Rareș Bogdan a încălcat „o linie roșie”: „De aceea m-am supărat”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că atacurile lansate de unii lideri PNL după şedinţele de coaliţie nu reprezintă „scandaluri” în coaliţie, ci poziţionări ale unor liberali în interiorul propriului partid.

„Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie, cu anumite atacuri, nu sunt poziţionări sau scandaluri în coaliţie. Sunt poziţionări ale unor lideri PNL în interiorul propriului partid. Nu au nicio legătură cu discuţiile şi cu temele discutate în coaliţie”, a spus Ciolacu, pentru Realitatea Plus.

El a mai precizat că l-a „supărat” atitudinea lui Rareş Bogdan, deoarece acesta a depăşit „o linie roşie”, dezvăluind informaţii guvernamentale discutate într-un cerc restrâns.

„Eu înţeleg foarte bine. Totuşi, sunt de la Revoluţie în partid şi de mic am încercat să nu ard etapele şi să învăţ cât mai mult. E o linie roşie. (…) Nu foloseşti informaţii guvernamentale sau decizii care urmează să fie luate – reforma în administraţie, sunt prinse jaloane, România trebuie împinsă înainte, România are nevoie de reforme – nu foloseşti acele informaţii să le dai pe surse. Înţeleg şi acest joc. Dar nu din cercul strâns. De aceea m-am supărat. Bogdan nu e un lider rău. Problema este că trebuie să respectăm şi să învăţăm să ne respectăm între noi”, a spus liderul PSD.

El a făcut şi o comparaţie între PSD şi PNL, spunând că în Partidul Social Democrat e „vânzoleală şi se scot săbiile pe masă”, până se alege preşedintele formaţiunii, în timp ce în Partidul Naţional Liberal încep disputele abia după alegerea liderului.

„În momentul în care şi-a ales preşedintele, PSD intră într-o rigoare şi toată lumea se angrenează cu mic şi mare să împingă lucrurile înainte. În PNL, nu prea sunt mari dispute când se numeşte preşedintele partidului – având şi funcţia de preşedinte al României din interiorul Partidului Naţional Liberal -, de-a doua zi încep disputele cum să îl schimbe pe preşedintele pe care tocmai l-au ales; l-au ales la prânz, să-l schimbe seara. Asta e diferenţa majoră între PSD şi PNL – de funcţionare internă”, a spus Ciolacu.

El a subliniat că are discuţii frecvente cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi că amândoi respectă în această relaţie un „gentlemen’s agreement”.

„Am avut şi voi avea în continuare un gentlemen’s agreement cu Nicolae Ciucă, pe care îl voi respecta şi pe care şi Nicolae Ciucă îl respectă. Comunicăm foarte des. Şi ieri am vorbit, şi la telefon, ne-am şi văzut. Acelaşi lucru l-a făcut Nicolae Ciucă şi când a fost domnia sa prim-ministru. Am avut întâlniri aproape zilnice. Oricum, de fiecare dată când a fost nevoie”, a precizat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

  1. „Sunt poziţionări ale unor lideri PNL în interiorul propriului partid”

    Ii supara ceva, au mancat stricat, de se trag toti mai aproape de wc ?

  2. Zici Rares si tragi apa .
    Ca pute rau si trebuie sa aerisesti .

  3. Nu sunt liberali !!Sunt doar niste coorve oportuniste.La fel si pensatul asa zis liberal !!Rahatul pensat trebuia sa fie de fapt in puscarie,pentru infractiunea de instigare la violentele din 10 august!

  4. Si de ce nu ar trebui date informatii catre popor?Nu trebuie sa se stie combinatiile voastre in dauna poporului si Romaniei?

  5. Cică linie roșie…de ce mă roșie? Magraoane, o sa ți l urcam pe aur în cap, leprelor!

  6. Zice Ciolacu plin de mandrie proletara : :…”sunt de la Revolutie in partid in (PSD) si” ….bla, bla, individul este de la Lovitura de Stat din 89′ bagat in smenuri, dar, ghinion Tribunalul i-a respins rahatul de Certificat de Rivolutionar cu Merite deosebite, care hartie, i-ar fi aduc magraonului bani suplimentari si alte beneficii toate pe mocca, din Bugetul sleit de „rivolutionari” de 33 ani. Ciolacu este, totusi, fericitul posesor de hartie de „rivolutionar” cu pensie necontributiva pe mocca. PROPUNEM ! Sa se acorde tuturor romanilor care erau majori in 89′, Certificate de „rivolutionari” aducatoare pe benficii, incat nu mai sunt necesare majorarile la pensii. In 89′ toti romanii aumiesit in strada, si-au riscat viata, nu numai amantele, neamurile, amicii de partid, amicii de pahar, actuali.

  7. Cand auzi ca Bogdan nu e un lider rau, iti dai seama ca sacalii se periaza intre ei.

  8. Hoții liberali s-au descoperit! Se duc la piata cu ceasuri Rolex! Succesuri români!

  9. Zise distrugătorul PSD-ului, omul sistemului, unul tipic: viclean, submediocru intelectual, arivist, dispus la orice compromis și trădare.

  10. am votat dreapta 33 de ani, insa acum PNL, va dispare. Ai si tu o vina?

  11. PSD și PNL, aceeași mizerie! Fiecare clamează nevoia de reforme , dar nu au curajul să treacă de la vorbe la fapte. Intre aceste reforme, reorganizarea administrativ- teritorială a României a devenit o necesitate, cu atât mai mult cu cât există unități administrativ-teritoriale în țară care nu se pot întreține singure. În România sunt 2862 de comune din care 2.390 au sub 5.000 de locuitori, 891 n-au nici măcar 2.000 de oameni. Avem 216 orașe din care 117 au sub zece mii de cetățeni. Au însă aparate birocratice stufoase care le conduc, în mai toate cazurile cu ajutor de la stat. 2.593 de localități au beneficiat în 2022 de fonduri din bugetul statului pentru a putea să funcționeze. Și așa se întâmplă în fiecare an.
    In acest caz, Ilie Bolojan, președinte CJ Bihor vine cu urmatoarea solutie: „Primăriile care sunt gestionate prost ar trebui să fie lăsate să intre insolvență. Ori am avut de fiecare dată în acești ani ai guvernului în care primăriile care au acumulat arierate, au gestionat catastrofal activitatea au primit bani direct prin hotărâre de guvern la propunerea Ministerului de Finanțe pentru a li se șterge aceste datorii. Ori practic mesajul care este? Orice faceți cineva vă salvează”.
    Cu toate astea, nu se face nimic, desi există depus la senat un proiect de LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României: (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true). Presedintele senatului Nicolae Ciucă nu catadicseste să-l pună pe ordinea de zi, dar sustine si el că reforma administrativă este o prioritate.
    Vezi si: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf

  12. bai…rares asta al vostur nu e decit un escroc…
    cum draq il pui tu pe un de-alde asta sa faca politici…
    un neisparavit care nu stie sa faca nimic…
    doar birfeste, baga strimbe…un nenorocit..
    ce-a facut asta in viatza ??? la citi oameni a dat de mincare…prin munca cinstita ??
    criteriile de valoare sint cu curul in sus in romanica

  13. După primul cizmar in sua, azi avem primul covrigar in sua.

  14. „România trebuie împinsă înainte, România are nevoie de reforme – nu foloseşti acele informaţii să le dai pe surse. Înţeleg şi acest joc. Dar nu din cercul strâns. De aceea m-am supărat.”
    Oo, voiai sa-l iei cu arcanu’.
    Bravos draga! De ce nu? E Romania ta mai mult decat a lui.

  15. „Rolex cu buton” rotita – da, scump, mai scump ca digitalu’ Casio primit la 14 ani cadou pe cand eram virgina si n-aveam 1, 2, 3, Armaghedon, da-te jos de pe tejghea!

  16. l-ati votat ca orbii si acum injurati! daca rares asta era un politician oarecare, mai ziceam! dar sa nu va dati seama cu cine aveti de-a face dupa ce il vedeati aproape seara de seara la un post tv (evazionist) inseamna ca ati fost, scuzati-ma, tufe de venetia!! restul sunt doar povesti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.