Să-i păstrăm o amintire aşa cum merită

Regizorul Alexandru Darie, care a murit miercuri, nu se afla pe nicio listă de transplant hepatic, spune medicul Dana Safta. Potrivit acesteia, regizorul îşi cunoştea suferinţa, făcea tratament, cunoştea şi posibilitatea terapeutică a transplantului , dar nu o dorea sub nicio formă.

” Nu a acceptat mediatizarea bolii lui, a luptat cât a putut şi şi-a continuat viaţa lui de mare creator de teatru! Sunt cea care ca prietenă din punct de vedere medical ştiam tot. Aş dori ca realitatea să fie respectată! Colegii mei din Institutul Fundeni au făcut tot ceea ce era posibil să-l salveze, folosind toate metodele terapeutice ce nu ar fi fost posibile în alt spital! Să-i păstrăm o amintire aşa cum merită!”, a scris medicul Dana Safta.

Lumea artistică și-a exprimat regretul privind moartea regizorului Alexandru Darie, la vârsta de 60 de ani.

„Ducu…ne ştim şi iubim de când aveam 4 şi tu 7 ani. Ce atâta grabă, Ducu? Ai ars ca lumânarea din „Trei surori”…repede şi până la capăt. Ah…te iubesc. Mulţumesc. Drum bun. Ne mai întalnim noi…şi…te iubesc! „, a scris actriţa Oana Pellea.

Iar Emilia Popescu a scris „Ce frumos am trăit … Drum bun ,Ducu!”.

„Mulțumim că ne-ai fost, Ducu Darie”, este mesajul publicat pe pagina dedicată Amintiri din Teatrul Românesc.

Regizorul Constantin Văeni vorbește despre „o mare pierdere pentru Teatrul Românesc, atât cât mai e”, iar Nicu Alifantis și-a exprimat și el regretul într-un mesaj publicat pe Facebook: „Ne-a părăsit Ducu Darie.
Dumnezeu să-l odihnească!”.

Teatrul Bulandra din Bucureşti îi invită pe cei care l-au cunoscut pe regizorul şi managerul general al instituţiei, Alexandru Darie, care a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani, să scrie despre acesta pe blogul bulandra.info.

„Dincolo de tristeţe, să ne amintim cu toţii momentele speciale care ne-au făcut să îl iubim pe Ducu Darie. Toţi cei care l-au cunoscut şi vor să scrie mai mult decât un efemer rând pe Facebook pot scrie pe blog…
http://www.bulandra.info/amintiri-despre-ducu/”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a teatrului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. Condoleante familiei, prietenilor,colegilor ,Teatrului Romanesc .
    Dumnezeu sa-l ierte,Dumnezeu sa-l odihneasca!

  2. Din pacate, poporul roman nu e mai DELOC preocupat de Cultura, la un sondaj cred ca ~ 0,00001% ar STI sa raspunda la intrebarea: „Cine a fost Ducu Darie?”

    Am vizitat in vara asta Muzeul Zambaccian si Muzeul Teodor Aman(ultimul, o minunatie!).
    La ambele, a trebuit sa SUNAM, exista un Aviz la INTRARE: SUNATI!
    Adica, ambele Muzee sunt mai mult INCHISE, la Teodor Aman am fost SINGURI timp de vreo 2 Ore cat l-am vizitat iar la Zambaccian mai era o pereche, dar NU a mers si la Etaj, a plecat dupa Parter!
    Doamnele de la Teodor Aman, foarte amabile ne-au spus ca Numarul de vizitatori e infim, ca bucurestenii prefera terasele din Centrul vechi, NU Cultura…trist, ma uitam la ele, doamne educate, cu Studii inalte si pierdeau vremea, FARA vizitatori…
    Cautand pe Site-ul Muzeului National de Arta al Romaniei(de care apartine Muzeul Zambaccian, in timp ce Muzeul Teodor Aman tine de Primaria Bucuresti!) am regasit o Informatie similara celei de acum 3 Ani cand am vizitat Muzeul National de Arta:
    „Numărul TOTAL al vizitatorilor MNAR în 2018 a fost de 127.707 persoane.
    MNAR deţine 4 Muzee în subordine: MNAR din Calea Victoriei, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Zambaccian şi Muzeul Pallady, iar dintre acestea cel mai vizitat în 2018 a fost cel din Calea Victoriei.”
    https://www.news.ro/cultura-media/muzeul-national-de-arta-al-romaniei-a-inregistrat-in-2018-peste-125-000-de-vizitatori

    Retineti: putin peste 100000 de vizitatori/AN, adica o Medie zilnica 300 si ceva de vizitatori,(fiecare Muzeu are 1 sau 2 Zile INCHIS/saptamana)!

    Cand am vizitat in 2016 Muzeul National de Arta nu cred ca am fost mai mult de 10 Persoane, dintre care o pereche distinsa, in varsta, domnul in costum scotian!) iar la plecare a intrat un grup de vorbitori de spaniola!
    Nu compar cu Luvru, dar Magyar Nemzeti Galéria(Muzeul National de Arta al Ungariei) e vizitat de aproape 3 Milioane persoane/An!
    NO COMMENT!

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.