România a mai ratat o campanie de calificare la Campionatul Mondial

Naționala de fotbal a României a câștigat greu ultima partidă din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, învingând Liechtenstein cu 2-0, cu golurile marcate de Denis Man și Nicușor Bancu. Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1 și de pe locul 2 s-a calificat pentru barajul de calificare.

Elevii lui Mirel Rădoi au dominat meciu cu Liechtenstein de la un capăt la altul, însă gazdele s-au apărat „cu dinții”, portarul Buchel fiind cel mai bun jucător al acestora.

Denis Man a deschis scorul în minutul 8 și părea că tricolorii vor face scor. Stanciu a ratat un penalty în minutul 35 și a fost nevoie să se ajungă până în minutul 87 pentru ca Bancu să aducă liniștea.

Una aparentă, pentru că la Skopje, Macedonia de Nord conducea cu 3-1 și obținea locul 2 în grupă, care duce la play-off-ul de baraj.

România a terminat pe locul 3 și a ratat și această campanie de calificare la Campionatul Mondial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

20 de Comentarii

  1. In atentia acualei echipe de la FRF.
    In acest moment exista in tara o mare lipsa de forta de munca necalificata.
    Aveti acum ocazia sa va incadrati la „spatii verzi” si sa castigati un ban cinstit, pentru prima oara in viata.

  2. Urit din partea islandezilor ! Si doar ne-au promis ca ne califica, doar ne-au spus ca noi n-avem absolut nimic de facut !

  3. – demite.l pe pirel, ochi-de-bour
    – apoi înaintează.ți demisia

  4. O MARE RUSINE PENTRU ROMANIA SI DIN PUNCT DE VEDERE FOTBALISTIC ACEASTA RATARE A CALIFICARII LA CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL ce a suparat milioane de iubitori ai fotbalului de la noi care sperau sa aiba macar aceasta bucurie de a urmari si sustine echipa Romaniei la camionatul mondial!!!!
    Aceasta in coditiile in care tari care din punct de vedere teritorial sunt cat un judet de la noi , ca de ex. Croatia, Macedonia de Nord s.a. s-au calificat pentru participarea la aceasta competitie !!!

  5. @ constantin…BRAVO baiete!!. Ca de obicei in ultimii ani,TOT cu televizorul RAMANEM !!!.

  6. cat timp ciripitori si analf-abeti ca bulanu (ciripoiu lui petrov),beeecali(imbogatit de fcsb-fosta steaua),plutonieru escroc talpa (imbogatit din banii armatei de fc talpa srl-fosta steaua)etc vor CCONTROLA FUTBOLU din Romanika nici o sansade calificare

  7. Romania n-a ratat, ca n-a jucat ea. A ratat Burlan ala de la FRF, ala fara bac si aia tatuati de prea mult timp liber !

  8. nu baa, ca nu vati prins. Islanda, de pe vremea tatarului basescu, scrie in cartile de predat elevilor, ca voi in roma-nia sunteti „roma” tati. Treaba adevarata, un roma-n pacolo, cum deo fi ajuns, sa simtit unpic atins, ca Islandezu scrie asta despre poporu roman.

    Aleagasar cenusa de neamu vostru tataresc de teleorman. La ce viitor sa mai sperati, baa negrilor. Doi tatari cu gropi in fatza acum, se duc la un neamt sa decida cum san groape roma-nia de tot.

  9. Nu mai contam in nimic. Aici ne’a adus NATO, UE, UK, Israel.
    Eram canva o putere Olimpica, azi o rusine.
    Traiasca Iran, China, Rusia, Venezuela, Bolivia, North Korea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Romania NU a ratat calificarea, Romania NU ARE echipa de Campionat Mondial.

  11. Stanciu ma dezamageste ; il credeam mai inteligent! Iata ce a declarat dupa meci : „nu suntem prima generatie care nu s-a calificat la o competitie !” Bravo , Stanciule, sa ne traiesti ! Cum spune biblia ? „Fericiti cei saraci cu duhul….!”

  12. Echipa de fotbal ne-a făcut o mare bucurie,!!..toate curvele nu vor mai merge la anul în Qatar..!!..deja unele își luaseră bilete, acum se șterg cu ele la cur…dar si cu clanul fecali, FRF-ul, liga…

  13. Normale rezultatele cand Federatia e condusa de puiutzi de securisti.

  14. Decît să fi fost ciuca bătăilor precum Ungaria la CE de anul trecut mai bine așa. Sportul în România este pus pe butuci plănuit.

  15. Se aude ca calificarea (stiu, e o cacofonie, dar daca tot vorbim dde cacofonii, precum aceasta echipa …) a fost ratata din cauza ca fotbaliatorii din lot sint obositi, orele de somn pentru ei s-au redus drastic si nu dorm noaptea destul ! Nu, rautaciosilor, nu e vorba de „viata extrasportiva”, cum imediat v-ati gindit ! Respectivii stau noptile si invata ! Pentru examenul de admitere la liceu.

  16. „Romania” de astazi nu performeaza in nici un domeniu. Evident nici la fotbal. N-avem nici fotbal, nu mai producem jucatori de fotbal, de fapt nu mai producem nimic…Am avut un ultim mohican care ne-a facut cinste pe unde a concurat, SIMONA HALEP, dar exista niste limite biologice…
    Nu ne vom mai califica in veacul vecilor la nici o competitie…Asta e….

  17. Falimentul național bate la ușă si noi avem timp de Gigi, Mirel și Burlică ?

  18. Este un domeniu la care nu am experienta aproape deloc. Imi permit insa un comentariu caci constat cu stupoare ca fotbalul practicat la nivelul echipelor nationale in tari necunoscute (fotbalistic) inainte, astazi acestea practica un fotbal bazat pe o disciplina tactica si motivatie impecabile.
    Fotbalul modern se bazeaza pe stiinta aplicata, tactica si selectia de jucatori capabili sa-nteleaga si sa aplice tactica de joc pregatita la antrenamente. Nu este obligatoriu sa aduci mingicari si/sau personalitati puternice capabile sa-ntoarca singuri un meci daca nu sunt capabili sa se integreze intr-un tot unitar care inseamna . . . echipa.
    Altfel, nu-nteleg de ce un jucator ce poate aduce un coleg in pozitie de finalizare, trebuie sa faca o preluare si inca doua-trei atingeri de balon pana ce pozitia colegului este compromisa.
    Adica, jucatori care joaca pentru impresia artistica ar trebui trimisi pe banca de rezerve imediat iar pe teren ar trebui promovati jucatori ce pot si vor sa dea maximum de implicare, sa-si doreasca sa fie primii la balon si sa joace cu capul sus, nu cu ochii la minge si la propriile picioare. Respectarea tacticii impuse de antrenor este cheia succesului unui antrenor.
    Daca antrenorul pregateste o tactica si un stil de abordare a unui meci iar echipa n-o respecta, atunci de vina este lipsa de pregatire a antrenorului sau lipsa unui psiholog, pedagog la nivelul federatiei. Dar nu-i avem pentru ca la noi toata lumea se pricepe la . . . toate. De aceea noi avem presedinte la FRF un Burloiu. . .
    O astfel de metoda de pregatire o practica albanezii, islandezii, croatii, armenii si inca multe alte federatii.
    La noi jucatorii se poarta de parca acum au coborat din avion si joaca fiecare ce stie si cum stie.
    Cine nu are „voce „nu are ce cauta in „cor”.
    Ce naiba , a ajuns echipa nationala un bazar de vandut jucatori ??!!!

  19. Asa este, s-a vazut aseara la echipa Serbiei (jos palaria, respect total !) cum se joaca fotbalul modern : in viteza, cu devieri „din prima”, daca se poate fara pase debile „inapoi” si cu jucatori care anticipeaza si stiu ca, daca acest lucru nu le reuseste, imediat trebuie sa treaca pe faza de aparare si preintimpinare a contraatacului echipei adverse. S-a vazut din plin aseara, in meciul cu Portugalia „marelui Ronaldo”, in plus sirbii dovedind si o „furie” de a invinge !

  20. Csalas,
    A spus-o Cruyff cu zeci de ani în urmă și, cu siguranță alții mai puțin cunoscuți.

    (Technique is not being able to juggle a ball 1000 times. Anyone can do that by practicing. Then you can work in the circus. Technique is passing the ball with one touch, with the right speed, at the right foot of your team mate.)

    În privința „științei aplicate” cred că a fost o mare greșeală că au ajuns unele aberații științifice și tehnice în sport. Mai ales statistica. Nu numai că l-au urîțit (majoritatea cunoscuților zic că nu mai pot vedea un meci cap coadă chiar de CL, adorm) dar e mult mai slab decît acum 20 de ani. România 1994 ieșea campioană mondială la pas azi(dacă nu vindea careva meciuri).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.