REZULTATE OFICIALE PARȚIALE: Cum mai stau candidații

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate parțiale oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secțiile de votare. Potrivit acestor date, Klaus Iohannis a obținut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

”Situația voturilor obținute de candidați este următoarea: Klaus Werner Iohannis – 3.162.105, reprezentând 36,91%, Vasilica Viorica Dăncilă – 2.009.045, reprezentând 23,45%, Ilie Dan Barna – 1.215.765, reprezentând 14,19%, Mircea Diaconu – 785.557, reprezentând 9,17%, Theodor Paleologu – 487.785, reprezentând 5,69%, Hunor Krlermen – 353.578, reprezentând 4,13%, Ramona Ioana Bruynseels – 231.642, reprezentând 2,7%, Alexandru Cumpănașu – 126.019, reprezentând 1,47%, Viorel Cataramă – 46.232, reprezentând 0,54%, Bogdan Stanoevici – 36.383, reprezentând 0,42%, Cătălin Ivan – 31.192, reprezentând 0,36%, Ninel Peia – 28.486, reprezentând 0,33%, Sebastian Popescu – 28.251, reprezentând 0,33%, John Banu – 25.747, reprezentând 0,33%”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoțescu.

El a precizat că datele prezentate sunt obținute din centralizarea voturilor din 18781 secții de votare, din totalul de 19.586, reprezentând 95,89%.

”Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 8.704.144, reprezentând 47,77% din numărul total al alegătorilor”, a mai anunțat Preoțescu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. in mod normal primii doi ar fi trebuit să fie Kelemen Hunor și Theodor Paleologu. cei care au acceptat un dialog și o campanie electorală de informare, care n-au desconsiderat alegătorul. Insă cel din urmă nu putea câștiga , doar a ales suportul lui petrov, a aunui partid de rebuturi umane, a unora care sunt obtuzi și antidemocratici. Ergo azi intr- țară normală câștigător trebuia să fie kelemen Hunor ,.nu alde cei doi catastrofe naționale de până acum. Aș fi curios de o dezbatere publică de idei , de proiecte, de perspective naționale. Cred că ar fi un cabaret , de mai rar.. Inteligența lor , a fiecăruia, sau a lor impreună nu depășește pe cea a primatelor,..Deci clar sunt români,, iar un popor de valahi primitivi , acu poate să se frece satisfăcut pe maini.

  2. Aceste alegeri, ca si cele anterioare, ne arata ca majoritatea candidatilor sunt niste IMPOSTORI, care s-au inscris in cursa prezidentiala prin FURT. Cel mai ticalos dintre ei pare a fi Catalin Ivan, care in numai 5 zile ar fi reusit sa stranga numai putin de 230.000 de semnaturi, in vreme ce la alegeri a adunat doar 31.000 de voturi.

  3. Marele Urs, Impaiat ti-ar sade mai bine decat sa bati campii pe internet!

  4. Planul Kalergi sau Marea Înlocuire? „Cel mai dur rasism este cel care refuză metisajul”

    …elitele să străduiesc  să schimbe componența etnică a Europei a  recunoscut și președintele francez Nicolas Sarcozy cu ani buni în urmă :

    „Scopul este de a îndeplini provocarea metisajului rasial, provocarea pe care ne-o lansează secolul 21. Nu este o alegere, este o obligație. E imperativ! (…) Vom schimba totul în același timp; în afaceri, în administrație, în educație, în partidele politice. Și ne obligăm să obținem rezultate. Dacă voluntar nu obținem rezultatele necesare pentru Republică, atunci statul va trece la măsuri de constrângere”.

    În ce constau aceste constrângeri vedem zi de zi în jurul nostru, când oameni care au curajul să spună ce gândesc sunt etichetați ca rasiști și neonaziști ca să li se închidă gura. Asupra unui singur lucru eu unul sunt încă nedumerit: în fața cui s-au angajat liderii europeni să forțeze metisajul și, mai ales, cu ce scop?

     https://evz.ro/planul-kalergi-sau-marea-inlocuire-cel-mai-dur-rasism-este-cel-care-refuza-metisajul.html
     

  5. Probabil ca se voteaza ca pe vremea alegetilor pentru MAN. Primul era cel ce trebuia sa iasa, ca asa era hotarit de PCR, iar urmatorii erau pe lista ca sa para alegeri democratice. Important era sa fii primul pe lista, ca acolo puneau majoritatea stampila.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.