Scenariul cel mai dorit de părinţi pentru începerea şcolii

Peste jumătate dintre părinți vor revenirea elevilor la cursuri față în față, în timp ce aproape o treime își doresc ca școala să înceapă în sistem hibrid, se arată într-un studiu comandat de Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit studiului „Back to School Post-Covid”, derulat în rândul părinților care au copii în învățământul preuniversitar, 55% dintre aceștia doresc revenirea la cursuri față în față, acest scenariu beneficiind de cel mai crescut nivel de încredere.

Cursurile față în față sunt preferate, mai ales, în cazul preșcolarilor și elevilor de liceu. Principala îngrijorare a părinților se leagă de neatenția copiilor față de regulile de distanțare fizică și igienă, dar și de faptul că unii părinți și-ar putea trimite copiii la școală, chiar dacă prezintă simptome.

Aproape o treime (31%) dintre părinți optează pentru cursurile mixte, acasă și la școală, cu un grad moderat de încredere. Această variantă este preferată, în special, pentru elevii din ciclurile gimnazial și liceal, precum și pentru cei care locuiesc în orașele mari și foarte mari ale țării.

Studiul arată că doar 14% dintre părinți aleg cursurile exclusiv la distanță, variantă care a acumulat cel mai scăzut nivel de încredere. „Părinții elevilor de gimnaziu și din clasele mai mici tind totuși să accepte mai ușor această formă de desfășurare a cursurilor, comparativ cu cei din clasele de liceu. Reticența părinților a fost generată de lipsei socializării (65% dintre părinți), a timpului prelungit petrecut în fața calculatorului (58%). Aceasta este reflectată în dificultatea asimilării informațiilor predate în cadrul cursurilor la distanță (62%) ori de faptul că elevilor le lipsește concentrarea (54%), neavând un program clar și o anumită rutină de învățare (52%)”, se arată în comunicatul MEC.

Studiul „Back to School Post-Covid”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării, a fost realizat în perioada 26 iulie – 3 august 2020, de către MKOR Consulting în parteneriat cu Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, pe un eșantion de 1.067 de respondenți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. … inconștiență în formă pură din partea autorităților și din partea majorității părinților mânați de veșnica sintagmă „eu ce fac cu copilul” sau „cine are grijă de copilul meu”, de parcă școala ar fi pe post de „loc unde îți duci copilul cât ești la mucă”. De aia își doresc mai mult de jumătate din părinți începerea școlii „față în față”. Din nefericire „începerea anului școlar” se va transforma într-un veritabil fiasco cu multe victime datorate incompetenței și indiferenței actualei guvernări care timp de 6 luni de zile nu a fost capabilă să gândească un sistem de învățământ adaptat actualei situații pentru o perioadă determinată de timp și care să protejeze sănătatea copiilor, dascălilor și a tuturor românilor …

  2. Se pare ca profesorii si invatatorii nu vor sa inceapa scoala! Este mai bine sa ia salariul stand acasa si cu 5 luni concediu pe an. Rusine invatamantului romanesc! Leopold tu sigur esti o putoare de profesor care ia salariul degeaba.

  3. Ce e aia ” Back to school post covid”???? Ce e maimutareala asta in engleza? Ministerul invatamantului nu stie ca limba romana e limba oficiala a Romaniei? Sau de cand suntem colonie ne-am schimbat si limba? adica ce ne mai mai trebuie sa ne predea Anisie romana vorbim direct in engleza.

  4. În ”200 de ani de mixtură dacii&romanii!”s-a născut limba română(????)…zic unii..După 30 de ani de concordie se naste romgleza.Peste alți 50 va fi rrgleza liberă.PS.cand vine musafirul în casă, se adaptează limbii vorbite de gazdă…dar când se schimba gazda, toti gângăvesc limba venitului…și le este bine.Unii, în istorie au facut REZISTENȚĂ…au murit eroi/eroii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.