S-a găsit soluția pentru impozitarea bitcoin-ului

Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, intrată în vigoare pe 20 ianuarie, introduce impozitul pentru veniturile din transferurile de monedă virtuală, printre care și bitcoin-ul. „Impozitul pe venit se calculează prin reținere la sursă la momentul acordării veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut pentru veniturile prevăzute la art. 114″, se spune în actul normativ.

La articolul 114, s-a introdus o literă nouă, m), care are următorul cuprins: ” venituri din transferul de monedă virtuală”. La articolul 116 alineatul (2), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), care spune că impozitul se aplică „câștigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției. Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei”.

Contribuabilii care realizează venituri din alte surse identificate ca fiind impozabile au obligația de a depune declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Statul e de fapt un autoimpus partener de afaceri la orice intreprindere a vreunui roman. Nici marcar nu este un partener onest pentru ca e partener doar la venituri. La cheltuieli nu e partener. Daca un om are un credit la banca si obtine venituri din vanzarea unor bunuri detinute, el este obligat sa dea parte din venituri statului fara sa se scada cheltuiala cu creditul. O alta problema este faptul ca banii dati nu pot fi urmariti. Se merge pe incredere oarba ca statul va cheltui banii in interesul omului. Avem de fapt un stat socialist, care este mai presus de om, pentru ca el stie mai bine cum sa-i sprijine pe acesti oameni. De aceea ne merge asa bine ca tara! Statul e doar un distribuitor al banilor, ia cu forta de la unii si da la altii pentru linistea sociala. Contributiile pentru pensii sunt folosite de stat pe perioada cat un om este activ. Daca el moare la inceputul pensionarii, statul are profit maxim. Pensiile (de fapt ajutorul social ca nu avem fond de pensii propriu-zis) este dupa cum s-a vazut o unealta de manipulare a voturilor. Cine va promite ca va taia sau chiar va taia din pensii, va pierde voturi la alegeri. Cei care promit sau vor da mariri de pensii vor castiga voturi. Asta e tara bananiera in care traim. Statul controleaza prea multi bani si ii administreaza prost.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.