Scandal pe taxa de solidaritate

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat că impozitarea pensiilor speciale e doar o încercare disperată din planul de albire al PSD-ALDE. Liberalul afirmă că ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, va trebui să dea explicații în Parlament pentru „măsluirea execuției bugetare în 2018”.
„Теодорович las-o jos că măcăne! Теодорович ar trebui să recunoască public gaura imensă de la buget și să arate rectificarea bugetară negativă. Теодорович Îți garantez eu un lucru. Să te aștepți să dai explicații în Parlament și altor instituții de stat despre măsluirea execuției bugetare în 2018. Veți răspunde pentru tot. Impozitarea pensiilor speciale este doar o încercare disperată din planul de albire a PSD-ALDE. Viorică Albă ca Zăpada și cei 28 de pititici încă lucrează la ștergerea din memorie a producței în care tot ei erau actori principali AliDragnea și cei 40 de hoți”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook, folosind litere chirilice pentru numele ministrului Teodorovici.
Senatorul liberal a afirmat că doar un impozit de 150% pentru pensiile de peste 10000 lei ar repara situația economică.
„Pensia medie pentru românii care depind doar de sistemul baat pe contributivitate este de 1100 de lei pe luna. Теодорович propune impozitarea pensiilor de peste 10000 de lei pentru a -repara- situația. Doar un impozit de 150% pentru pensiile de peste 10000 de lei ar regla cât de cât situația. Altfel , media pensiilor pentru privilegiații României rămâne cu mult peste ce primesc românii de rând. Singura soluție care rezolvă această problemă- Toți românii trec pe un sistem de pensii bazat doar pe contributivitate. România este o țara prea săracă să-și permită pensionari de lux”, a subliniat Cîțu.
În încheiere, senatorul PNL îl întreabă pe Eugen Teodorovici de ce nu a impozitat și pensiile din Pilonul II și Pilonul III.
„Despre intențiile reale ale lui Теодорович… În parlament a votat, alături de PSD-ALDE, împotrivă proiectului meu de lege care elimină pensiile speciale. Asta spune tot. O întrebare pentru Теодорович: Cum impozitezi tovarășe doar pensiile speciale și nu și pe cele din Pilonul II și Pilonul III? (sau asta este de fapt planul ? )”, a conchis Cîțu.
Reacția liberalului vine în contextul în care ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. Mai liberalu lui peste imbogatit cu uraniu si prajit la Fokusima, nu voi liberalii lui Rarutu tipati din gura de sarpe ca daca si cu parca veti impozita cu 99.99(9)% toate pensiile ce depasec 10.000 ron/luna? Acum sariti in sus ca, PSD o face inanitea voastra si voi acum aparati pe magistratii care l-au pus in libertate pe presedintele vostru care a sarit in sus cu maimuta-n spate in Piata Victoriei Socialismului Multilateral Dezvoltat?

  2. Cam așa, o impozitare de 250% a pensiilor speciale, băgarea la mititica a celor de la casele de pensii, ministere și chiar din guvern rezolva imensa hoție, adevărat atentat la bugetul statului si la cel de pensii.Psd / alde sa plătească devalizarea, hoția pe care au aplicat-o!

  3. Bine ca este impotriva maririi pensiei ptr pulime dar apara pensiile speciale! Pana la urma PNL reprezinta interesele patronatelor, mai ales straine, nu a poporenilor. Mai bine tacea! Ce sa mai spunem noi acuma?!

  4. Degeaba se impoziteaza doar pensiile speciale ale tortionarilor din justitie atat timp cat pensiile speciale ale securistilor sunt neatinse, ca nici acum nu stim cat ne costa toata cohorta de generali si colonei facuti pe banda rulanta la apelul bocancilor din multitudinea de servicii secrete ale statului, stim doar ca costurile de functionare ale lor sunt cu mult peste ale altor tari ca Germania sau Franta iar in afara de amestecul ilegal in justitie nu prea se aude ca s-ar rupe cu munca.

  5. teodorovici e ori imbecil ori cretin, nu poţi păcăli oamenii cu simularea ăsta de idee de solidaritate socială . Toate pensiile speciale trebuie impozitate cu 80-90%. Asta ar însemna dreptate/solidaritate socială ( parţial )…pesedeaua va pierde tot, cu politicile astea negândite, luate pe genunchi de nişte handicapaţi aflaţi în derivă…

  6. Pensiile speciale trebuie anulate si toti care au luat pina acum pensii speciale sa dea inapoi cu dobinda de 10% acesti bani necuveniti!
    Aceste pensii speciale au fost o masura de subminare a Romaniei!

  7. Cîţ băi Cîţule. Si daca ai avea dreptate tot nu te crede nimeni.

  8. Nu pensiile speciale sunt problema Romaniei de azi. Problema este cat s-a furat pe vremea lui Base, bai „liberalilor-hahhaha”.

  9. Pe undeva,omul are dreptate dar sa vedeti daca ajung la guvernare,uita tot ce au slobozit pe gaura gurii! Altceva,omul nu se leaga de pensiile magistratilor,secu si a celor numiti in functii politic care isi rotunjesc buzunarele si conturile fara fund din bugetul statului,el se agata doar de partea politica,excluzandu-l pe cotrocenistul actual! De ce? Că a invatat lectia oralo-guristă? A invatat ce trebuie sa auda votantul roman,saracitul prin lege,da,sclavul revoltat de nivelul de trai sub orice critica! Si va fi crezut pana la irma deoarece guvernul nu misca nimic sau dă foarte putin la cresterile salariale si pensiilor ale majoritatii care sunt vai mama lor!

  10. LEGEA PENSIILOR O LEGE NEDREAPTA. Mai mult ca sigur daca aduni cat li s-a oprit impozit celor cu pensii speciale nu acopera 20 de ani cat li se da pensie…..adica STATUL LE DA BANI NEMUNCITI.Normal orice cetatean care nu mai poate munci trebuie sa primesca o pensie sa nu moara de foame cum scrie constitutia. Dupa munca depusa fiecare trebuie sa iasa la pensie la o anumita varsta. Daca lucrezi la forja unde ridici fiare grele de 50 kg toata ziua de la 60 ani nu mai poti ridica…Daca esti in armata nu mai poti alerga cu ranita in spate la 60 ani…etc… Pensia trebuia sa fie ca o piramida din caramizi. Toata lumea care nu mai poate munci primeste pensie sociala. Apoi cei care au contribuit primesc in plus peste pensia sociala …pensia de contributivitate adica banii lui plus dobanda….apoi urmeaza pensia pentru conditii grele si periculoase….adica daca ai inghitit prf in mina si diluant la vopsitorie sa ai un spor ….ca mult nu o mai duci..si trebuie bani de medicamente.

  11. @kopeicarul, gaspadinu,tu net panimaesh, ori asa ai primit „dictarea” de la Sputnik; pai nu ai iuntzeles ca pensile alea „special”[nesimtite] trebuie desfintzate?! Eu spun ca si salariile alea nesimtite trebue defintate! Panimaesh kopeikarul?!

  12. In 2008, anul atacului speculativ impotriva leului, organizat de cateva mari banci, ăsta era economist șef la ING. N-avea nicio jena sa atace leul, implicit bugetul. Nereusind operatiunea, Mișu Negrițoiu l-a sacrificat concediindu-l. Acum nu mai poate de grija deficitului. Scărbos.

  13. Nu mai dati va rog aberatiile acestui imberb, ce se crede cel putin J. Keynes….E doar un papagal ce macina lozinci pentru nestiutorii rezistenti ce pun botu’ (vezi Nadia)! La cotetz, Citzu, la cotetz!

  14. Eu aș face o lege care să permită gradul de general doar celor participanți la un război de apărare a patriei atacate de altă țară. Gaddafi a fost un mic copil ca dictator cu grad de colonel! Apoi, cum de premiați cu pensii speciale pe CINEVA, fara contributivitate? Și taman pe cei care ne-au încurcat la accesul în UE, adică pe lucrătorii din justiție, care nici măcar acum nu funcționează corect? Ce aparat de stat e acela cam cu 50% mai mare decât al Germaniei, la o populație de 4 ori mai mică? Eu înțeleg că un român lucrează la stat cam de 10 ori mai lipsit de randament decât un german. Dar să inventezi funcții superflue la fiecare rând de alegeri, pt a pune pe o hârtie o semnătură sau o ștampilă în plus, nu e constructiv pentru cei care produc, adică doar privații. Prin acest aparat de stat exagerat, întreținem de 75 de ani o birocrație care va vota mereu pentru furtul din PIB și lipsa de investiții producătoare de plus-valoare, specifică PSD-ului. Ăștia nu știu să facă bani, ci doar să-i fure de la alții care muncesc, să-i bage în primul rând in propriul buzunar și apoi să-i repartizeze hoților care-i votează, adică aparatului de stat și asistaților social.

  15. Avand in vedere ca sistemul de salarizare in Romania este PIRAMIDAL si ca seful statului are indicele cel mai ridicat, ar fi normal ca nici un bugetar sa nu poata avea un salariu mai mare ca acesta. In practica insa te apuca plansul!. Pe cale de consecinta ar trebui impozitate toate salariile bugetarilor si a celor platiti din fonduri publice, care depasesc salariul presedintelui tarii, cu 95%!!. La fel si in domeniul pensiilor. Orice pensie care depaseste indemnizatia de pensionare a unui fost presedinte sa fie impozitata cu 95%. Aceste masuri sa fie adoptate doar pentru sistemul public. Mi se pare logoc si corect!.

  16. @Paula

    draga,

    ai lumina la toate etajele?

    un drept odata castigat nu se mai poate lua inapoi, nteles sau nu?

    singura modalitate de a lua bani de la astia cu pensiile speciale este impozitarea!

    cum dumneata te-ai opus cu vehementa la legea raspunderii magistratilor ( Tudorel Toader), la devoalarea protocoalelor, la infiintarea inspectiei judiciare, nu ma mira ca tii partea la toti astia care au pensii speciale si ii aperi pe magistrati cum poti dumneata mai bine…

    ai uitat cand scriai pe-acilea ca ciuma rosie vrea sa puna mana pe justitie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.