Ruşii s-au imunizat în număr mare

Aproximativ 12,5% dintre locuitorii Moscovei – sau aproximativ 1,5 milioane de persoane – au dezvoltat deja anticorpi pentru noul coronavirus, au declarat oficiali ai oraşului.

Cifra a fost obţinută după testarea a peste 50.000 de rezidenţi în ultimele zile, potrivit CNN.

Capitala Rusă a lansat oficial pe 15 mai un program gratuit masiv de testare pentru anticorpi. Zeci de mii de locuitori ai oraşului au fost selectaţi aleatoriu pentru a fi testaţi în una dintre cele 30 de clinici din oraş.

Rezultatele studiului arată că în aceste condiţii este posibilă o relaxare a restricţiilor impuse de autorităţi.

„Un astfel de procent de imunitate în rândul muscoviţilor poate indica o relaxare a regimului de autoizolare”, a spus Alexey Khripun, şeful departamentului de sănătate al oraşului.

Autorităţile din Moscova au declarat că programul de screening este conceput pentru a obţine informaţii cât mai reale cu privire la eficienţa restricţiilor impuse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Stimati cititori. Trebuie sa stiti ca acele teste de anticorpi au o specificitate de 90%. Adica dau rezultate false in 10% dintre cazuri. Este simplu de aratat matematic ca nu se poate determina statistic un grad de imunizare scazut, de 1-3% cu instrumente, teste care au o eroare de 10%. Rezultatele sunt niste prostii. Rezultatele vor arata 10-12% imunizare desi rata reala poate fi de doar 2-3%.

  2. Eiiii, na! Au transferat prin telepatie de la preaafaceristul Daniel lingurita de hAur insa cu afaceri si s-au imunizat??! Sa fim seriosi, vodka face minuni.

  3. Votca nu e buna, cu toate ca mai omoara din virusi, virusii se vor inmulti si mai mult, vor ataca vasele de sange, peretii lor, tensiunea va creste enorm chiar si la cei cu tensiunea normala inainte de infectare, rinichii vor fi suprasolicitati si distrusi, inima va untra in preinfarct, probabilitatea de a muri creste foarte mult. Asa se explica si decesele batranilor cu diverse afectiuni si al tinerilor (sanatosi inainte de infectare ) pana-n 35 ani!

  4. O știre foarte interesantă, proaspătă, de azi. Medicii italieni au dat cu flit indicațiilor de la OMS, res-
    pectiv de a nu se face autopsii celor decedați de COVID. Doar că italienii nu sunt slugile unei organizații
    a cărei conducere trebuia să-și fi dat de mult timp demisia. Așa au descoperit, după efectuarea autopsiilor,
    că, până la ventilarea mecanică, oportună era strategia de prescriere a medicamentelor anticoagulante. Concret,
    decesul multor victime ca urmare a COVID era din cauza cheagurilor de sânge, accidente vasculare. Medicii ita-
    lieni au împărtășit și colegilor de pe mapamond rezultatul cercetărilor lor. Dacă era după Organizația
    Mondială a Nesănătății…

  5. Si medicul de la Timisoara cu rezultate bune in tratare a spus ca a introdus anticuagulante in schame de tratament si s-a evitat aparitia unor forme grave, asa ca informatia data de Dan este deja veche de peste o luna si folosita cu succes in Timisoara…https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-doctorul-virgil-musta-o-nou%C4%83-schem%C4%83-de-tratament-la-timi%C8%99oara-cu-anticoagulant-/30576297.html articol din 25 aprilie…dar si in alte publicatii

  6. @ca să râzi costi: dezvăluirea la zi era că OMS recomandase să nu se facă autopsii. Asta era noutatea, iar
    nu faptul că se foloseau coagulante (nu „cuagulante”). Văd că e greu pentru tine să pricepi o știre.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.