România preia conducerea Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a preluat, în urma candidaturii depuse de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), conducerea Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi la Campeche (Mexic), unde are loc în aceste zile a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT, se arată într-un comunicat MDRT.

Intenţia de a candida pentru această funcţie a fost anunţată la reuniunea Consiliului din luna iunie, în contextul în care România a deţinut succesiv, în ultimii trei ani, funcţiile de membru, vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte în cadrul acestui organism, potrivit instituţiei.

„Pe durata deţinerii preşedinţiei, de comun acord cu ceilalţi membri, vom stabili şi vom dezvolta o serie de proiecte menite să contribuie la atingerea obiectivelor OMT. Ca români, va trebui să ştim să profităm de această oportunitate şi pentru a ne promova pe harta turistică mondială”, a afirmat ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig, citat de Mediafax.

România va exercita mandatul de preşedinte al Consiliului Executiv al OMT pe o perioadă de un an, până în toamna anului 2013.

În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public. Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.