Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut la 45,594 miliarde euro la 30 noiembrie 2022, de la 46,291 miliarde euro la finalul lunii anterioare, potrivit datelor băncii, publicate vineri.

În cursul lunii noiembrie, s-au înregistrat intrări de 2,187 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală totală de aproximativ 755 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au fost consemnate ieşiri de 2,884 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor, în sumă de aproximativ 1,655 miliarde euro) şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,634 miliarde euro, menţionează BNR.

În acest context, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2022 au fost de 51,228 miliarde euro, faţă de 51,786 miliarde euro la 31 octombrie 2022.

Plăţile scadente în luna decembrie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 205 milioane euro, potrivit băncii centrale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Pe cine interesează azi aceste declarații?…
    Hai la noi să vorbim discuții!…

  2. 1 dolar 1988 = 4 dolari 2022. Relativ la pretul aurului. Inflatia creste datorita Fabricii de dolari fara acoperire.

  3. Daca Manole tot ia,tot ia, si nu mai pune la loc, e normal sa scada!Si mai ciupeste si Vasilescu ca nu-i prost

  4. Dacă ești magazioner într-o fabrică, șî te găsește cu lipsuri în gestiune, o pățești, inclusiv PENAL!
    Pă magazioneru’ „Manoli” di la Drăgășani cine-l controlează la gestiune?
    …șî nu dă azi! …dă 32 dă ani……[Rumburak]

  5. Lasa sa ca le refacem la Sf Asteapta cu cele 100 t de aur duse la Bank o England……[Rumburak]

  6. se pregateste „digitalizarea” vietii si lagarul ciparii romanilor – experiment. NU ACCEPTATI.

  7. au crescut conturili băieților deștepți! Nimic nu se pierde, totul se transforma!

  8. Lasa Manole ca vin diasporenii de sarbatori si o sa-ti aduca valuta la greu!! Parca asa abureai tu acum ceva timp!

  9. A propos dle. Isărescu!
    Când repatriază BNR-ul auru depozitat la Bank of England? Aveți lege votată de Parlamentul României și promulgată de președinte și de câțiva ani vă faceți că plouă (ori că este ceață la Londra). Aveți vreo înțelegere personală cu regele Charles al III-lea ori cu regina consoartă Cămila?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.