România, membru cu drepturi depline al Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară

România a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), informează un comunicat al Ministerului Educației, citat de Agerpres. Țara noastră a fost acceptată ca stat candidat la CERN în decembrie 2008.

Consiliul Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară, reunit joi, 18 iunie, la Geneva, a adoptat prin vot unanim Rezoluția de admitere a României ca membru cu drepturi depline în Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară.

Admiterea României cu statut de membru cu drepturi depline în această prestigioasă organizație confirmă valoarea și performanțele înregistrate de cercetătorii români, fizicieni și ingineri implicați în activitățile de cercetare științifică din cadrul proiectelor de mare anvergură desfășurate la CERN, specifică sursa citată.

În prezent, România participă cu 100 de cercetători la experimentele organizate în cadrul LHC (The Large Hadron Collider) și LHCb (The Large Hadron Collider beauty), ALICE (A Large Ion Collider Experiment), ATLAS, dar și la rețeaua globală GRID.

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară, cu sediul la Geneva, a fost fondată în 1954 și este cel mai mare centru de cercetare în fizica particulelor elementare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.