Revin avertismentele pentru AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca ar trebui evitat și la persoanele de peste 60 de ani, spune Marco Cavaleri, oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).

Declarația a fost făcută duminică, pe fondul temerilor legate de cheagurile de sânge și pe măsură ce devin disponibile mai multe vaccinuri, conform Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) consideră că vaccinul AstraZeneca este sigur pentru toate grupele de vârstă. Cu toate acestea, mai multe state membre ale Uniunii Europene au încetat să îl administreze persoanelor sub o anumită vârstă, de obicei cuprinsă între 50 și 65 de ani, din cauza rarelor cazuri de cheaguri.

„În contextul unei pandemii, poziția noastră a fost și este că raportul risc-beneficiu rămâne favorabil pentru toate grupele de vârstă”, a declarat șeful grupului de lucru COVID-19 Marco Cavaleri pentru ziarul italian La Stampa.

Cu toate acestea, întrucât numărul cazurilor este în scădere și ținând seama de faptul că populația mai tânără este mai puțin expusă riscurilor, Cavaleri a spus că ar fi mai bine să se folosească vaccinuri anti-COVID-19 precum Moderna sau Pfizer-BioNTech.

Întrebat dacă autoritățile sanitare ar trebui să evite administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, Cavaleri a spus: „Da, și multe țări, precum Franța și Germania, iau în considerare ideea în lumina disponibilității mai mari a vaccinurilor ARNm”.

Guvernul italian a anunțat că va restricționa utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, după ce un tânăr vaccinat a murit din cauza unei forme rare de coagulare a sângelui.

La fel ca multe țări europene, Italia a oprit, pentru scurt timp, vaccinul AstraZeneca, în martie, din cauza îngrijorărilor legate de problemele de coagulare a sângelui.

Le-a reluat apoi cu recomandarea ca vaccinul să fie „preferabil” utilizat pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, după ce EMA a declarat că beneficiile sale depășesc riscurile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. A! Nu se poate sa fie adevarat .Vaccinurile sunt foarte sigure.Iti asigura libertatea de a calatorii,revenirea la normal,de a imbracisa parintii,bunicii etc,,spunea ,, Gheorghita,Arafat etc Numai antivaccinistii,conspirationistii spun ca vaccinurile pot sa aiba si efecte negative asupra sanatatii. Ele au fost testate si sunt facute de specialisti in domeniu.Trebuie sa avem incredere 100% in specialisti.Ca mai moare unul ca se mai imbolnaveste altul,nu are nimic,sunt victime colaterale.

  2. România merge înainte, cu bocancii, indiferent de experiențele altor tari. Faucci ar putea ,, învața ” de la noi. Totul pentru vaccin, totul pentru victorie! Pe pielea fiecăruia…

  3. Oauuuu! Ce veste minunata dupa atata scremet in forta pentru vaccinare din orice lot! Bre, ce scarbosenii apar, fix ca „dupa razboi multi viteji se arata”!, doar ca razboiul manipularii e pierdut de mult! Suntem destui cu capul pe umar care vedem ce se ascunde in spatele terorii cu vaccinuri. Bafta si succes la esecuri de orice fel! Apropo, de la valul 2 ati sarit direct la valul 4, nu stiti sa numarati sau sunteti prea analfabeti pe linie de numaratoare?!

  4. Cavaleri face un clar lobby pentru tehnologia ARNm. In realitatea, problemele cu mRNA sunt la fel de numeroase ca la Astra Zeneca. Deci, Cavaleri, putem spune ca toate vaccinurile sunt de evitat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.