S-a votat la partid: Doar patru zile de lucru într-o săptămână

Scoţienilor li se promite săptămâna de lucru de 4 zile, dacă votează independenţa de Regatul Unit.

Ideea săptămânii de lucru de 4 zile a fost susţinută de conferinţa Partidului Naţional Scoţian (SNP), în condiţiile în care muncitorii cer mai multă flexibilitate pe piaţa muncii.

Oamenii politici din Scoţia susţin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, care face parte din politica Partidului Naţional Scoţian (SNP).

Delegaţii la congresul partidului au votat copleşitor în susţinerea ideii, după ce au aflat că pandemia a schimbat echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată.

Guvernul SNP va stabili un fond de 10 milioane de lire sterline pentru a permite companiilor să piloteze şi să experimenteze beneficiile unei săptămâni de lucru mai scurtă, care urmează să fie introdusă „atunci când Scoţia câştigă controlul deplin al drepturilor de muncă”.

Cercetări recente efectuate de IPPR Scotland arată că 80% dintre oameni cred că reducerea numărului de zile de muncă fără pierderi de salariu ar avea un „efect pozitiv asupra bunăstării lor”.

În urmă cu doi ani, cercetările efectuate de Centrul pentru Studii Politice au constatat că, dacă ar fi implementată la nivel de Marea Britanie, politica ar costa Trezoreria 17 miliarde de lire sterline, în cele mai optimiste ipoteze.

Partidul Naţional Scoţian este un partid naţionalist scoţian, regionalist şi social-democratic din Scoţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

  1. Pareto: 80% – 20%
    Un inginer italian, Vilfredo Federico Damaso Pareto, a băgat de seamă că deși majoritatea bărbaților erau pe front, Primul Război Mondial, iar femeile pe vremea aceea încă nu au fost scoase din casă la lucru, producția nu numai că nu a scăzut dar a crescut.
    Așadar, dacă lucrează numai 20% dintre bărbați este destul. Dacă socotim automatizările din ziua de azi procentul trebuie să fie mai mic.
    Majoritatea dintre noi, 80%, sîntem duși la lucru nu că ar fi nevoie ci pt a ne ține ocupați, tăiem frunza a câini. Dacă punem la socoteală femeile e jale. E vorba de inginerii sociale, de spargere a familiei, de „dă-mi un copil pînă la șase ani și va fi al meu pt totdeauna”, de a ne cocoșii.

  2. Ar fi in sfarsit un pas inainte al societatii sclavagiste moderne din ultimii 50 de ani. In rest nu vad nimic altceva sa fi avansat in afara tehnologiei. Avem celulare dar muncim tot 8 ore timp de 30 ani pentru o casa si iesim la pensie cand suntem batrani, bolnavi si cu un picior in groapa!

  3. Masura are un aspect populist si o ,,fenta” in fundal, pe care o vad ca pe o baza pentru viitoarele propuneri ale venitului universal garantat evocat de marea resetare, un venit accesibil doar in anumite conditii care se vor revela pe parcursul resetarii, dar pe care le stim de acum in linii mari.

  4. Cine ne-a mințit atâta vreme că munca este singura sursa de bunăstare, că nu este adevărat! Se știe că ,,cine muncește nu are timp sa câștige” și că banii nu se fac muncind! Odată cu acapararea mijloacelor de producție și a terenurilor agricole de către capitaliști, oamenii care au fost nevoiți să-și câștige pâinea 8-12 ore pe zi in beneficiul lor au devenit semisclavi! Romania poate hrăni 80 milioane , cu toate astea țăranii arunca recolta că nu încape în magazinele străinilor! Capitalismul, cu forma sa, corporatismul libertarian, este cea mai nedreaptă orânduire! Și, de parcă nu ar fi de ajuns, acum se dorește mai mult control asupra populației, deci totalitarism. Sa fii nevoit să plătești 30 de ani pentru patru pereți construiți în bătaie de joc este criminal! Oamenii sunt îndobitociti prin mass-media zi de zi,de aceea accepta jugul! Nu degeaba cele mai slabe finanțate sunt educația și sănătatea, capitalismul are nevoie doar de sclavi umili și prosti! Există și alte sisteme mai drepte pentru umanitate, dar nu se va putea schimba nimic până nu li se ia miliardarilor, îmbogățiri in generații de rapt și jaf, puterea din mâini! Un prim pas ar fi sistemul de barter comercial, care sa evite folosirea monedei, apoi comunitățile de oameni care se ajuta reciproc! Cum a putut Ceaușescu să industrializeze o tara in 25 de ani, prin aportul tuturor, se poate face iarăși, fara împrumuturi sau mari firme particulare! Căutați pe net ,,bancherul lui Hitler” sa vedeți ce a făcut un om genial, după ce evreii i-a retras sprijinul lui Hitler!

  5. La noi ar trebui legalizata saptamana de lucru de minim 6 zile si 84 de ore pe saptamana pt. acelasi salariu minim de 1386 lei net. Adica 6 zile a cate 14 ore de munca pe zi ar fi celmai corect.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.