S-a vândut CET Arad

CET Arad, aflată în insolvență, a fost vândut unei companii elvețiene, AOT Energy, prezentă pe piața din România.

”Creditorii CET Arad SA s-au reunit într-o şedinţă, în 20 februarie, la sediul din Timişoara a Eurosmart – administratorul judiciar al CET Arad SA, unde au avut de stabilit ce se va întâmpla cu dreptul de creanţă a CET Arad SA asupra datoriilor pe care le are CET Hidrocarburi SA (centrala mică, din oraş)”, potrivit Special Arad.

Legătura dintre CET Arad și cumpărătorul AOT Energy nu este una necunoscută, având în vedere că în 2020 au semnat un contract de facilitate de finanțare de achiziție de gaze naturale, a cărui valoare se ridică la 8 milioane de euro.

Primăria Arad a anunţat că soldul datoriei CET Hidrocarburi SA faţă de CET Arad SA la data de 28.02.2023 a fost de 23.743.153,33 lei – debit principal şi 3.625.330,50 lei – penalităţi calculate până la data de 31.01.2023.

Conform Special Arad, CET Arad SA solicită circa 27 milioane de lei de la CET Hidrocarburi pentru a acoperi datoriile plus penalizările pentru neplata lor, însă CET Hidrocarburi susține că are doar 23 milioane de lei, întrucât nu se pune problema unor penalizări.

Pe de altă parte, CET Hidrocarburi e în instanță cu CET Arad SA, acuzând centrala mare că nu și-a onorat serviciile în anul 2019, potrivit directorului general CET Hidrocarburi., Victor Ciulean.

Reprezentanții Primăriei Arad nu au un punct de vedere privind această vânzare, deoarece colaborarea lor cu CET va merge mai departe.

În prezent, singura activitate de la CET este desfăşurată de AOT Energy, care foloseşte (sub formă de închiriere) motoarele centralei.

CET Hidrocarburi SA Arad a devenit operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Arad, ca urmare a divizării fostului operator, SC CET Arad SA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4576 Articole
Author

5 Comentarii

  1. prin implozie controlata
    alea 2 vor cadea peste turnu cu spume si vapori
    -ca la 11 septembrie!

  2. Trântiți-o mama ei de centrală, ce vă trebuie surse de energie, n-aveți panouri chinezești? Atâta cupru și fier! Hai toași directori, nu știe nimeni cât de greu e un motor de pompă sau mai știu eu ce agregat, o dați la pace cu colectoru’ și luați diferența-n cash în saci de gunoi.Ca-n ’96 când a-nceput moda să distrugi ce au făcut alții și să cari bani cu sacul. După, o rade imobiliarul care poate vă cooptează, cine știe…

  3. “CET Arad, aflată în insolvență, a fost vândut unei companii elvețiene, AOT Energy, prezentă pe piața din România”. Sigur AOT Energy este deținută de statul Ungaria. NU NE VINDEM ȚARA! UNGARIA ȘI UNGURII NU VOR ARDEALUL! NOI SUNTEM ROMÂNI, NOI AICI PE VECI STĂPÂNI. Doar că întâi au ajuns străinii la Mintia și acum pe autostrada pompelor de benzină MOL (Magyar OLaj- és Gázipari Részvénytársaság) au avansat la Arad. Urmează Oradea, Carei, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Brașov. În acest timp SRI și Armata apără România prin “dă-i și luptă” pentru pensiile.
    “Din Brașău până-n Arad
    Și-au făcut străinii vad
    Vai ce văd şi ce aud
    Stăpânind ungurul crud…” Doina Mihai Eminescu.

  4. Mai are Romania ceva nevindut strainilor in acest moment,intreb si eu din curiozitate ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.