Schimbări din era digitală. Apar meserii noi

Companiile caută angajaţi care pot să ţină pasul cu schimbările din era digitală. Apar şi meserii noi în acest domeniu, trebuie să ne reprofilam pe ce ține de inteligența artificială.

Specialiştii în recrutare spun că tot mai multe persoane se reprofilează şi caută să lucreze în IT, atrase de salariile mari.

Cu timpul o să înlocuiască total anumite poziții în IT și atunci trebuie să se reinventeze alte roluri.

”Dă soluțiile foarte bune, 50 la sută din timp îl recuperăm, dar trebuie să existe specialiști care să îi dea ideile pe care să le implementeze”, a declarat Sorina Faier, specialist HR, potrivit antena3.ro.

”Salariile pot ajunge până la 7-8 mii de euro liniștit, mai ales că acum specialiștii IT nu au exclusivitate și bineînțeles că există specialiști IT care pot câștiga până la 20 de mii de euro lunar, dar astea sunt excepții, nu putem generaliza”, mai spune Sorina Faier, specialist HR.

Cei care vor să lucreze în IT nu au nevoie neapărat de o facultate de profil. Pot urma cursuri care durează de la patru săptămâni, până la doi ani. Preţurile încep de la câteva mii de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. ‘Companiile caută angajaţi care pot să ţină pasul cu schimbările din era digitală’

    Titlu gresit, schimbarile nu se fac de la sine, angajatii le fac ! Atentie, gazetarii sunt primii inlocuiti !

  2. depinde de noi daca alegem sa ramanem OAMENI. cei ce aleg „competitia” vor fi primii ingenunchiati ne-sclavagismului mao mondial.

  3. Sclavii din IT nu fac decat sa construiasca lagarul digital mondial de care au nevoie cei ce-i platesc deocamdata.
    Cand gardul virtual va fi gata, IT-istii se vor trezi in interiorul lagarului construt de ei insisi.

  4. O mesrie de viitor va fi va fi cea de cioban la robotii cu IA care vor pazi Canalul Sulina, sa nu sece din cauza Canalului Bistroie, care ne fura toata apa incompresibila din Dunare.

  5. Dacă pe vremea lui Pareto, primul război mondial, era destul dacă lucrau 20% pt restul de 80%, azi, cu automatizări și robotizări, cît sub 5% e destul? Numai dacă ne reamintim că fabrica lumii este China ar trebui să fie de-ajuns.
    Oamenii trebuie ținuți ocupați cu slujbe fărtă folos, neesențiale, cum le-au numit la plan-demonie cînd lucrurile au mers la fel iar majoritatea au stat în casă.
    Treaba cu slujbe IA este la fel; a da oamenilor frunze de tăiat la câini.
    Susțin că majoritatea celor ce lucrează în IT se ocupă cu cenzura, rescrierea istoriei, a paginilor vechi de internet, dusul de nas prin comentarii. Cînd zic cenzură zic ascunderea unor saituri (dacă nu scri adresa nu primești nici un răspuns sau e pe ultimele pagini ale motoarelor de căutare), punerea patalamalei de periculoase, rezultate care te duc doar spre părerile oficiale s.a.. Un milion de rezultate în 0,33 secunde și se dau doar cîteva pagini și multe rezultate se repetă.

  6. Toti Cei care vor pierde minim locul de munca din pricina si spre nefasta intamplare a robotizarii ,digitalizarii,vor primi un ,,Redit de Cetatenie,,clar criteriu de buna stare si progres Dar cu cateva mici conditii(banii vor fi digitali,tip credit,Vor trebui sa aibe Identitate DIGITALA ,Vor avea doar anumite drepturi si libertati,un cip implantat iar daca se opun si se plang li se inchide contul si raman inafara SISTEMULUI DIGITAL ,MARELE PROGRES AL OMENIRII),VEDETI VOI!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.