorii autohtoni, reprezintă cele mai evidente probleme cu care ne confruntăm, a conchis Mihail Ionescu.

În urma experienței în lucrul cu oamenii, familia Ionescu este de părere că o persoană ce își dorește să înceapă un business în acest domeniu ar trebui să încerce să obțină competențe cât mai reale și vaste în domeniu și să încerce să lucreze cu cât mai puțini oameni din exterior, pentru a evita expunerea la ostilități de tot felul.

Produsele naturale de sănătate includ remedii tradiționale, medicamente homeopate, vitamine și minerale, probiotice și alte produse, cum ar fi aminoacizii și acizii grași esențiali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

5 Comentarii

  1. Felicitari si multa sanatate fam Ionescu ( cu prima ocazie ma voi trata la clinica dv)

  2. FELICITARI! Ma bucur ca mai exista oameni competenti care se „înhamă” la activitati creative si productive, pentru binele propriu dar mai ales pentru binele societatii.
    Aveti dreptate cand concluzionati:
    Statul român le permite importatorilor să aducă produse scumpe și nu întotdeauna de bună calitate. Acestea beneficiază de un marketing agresiv, având și ambalaje atrăgătoare.

    Întrebat ce anume ar schimba dacă ar începe astăzi această afacere, Mihail Ionescu este convins că ar urma același drum, dar în altă țară, care să fie mândră de oamenii inventivi, competenți și care își pun tot sufletul în activitatea desfășurată.

    Lipsa de interes a angajaților, în muncă, precum și lipsa de interes a statului care nu manifestă nici o dorința de a proteja producătorii autohtoni, reprezintă cele mai evidente probleme cu care ne confruntăm, a conchis Mihail Ionescu.

  3. Sa ne traiti sanatosi si intru buna sporire. De ani buni apelez la remediile medicer si sunt multumit caci astfel ma mentin bine cu sanatatea.

  4. Propagandă neoliberală , firmele mici românești și nu numai extrag 90% din profit din retibuirea mizeră a angajaților. Avem prețurile la servicii și mărfuri ca în centru imperiului dar retribuirea salariaților mizeră, precum în colonii. Crapă băștinașii , nici o problemă îi vor înlocui cu alți mai puțin pretențioși , profitul trebuie să rămână nealterat, chiar să crească.

  5. @ realistu … Ce vreti sa spuneti ca multinationalele nu-si bat joc de angajati, dandu-le salarii mizere? Ia spuneti cine pune presiune pe Ro ca sa nu mareasaca guvernu salariile? Etc

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.