„Revelion” cu 10 goluri pe „Emirates”

Pentru suporterii lui Arsenal Londra, revelionul a „venit mai repede”, şi anume sâmbătă 29 decembrie. Pentru că revelion s-a numit ceea ce s-a întâmplat pe Emirates Stadium. „Tunarii” au învins în ultimul meci disputat acasă pe Newcastle cu scorul de 7-3 (1-1), într-unul dintre cele mai spectaculoase jocuri din această ediţie a „Premier League”.

Cine nu a văzut meciul ar putea să creadă că Arsenal a făcut un galop de sănătate pe parcursul celor 90 de minute. Nu, lucrurile nu au stat chiar aşa. Timp de 70 de minute meciul a fost unul foarte echilibrat, cele două echipe mergând „umăr la umăr”. De trei ori a condus Arsenal, tot de atâtea ori a egalat Newcastle. Ultima oară tabela de marcaj a arătat egalitate în minutul 69, scor 3-3. Orice era posibil, mai ales că în minutul 72 oaspeţii au trecut pe lângă preluarea conducerii. În faza imediat următoare, Theo Walcott înscrie cel de-al doilea său gol, 4-3 în minutul 73, şi oaspeţii reiau cursa pentru egalare. După ce mai ratează o ocazie, în minutul 84, începe coşmarul pentru „coţofene”. În minutele 84, 87 şi 90+1 primesc trei goluri, o dublă Giroud (francezul abia intrase în teren), şi a treia reuşită pentru Walcott. Totul pe fondul căderii psihice a oaspeţilor, care au acuzat în minutul 84 ratarea oportunităţii de a egala şi desprinderea adversarului la două goluri.

În minutul 90+3, gazdele trec pe lângă 8-3, mingea şutată de Giroud din 8 metri lovind transversala. De menţionat că înaintea de a înscrie golurile 6 şi 7, Giroud , respectiv Walcott au fost clar faulaţi în careu, dar nu au aşteptat să se fluiere penalty, cei doi preferând să continue acţiunile, materializate prin două doluri spectaculoase.

„Tunarii”, eroii thriller-ului deceniului

Arsenal a mai avut parte de un meci cu un regal de goluri, dar care a avut o desfăşurare care se întâlneşte odată la 10 ani. Pe 30
octombrie a jucat în deplasare în cadrul optimilor de finală din League Cup (sau Capital One Cup – cum se numeşte din acest sezon) împotriva mult mai modestei Reading, nou promovată din Champioship. În minutul 37 tabela de marcaj indica un neverosimil 4-0 pentru gazde. În minutul 45+2, „tunarii” reduc din handicap. În partea a doua a jocului deşi mai înscriu în minutul 64 şi 89, totul părea pierdut. În al 6-lea minut de prelungire din timpul regulamentar de joc, cei de la Arsenal după ce sunt salvaţi de bară, reuşesc să egaleze, 4-4 şi trimit meciul în prelungiri. Preiau conducerea în minutul 13 al prelungirilor, dar sunt egalaţi în minutul 25. Când se părea că nu mai este nimic de făcut, în prelungirile prelungirlor, adică în minutul 120 + 1 şi 120 + 3, londonezii puncteză de două ori şi se califică mai departe.

În aceeaşi fază a competiţiei s-a mai desfăşurat un meci „horror”, Chelsea – Manchester United, scor 5-4 „Diavolii” au condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2 dar au fost egalaţi de gazde în minutul 90+4 dintr-un penalty. În prelungiri, cei de la Chelsea au mai punctat în minutele 97 şi 116, United a redus din handicap în minutul 120 din penalty şi în minutul 120+1 au avut o bară.

„Coţifanelor” nu le priesc ultimele 20 de minute

Oaspeţii sunt la al doilea meci de „horror” în decurs de numai trei zile: pe 26 decembrie au pierdut cu 3-4 în deplasare la Manchester United. În minutul 68 „coţofenele” aveau 3-2, au fost egalate în minutul 71 şi în minutul 90 au primit golul
înfrângerii. Mai trebuie spus că Newcastle a avut în acest final de an în faţă o tripletă de Champions League: Manchester City (15 decembrie), Manchester United (26 decembrie) şi Arsenal (29 decembrie). Şi pentru ca tacâmul să fie complet, „coţofenele” primesc etapa viitoare vizita uneia dintre cele mai în formă echipe din acest tur, FC Everton, din Liverpool.

Meciul de pe „Emirates” a produs tristeţe mare la „vecinii” de pe „Stamford Bridge”. Cu numai o săptămână în urmă, Chelsea stabilea dintr-un „foc” două recorduri: scorul campionatului (8-0 cu Aston Villa) şi meciul cu cele mai multe goluri înscrise în
ediţia campionatului în curs. Cel de-al doilea record s-a „mutat” de sâmbătă din cartierul Fulham, în cartierul Holloway.

Britanicii joacă pe 1 ianuarie din 1994

Într-un ziar portocaliu 100%, a apărut sâmbătă următorul titlu: „Britanicii nu au stare, joacă şi azi şi pe 1 ianuarie”. În text apărea ca o mare surpriză faptul că în Anglia se joacă în a doua zi de Crăciun şi în prima zi a Anului Nou.
Pentru informarea corectă a cititorilor, trebuie să precizăm că încă din 1994 în Premier League se juca pe 1 ianuarie. Este adevărat, numai în 14 ediţii de campionat din 21 s-au desfăşurat meciuri pe 1 ianuarie. Le englezi calendarul este foarte încărcat, o echipă de Premier League dispută 38 de meciuri în campionat, şi mai sunt şi meciuri în FA Cup şi în League Cup, aceste fiind
motivul pentru care se joacă aproape non-stop. (În celelalte eşaloane profesioniste din Anglia, numărul etapelor de campionat este de 46 – n.a.). (După numai câteva ore, informaţia din ziarul portocaliu a dispărut, link-ul iniţial găzduind cronica meciului Arsenal – Newcastle – n.a.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.