Raport. Obiectivele de mediu ale UE, greu de atins

Agenţia Europeană de Mediu (AEM) consideră, într-un raport publicat luni, că este „dificil” ca cele 27 de state membre să îndeplinească ambiţiile climatice ale Uniunii Europene (UE) până în 2030, în special în ceea ce priveşte consumul de energie şi agricultura ecologică, transmite AFP.

„Potrivit analizei AEM, este posibil ca UE să nu îşi atingă majoritatea obiectivelor până în 2030”, a sintetizat într-un comunicat agenţia cu sediul la Copenhaga.

Spre exemplu, potrivit AEM, este „foarte puţin probabil” ca UE să reuşească să îşi diminueze consumul de energie în măsura propusă (992,5 milioane de tone echivalent petrol).

Pentru a atinge acest obiectiv în „2030, ritmul mediu anual de reducere observat în ultimii zece ani va trebui să fie de trei ori mai rapid”, a estimat ea.

În plus, atingerea unei cote de 42,5% de energii regenerabile în cadrul consumului global este considerată „puţin probabilă”.

Pe de altă parte, este „fără îndoială, probabil” ca obiectivul de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră să fie atins până în 2030, a notat AEM.

Raportul, care îşi propune să fie actualizat anual, evaluează progresele înregistrate de ţările membre în raport cu cele 28 de obiective ale Programului de Acţiune pentru Mediu al UE, ce acoperă perioada 2021-2030.

Potrivit textului, este „foarte puţin probabil” ca 25% din terenurile agricole să fie cultivate conform criteriilor agriculturii ecologice.

„Pentru a accelera progresele, statele membre trebuie să aplice mai mult legile existente, să ia măsuri suplimentare şi să integreze clima şi mediul în alte domenii politice”, a insistat instituţia.

O veste bună, însă: este „foarte probabil” ca UE să reuşească să reducă cu 55% numărul de decese premature asociate cu poluarea aerului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Ideile NeBUNESTI ale Caricaturilor UMANOIDE obraznice PUSE in CAPuu’ UE trebuie stopate orin Discutii LIBERE de oriCARE TABU, adica Pumn’ in GURA.

    UNDE sunt Imbecilii care se strofocau de Ilegalitatile COMUNISMULUI, da’ numai Cele de pe Vremea Lu’ Ceausescu, NIMIC despre Anii 1948 – 1964,

    Anii Represiunii Salbatice contra Romanilor, in Tara lor, de catre LIFTE PUSE IN Organele Represive …

    ACUM de ce TAC ?
    Nu mai au Erectzii MORALE ?

  2. Obiectivele vin de la „obiectiv”.Colecția de tâmpenii UEdin domeniul energiei aparține de dreptlumii fanteziei, nu a obiectivității, ca să păstrăm proprietatea tenmenilor.

  3. Momentul acela magic cand realizezi ca studiul ala de politica energetica pe care l-ai comandat si platit americanilor de la PWC prin 1999 s-ar putea sa te fii mintit, avand ca interes sa-ti deindustrializeze continentul…

  4. Comuniștii după 1917 cântau ca vor sădi livezi pe planeta Martie.. Ăsteia tot o dau cu „livezile”și caută prosti pe teritoriul cărora vreau să fabrice acumulatoare..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.