România, pe locul 67 din 84, în topul celor mai apreciate destinaţii din lume

România se află pe locul 67 în topul celor mai apreciate destinaţii recomandate de turiştii din întreaga lume, prima poziţie fiind ocupatã de Costa Rica, potrivit studiului The Global Tourism Monitor, realizat de Mercury Research împreună cu Global Market Research, transmite MEDIAFAX.

Studiul a fost realizat în prima jumătate a acestui an, pe un eşantion de 23.116 de respondenţi din 26 de ţări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu şi prezintă informaţii despre 84 de destinaţii turistice.

Rezultatele studiului mai arată că nu întotdeauna cele mai recomandate destinaţii de vacanţă sunt şi cele mai promovate.

Spre exemplu, doar 2% dintre participanţii la studiu au văzut reclame sau oferte de vacanţă pentru fruntaşa clasamentului, Costa Rica.

Clasamentul celor mai apreciate destinaţii turistice a fost realizat în funcţie de experienţa turiştilor şi de gradul în care aceştia ar recomanda ţara respectivă potenţialilor vizitatori.

Costa Rica a obţinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situându-se Tunisia (-7).

În Europa, liderul clasamentului este Austria (58), urmată de Italia (56), Croaţia (54), Norvegia (53), Grecia (52) şi Marea Britanie (52).

România se situează pe locul 67 în topul celor mai recomandate destinaţii turistice, obţinând scorul de 26. În ultimele 12 luni, doar 1% dintre străini au văzut oferte de vacanţă sau alte modalităţi de promovare pentru România.

În schimb, destinaţiile pe care românii le-au întâlnit cel mai des în ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.